Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nárcisztikus vagyok, gyógyulni...

Nárcisztikus vagyok, gyógyulni szeretnék, hova fordulhatok ingyen? 22L Van itt még nárcisztikus?

Figyelt kérdés
Rájöttem már egy fél éve,hogy nárcisztikus vagyok,elolvastam erről egy könyvet és majdnem minden egyezik. A gyerekkortól kezdve,a nárcisztikus apán az áldozat anyán át,a kapcsolataimon át,minden egyezik. Szörnyű így élni,próbálok a társadalomba beilleszkedni ,de nagyon nehezemre esik,szenvedek ettől az egésztől. De még csak diák vagyok,nincs sok keresetem ,ami van az másra kell,nem tudok hetente 5-10ezret fizetni az orvosnak,ezért lenne jó TB alapon bármi ,csak segítsenek rajtam,mert nagyon nem bírom.
2015. aug. 30. 11:48
 1/7 anonim válasza:
20%
Te csak szimplán hülye vagy. Azt meg nem lehet gyógyítani.
2015. aug. 30. 11:56
 2/7 A kérdező kommentje:

Kedves ezt miből szűrted le?

Nem fogok itt regélni arról,hogy mit éltem át,milyen gyerekkorom volt,hogy hogyan viselkedtem ezekután másokkal,hogy manipuláltam másokat,mennyire kicsi volt az önbecsülésem,a barátommal ,hogy bántam stb.

2015. aug. 30. 12:07
 3/7 anonim ***** válasza:

TB-s pszichológust Pesten a Tömő utcában találsz, vidéken a nagyobb kórházaknál lehet érdeklődni.

Egyébként amit írsz, az alapján nem biztos, hogy nárcisztikus vagy, más zavaroknál is előfordul manipulatív viselkedés, az alacsony önértékelés (tudatos szinten) pedig nem túl jellemző a nárcisztikusokra. (Tudat alatt persze valóban alacsony, de ők ezt nem "érzékelik".)

2015. aug. 30. 14:30
 4/7 A kérdező kommentje:

De Pestem,hogy mehetek el oda?Mármint felhívom őket és adnak időpontot?

Igen 10 éven keresztül én sem vettem észre tudatosan,de eljön egy pont,amikor ráébredsz hosszú keresgélések után. Nem azt mondom,hogy tisztán nárc vagyok,de nagyon domináns bennem,mert tényleg minden egyezik annyira,mintha rólam írták volna azt a könyvet. Teljesen biztos vagyok benne,ezek nem találgatások,rengeteg dolgot megéltem,felismertem magamban ,de az exeim is mind ebben erősítenek.Sajnos ez van,azóta nem is keresek kapcsolatot,mert egy beteg embernek nem való,ezért kellene a segítség.

2015. aug. 30. 17:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Kizárt, hogy nárcisztikus vagy. Ha az lennél, nem zavarna.

Nárcizmus-áldozatoknál (én is az vagyok) azonban gyakran alakul ki más, hasonló személyiségzavar, ami tartalmaz néhány nárcisztikus elemet is. (Eltanuljuk a túlélés érdekében.)

De az mindenképpen jó ötlet, hogy szakemberhez forulj, mert nárcizmus-áldozatoknak erre mindenképp szükségük van!

2015. aug. 31. 15:42
 6/7 A kérdező kommentje:
zavarni jó nem zavar,csak annyiban,hogy a kapcsolataimat tönkreteszi. szerintm egyáltalán nem kizárt ha minden igaz rám,és azt mondták van betegség tudat a narcizmusnál is,egyedül a pszichopatának nincs ami nyugtató :D
2015. aug. 31. 21:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Igen, fel kell hívni őket, de kell beutaló:

[link]

Itt minden le van írva, ha felhívod őket azt is megmondják szerintem, hogy melyik orvostól kell beutaló. Mert azt írják szakorvos, aki gondolom a pszichiáter, de lehet, hogy háziorvosi is elég.

2015. aug. 31. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!