SOS. Megkattantam teljesen. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Felírtak nekem egy gyógyszert. Az alap betegség pánikrohamos szorongás. A gyógyszer az duloxetine, szerotonin és noradrenalin visszavétel gátló. Egy hónapja szedem ezt és már az elején gyanús volt. Olyan motivált lettem tőle,hogy napokig nem aludtam mintha speedeznék embertelen mennyiségű megterhelő dolgot csináltam egyszerre. Olyan logikai készségek fejlődtek ki bennem,hogy már a sulis dolgokkal álmodtam új módszereket álmodtam meg bizonyos problémákra sajnos elfelejtettem így a Nobel-díj ugrott. ( :D) Az önbizalmam az egekbe volt úgy éreztem bármire képes vagyok és be is bizonyosodott,hogy a saját határaim átléptem. Étvágyam se volt egyáltalán. Aztán rá egy hétre mikor sikereket értem el hirtelen elfelejtettem mindent, átvette az önbizalom helyét egy nagyon durva letargia és szorongás,motiválatlanság. Nem sikerültek a suliba bizonyos zh-k. ( előtte ment utána nem mégis hogy?) Kiakadtam tőle napokig bőgtem,öngyilkosságon gondolkoztam és felvagdostam az ereimet. Ja és persze egésznap ennék nincs kedvem semmihez,nagyon agresszív vagyok és paranoiás. Úgy érzem a házba szellemek vannak, az orvos aki gyógyszert írt fel biztos teszteli rajtam és rosszat akar. Legszívesebben elszórnám az összes pénzem és hatalmas bűntudat gyötör amit próbálok feloldani ilyen-olyan dolgokkal. ( másokon nagy összeggel segíteni..) Úgy érzem mintha a barátaim is ellenem lennének meg az egész világ. Eddig se voltam százas,de most azért kicsit megijedtem. Néha vannak tiszta pillanataim és érdekel a biológia szóval szerencsére érzem hogy én nem vagyok komplett de eléggé zavaró. Mi a fene van velem? Egy 21 éves nő...2016. dec. 14. 02:53
1/20 A kérdező kommentje:
ja azt elfelejtettem eddig is szedtem gyógyszert csak más fajtát.
2016. dec. 14. 02:56
3/20 A kérdező kommentje:
holnap megyek csak egy kis megnyugvást akartam addig hogy ez nem valóságos csak tényleg valami nem stimmel.. azért hajnali háromkor szellemeket látni egyedül elég ijesztő
2016. dec. 14. 03:21
4/20 anonim válasza:
Ami veled történt, az nagyon sajnálatos, ugyanis nagy valószínűséggel bipoláris zavarod van, és az SNRI miatt csúsztál át mániás, majd kevert fázisba. Nem biztos, nem akarok távdiagnózist adni, de a leírás alapján ilyen színezete van a dolognak.
Haladéktalanul menj vissza az orvoshoz!
5/20 anonim válasza:
Én meg már a negyediket próbálom, és ez sem segít. Mindenkinek más a jó, ezért kell kipróbálni többet.
6/20 anonim válasza:
Ja, próbáljon még ki párat, hátha még durvábban pszichotikus lesz...
7/20 anonim válasza:
Ki mondta? Már kezdődik a kötekedés.
8/20 anonim válasza:
9/20 A kérdező kommentje:
nehogymár összevesszetek ilyen idiótaságokon... de szerencsére most normálisnak érzem magam és azt hiszem ez a negyedik gyógyszerem 3 év alatt vagy az ötödik? már nem is számolom..de ilyen rettenetes mellékhatásokat amúgy egy sem okozott..az egyiktől felszedtem vagy 15 kilót majd elkezdtem szedni egy másikat lement pont annyira a súlyom,mint volt..az elsőtől azt hiszem mindenen röhögtem és nagyon agresszív voltam..ilyen ez. én azon a véleményen vagyok,hogy jó lenne ha lenne valaki akiről példát vehetnék hogyan kell helyesen lereagálni bizonyos helyzeteket és ha jön valami kattanás tudjam alkalmazni..volt hogy bizonyos időközönként valaki ,,fogta a kezem" és ha volt kit követni sokkal jobb volt a helyzet.
2016. dec. 14. 04:05
10/20 anonim válasza:
Ez már több, mint gyógyszer mellékhatás, tényleg lehet abban valami amit Last Chance Blueprint mond...
Tényleg megfigyelhetőek mániás-pszichotikus jellegű tünetek, akiben megvan a hajlam, annál simán előhozhatja valamelyik SSRI vagy SNRI bogyó. Lehet, el kellene menned kikérni egy másik orvos véleményét is. Nem hiszem, hogy "csak" pánikrohamos szorongásod lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!