Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kihez fordulhatok?

Kihez fordulhatok?

Figyelt kérdés

Nincs pénzem, 17 éves vagyok és néztem árakat, de a pszichológusoknak drága az óra bérük és valószínűleg nem tudna rajtam segíteni seperc alatt.. Iskolában, meg a szobámban élem az életem, otthon szoktam edzeni , hogy miért azt már nem is tudom, de soha nem megyek sehová, nincs 1 barátom se, 1 ismerősöm sincs, mindig egyedül vagyok a suliban, ebbe már beletörődtem és elfogadtam réges régen, mindig kirekesztett voltam, de egyre rosszabbúl érzem magam, van amikor nem is alszok napokig, a szomorúság már végtelen számomra, de van hogy 1-2 mpre boldog lszek, de csak azért mert azt mondom magamnak, hogy a szomorúság gyengeség légy boldog! van hogy tárgyakhoz beszélek, persze tudom, hogy csak egy tárgy és nem fog válaszolni, de egyszerűen ha annyira unatkozom akkor már nem igen tudok mást tenni, teljesen abnormális vagyok, utálom az embereket még magamat is, mégis mit kéne tennem? én miért nem lehettem normális mint sokan mások? Ha leírnám, hogy miként vélekedek magamról és az emberiségről mindenki rosszúl lenne attól a mérhetetlen gyűlölettől, amit saját magam iránt táplálok, 15 éves koromig ütöttem magam, ha számomra nem megfelelően tettem dolgokat (így bűntettem magam), de most meg már nem eszek, van olyan nap, amikor semmit nem eszek, mert nem akarok és mert azt gondolom megse érdemlem. van valami hely, ahol segítenek? vagy tényleg a 2 legjobb dolog, hogy A; megölöm magam, akkor vége B; Világgá megyek 17 évesen és mindent itt hagyok, de semmi nélkül elindulni veszélyes, valószínűleg az 1. városban megölnek.. Egész nap akármit csinálok unatkozom, akármit!!! ha tanulok, ha edzek, ha fekszek, ha iszok, ha eszek, ha nézem a falat, ha nem nézem a falat, ha sorozatot nézek, ha semmit nem csinálok (ez alap), de már megőrülök már fizikailag fáj az unatkozás.

17F

2016. nov. 29. 23:43
 1/5 anonim válasza:
A-t válaszd, egy viszonylag egyszerű és gyors módszert!
2016. nov. 29. 23:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Gratulálok kedves 1 válaszoló! Remélem te az A-t választod!

Kedves Kérdező! Nem értem miért utálod ennyire magad és az embereket! Nekem is volt egy ilyen korszakom, amin csak a "barátok" tudtak segíteni! Keresned kellene egy jó agytúrkászt vagy barátokat! Az emberek alapján véve társas lények, kereshetnél egy barátnőt! De ha minden kötél szakad (bár ez függőséget is okoz) valami MMORPG játékot is nézhetnél és talán így megtanulnál az életben is barátságokat kialakítani, úgy mint a játékban, illetve az lehet letudna kötni! Semmiképpen sem öld meg magad, illetve ne vedd a nyakadba a világot!

2016. nov. 30. 00:31
 3/5 A kérdező kommentje:
Azt is próbáltam egy ideig napi 15-20 órákat játszottam, mert mást nem igen tudtam csinálni, de már leszoktam róla és megbántam, hogy annyi időt beleőltem, de velem nem akar senki barátkozni, én képtelen vagyok megnyilni, teljesen kifáradok, ha beszélgetnem kell valakivel.
2016. nov. 30. 00:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezek depressziós tünetek, de akár kezdődő szociális fóbia is lehet. Ezekkel nem megijeszteni akarlak, hanem elindítani téged a gyógyulás útján. Érdeklődj a lakhelyeden, a TB-s pszichológusok/pszichiáterek sem mindig förtelmesek, én ezt tudom igazolni. :) Azt tanácsolom, gyógyszert ne fogadj el, bármennyire is nehéz! A pszichiátrián, ahová terápiára jártam, az embereknek igen nagy hányada a kialakult gyógyszerfüggőség miatt szenved. Az sajnos hosszú távon nem oldja meg a problémáidat. Amit leírtál, súlyos és régóta fennálló állapot: emiatt évekbe telik a gyógyulás is. Kezdd el, ismerkedj az állapotoddal egy szakember segítségével, és működj vele együtt, mert akár megteszed ezt, akár nem, az idő így is-úgy is csak telik.

Mihamarabbi gyógyulást kívánok! :)

23N

2016. nov. 30. 04:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Első körben, bármennyire is nehéz, én bizony beszélnék a szüleimmel a problémáról és kérném, hogy támogassanak. Mivel kiskorú vagy, ez elsősorban az ő felelősségük, és kevés olyan szülőt ismerek, aki ellökné magától a gyerekét, ha az bajban van és segítséget kér!

Én a saját gyerekemnek biztos, hogy megkeresném a város legjobb pszichológusát és fizetném a terápiáját, amíg csak szükséges, akkor is, ha nekem nem lenne mit ennem közben.

Ha nem tudsz segítséget kérni a szüleidtől, vagy nem segítenek, akkor a B opció, hogy keresel ingyenes szaksegítséget. Fiataloknak van egy csomó lehetőség: iskolapszichológus, tinédzser-ambulanciák (pl.: [link]

Van egy rakás lehetőség, csak meg kell találni.

2016. nov. 30. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!