Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy lehetnék...

Mit tegyek, hogy lehetnék jobb ember?

Figyelt kérdés
Kicsit fura ez a helyzet,mindig egy kedves,rendes vissza fogott srác voltam,de ennek ellenére elnyomni nem tudtak,ha valaki bántót értelem szerűen vissza adtam.De a bajom hogy érettségi után egy olyan osztályba kerültem ahol,van egy értelmileg vissza maradott személy is,mármint nem fogyatékos,de van baja,és őt bántják,és valahogy én is belekerültem ebbe a csoportba akik bántják,és igen szégyen és gyülőlőm magam,de nem tudom mit tegyek,minden reggel úgy kelek fel,hogy akármi is lesz nem fogok beszólni a többiekkel ennek a személynek,stb,de nap végén mindig úgy érek haza,hogy már megint velük voltam.Nem tudom mit tegyek,gyülűlöm magam,tudom rossz hatással vannak rám ők,meg én is hülye vagyok,hogy mindig belekerülők ebbe a rosszba,és probálok ellenállni,de mindig belekerülők,és én is ugyan úgy gúnyolódóm,és nem tudom mit tegyek,legszívesebben elhúznék innen,de ez most ne megoldható,mert ez a utolsó évem.
2016. nov. 19. 17:39
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez borzasztó. Akkor most határozd el: nem fogod bántani. Lehet, hogy kiközösít a banda- de nem baj! Ilyen aljas társasághoz nem kell ragaszkodni, lerántanak a mocsárba. És különben is hamarosan szabadulsz tőlük. "Nem bántom, mert beteg" -ennyit mondj és legyél következetes.
2016. nov. 19. 17:46
 2/8 A kérdező kommentje:
Ja,engem kiközösiteni nem igen tudnának,nem hagynám magam elnyomni,igen a mocsárba már berántottak.Az a rossz hogy ez engem is annyira megvisel,mint akit ezt a személyt.
2016. nov. 19. 17:54
 3/8 anonim ***** válasza:
De jó, hogy ezt így látod: most már csak elhatározás kérdése. "Nem bántom,mert beteg" - és ne foglalkozz velük, ne szólj rájuk, csak ne legyél benne. Maguktól kellene rájönni, hogy aljasság, és nem kell csinálni.
2016. nov. 19. 18:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja,de ők nem fognak,én rájöttem,de valahogy mindig vissza esek,vissza rántanak,ami az én hibám is.De legalább rájöttem hogy nem jó ami történik,nem jön büntudattal kelni,azzal feküdni.
2016. nov. 19. 19:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Az a baj félsz attól ha ellenállsz nekik nem maradsz a csoport tagja. Választhatsz hogy bűntudattal kelsz, vagy csoport nélkül maradsz.
2016. nov. 19. 19:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Csoport nélkül,ezért is tevrzem tanulmányaim félbehagyását,sose hittem hogy én is rossz ember leszek
2016. nov. 19. 19:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Ez nem így működik, nincs rossz ember. Emberek vannak akik másképpen viselkednek, itt az a kérdés te hogyan akarsz viselkedni. Úgy tegyél ahogy neked jó.
2016. nov. 19. 19:59
 8/8 A kérdező kommentje:
Megpróbálok kiszállni ebből a rosszból.
2016. nov. 19. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!