Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » SOS. Megkattantam teljesen....

SOS. Megkattantam teljesen. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Felírtak nekem egy gyógyszert. Az alap betegség pánikrohamos szorongás. A gyógyszer az duloxetine, szerotonin és noradrenalin visszavétel gátló. Egy hónapja szedem ezt és már az elején gyanús volt. Olyan motivált lettem tőle,hogy napokig nem aludtam mintha speedeznék embertelen mennyiségű megterhelő dolgot csináltam egyszerre. Olyan logikai készségek fejlődtek ki bennem,hogy már a sulis dolgokkal álmodtam új módszereket álmodtam meg bizonyos problémákra sajnos elfelejtettem így a Nobel-díj ugrott. ( :D) Az önbizalmam az egekbe volt úgy éreztem bármire képes vagyok és be is bizonyosodott,hogy a saját határaim átléptem. Étvágyam se volt egyáltalán. Aztán rá egy hétre mikor sikereket értem el hirtelen elfelejtettem mindent, átvette az önbizalom helyét egy nagyon durva letargia és szorongás,motiválatlanság. Nem sikerültek a suliba bizonyos zh-k. ( előtte ment utána nem mégis hogy?) Kiakadtam tőle napokig bőgtem,öngyilkosságon gondolkoztam és felvagdostam az ereimet. Ja és persze egésznap ennék nincs kedvem semmihez,nagyon agresszív vagyok és paranoiás. Úgy érzem a házba szellemek vannak, az orvos aki gyógyszert írt fel biztos teszteli rajtam és rosszat akar. Legszívesebben elszórnám az összes pénzem és hatalmas bűntudat gyötör amit próbálok feloldani ilyen-olyan dolgokkal. ( másokon nagy összeggel segíteni..) Úgy érzem mintha a barátaim is ellenem lennének meg az egész világ. Eddig se voltam százas,de most azért kicsit megijedtem. Néha vannak tiszta pillanataim és érdekel a biológia szóval szerencsére érzem hogy én nem vagyok komplett de eléggé zavaró. Mi a fene van velem? Egy 21 éves nő...

2016. dec. 14. 02:53
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Mi a francnak kell gyógyszert szedni? A nélkül lehet normális lennél, nem próbáltad még?
2016. dec. 14. 04:25
 12/20 anonim ***** válasza:
Na ja, ez meg a másik... :D
2016. dec. 14. 04:38
 13/20 A kérdező kommentje:
Próbáltam,nem gyógyszerrel a számba születtem :D A családom romokba volt egymás verték össze-vissza amikor előjöttek a pánikrohamok előtte is voltak egyebek de azokat még nagyrészt tudtam kezelni,de nőnek az elvárások nem vagyok már 12 éves és a középsuli végén olyan rohamok törtek rám hogy ki kellett szaladnom az órákról,két hétig nem mentem be meg ilyenek.A legemlékezetesebb amikor a metróba lementem és attól rettegtem hogy én tuti ki fogok ugrani elé hú de szörnyű volt... akkor mentem először orvoshoz.
2016. dec. 14. 04:55
 14/20 anonim ***** válasza:
25%

Ezeket soha nem fogom megérteni.

Oké, ez történt a múltban, de kit érdekel? Nem a múltban élsz, hanem a jelenben és a jövődnek.

Neked nem kell ilyen elbäszott, gyógyszerfüggő életet élni, csak azért, mert körülötted idióta volt mindenki... Te alakíthatod. Lehet jó is, de ha neked ez megfelel, akkor maradjon minden így, ahogy van és nem koptatom a billentyűzetet tovább.

2016. dec. 14. 19:29
 15/20 anonim ***** válasza:
Nekem is brutál gyerekkorom volt, inkább nem is részletezem. De nem mérgezem magam gyógyszerekkel.Néha berugok, azt ennyi, élem az életem.
2016. dec. 14. 20:07
 16/20 anonim ***** válasza:

14-es: nem hallottál még arról az igencsak közismert pszichológiai tényről, hogy az ember múltja (kiváltképp a korai gyermekkora) mekkora kihatással van a későbbi jövőjére, a személyiségének formálódására? ha mentálisan egészséges vagy, örülj neki, de a rossz körülmények között élő/felnövő embereknél ez sajnos nem csak úgy megy, hogy "fókuszálj a jövőre", és hirtelen átkattan pozitívba a gondolkodásuk és minden tünetük megszűnik. mélyen berögzült, gyakran tudattalan dolgok irányítják a viselkedést és az attitűdjeinket, ezért a megváltoztatásuk is hosszadalmas folyamat. a gyógyszer valóban nem megoldás a problémára, de segít elviselhetőbbé tenni a tüneteket, amíg pl. terápiába nem jut az ember.

kedves kérdező! szerintem minél hamarabb keresd fel az orvosodat a problémával, mivel úgy látszik, semmit sem profitálsz hosszútávon a gyógyszerrel. és ahogy a korábban szólók már említették, valóban lehetséges, hogy nem csak sima pánik van a háttérben.. terápiára jársz? mert az szép és jó dolog, hogy gyógyszerrel enyhítik a tüneteidet, de amíg nem dolgozod át azokat az élményeket, amik okozták őket, sajnos nem fognak megszűnni. a gyógyszer csak mankó a felépülésben..

2016. dec. 17. 20:11
 17/20 anonim ***** válasza:
Akik szerint a múlt, főleg a gyerekkori nem számít, mindegy mi volt, jó vagy rossz, azok szerint, hogy kell a bebeszélt dolgokon túllépni?
2016. dec. 18. 07:45
 18/20 anonim ***** válasza:
Ugy, hogy fogom magam, eltakaradok abbol a kornyezetbol, ahol rossz volt nekem, megszakitom a kapcsolatot azokkal, akik rosszat okoztak es tiszta lappal, elore nezek, nem a multon ragodom es foleg nem kapkodom a nyugtatokat harmasaval.
2016. dec. 18. 11:54
 19/20 anonim ***** válasza:
Ez nem igy van, ezeket hiába csináltam meg, a létezés, amiben éltem és amit okozott, megmaradt. Ahogy a jó sem, úgy a rossz sem tünik el az emberböl egy költözéssel. Anekdota. Olyannak müködhet, akiben nem is igen okoztak sérülést pici kortól vagy már kigyógyult.
2016. dec. 18. 12:11
 20/20 A kérdező kommentje:
Én már rég megbocsátottam a szüleimnek,engem az az egy zavar hogy hivatásnak éreztem ezt a sulit,egy jó nehéz szak...de nem lehet így csinálni,hogy magamat kell eltartani :( rosszul esik,hogy akiknek van pénze bármit elvégezhetnek könnyedén én meg itt szenvedek hogy éjszakából megyek be suliba és össze-vissza bukdácsolok
2016. dec. 19. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!