Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » El fogja mondani anyámnak?

El fogja mondani anyámnak?

Figyelt kérdés
Már el akarok menni egy pszihológushoz de azt most nem részletezném miért de el akarok menni nyilván anyàmnak el kell mondanom azt hogy el akarok menni meg ha kérdezi akkor egy okkal (sajna van több is) válaszolok neki és kész de a pszihológusnak beszélnék a többiről is akkor elmondja majd neki vagy sem? Nem vagyok túl jó viszonyban anyámékkal (ne kérdezzétek miért mert ő miatta is el kell mennem de persze nem ez a legfőbb ok minden esetre nem szeretném hogy ezt megtudja hogy miatta is mert még én leszek elhordva mindennek)ezért nem szeretném ha tudna róla...13 éves vagyok...és a pszihológus (ha egyáltalán sikerül oda eljutnom) gyerekesen fog kezelni mert azt nagyon nagyon de nagyon nagyon nagyon nagyon nem szeretném mert a gyerekes idi ótasàgoktól kiràz a hideg is
2016. nov. 10. 22:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Csak akkor mondja el, ha kifejezetten veszélyben vagy, mondjuk bűncselekmény áldozata vagy kórházi kezelést igénylő beteg. A pszichológus úgy fog veled beszélni, hogy az neked jó legyen. Nem fog idiótának nézni.
2016. nov. 10. 23:06
 2/12 anonim ***** válasza:
0%

bocs de 13 évesen mit vársz???

mivel kiskorú vagy így lehet el sem vállal, ha meg elvállal és komoly a dolog akkor el fogja mondani

persze csak ha valami kis dolog akkor nem

de mit vársz a pszichológustól? elmondod neki mi a bajod, ő elmondja, hogy milyen dolgokon kellene változtatnod vagy másképp hozzáállnod és kész.

de nem hiszem, hogy egy 13 éves gyerek hirtelen másképp fog a dolgokhoz állni.

Kár, hogy nem írtad le milyen okok miatt mennél pszichológushoz, igazán kiváncsi lettem volna mi baja lehet egy 13 éves gyereknek :)

2016. nov. 10. 23:23
 3/12 anonim ***** válasza:

13 évesen valóban nehéz kérdés. Szerintem ha komoly a probléma, akkor köteles a szülőket tájékoztatni, de! nem szabad elmondania azt amivel felkerested, viszont ő maga megfogalmazza más módon, hogy a problémát kifejthesse a szülőnek.

Másrészt egy pszichológus nem olcsó, egy kiskorú nem hiszem, hogy zsebből ki tudná fizetni.

2016. nov. 11. 02:45
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális kommenteket..ezzel nyilvàn nem azt mondtam hogy egyedül akarom fizentni meg intézni csak azt hogy minden okot el fog mondani anyàméknak...jah egyébként az egyik vàlaszíró írta hogy mi baja lehet valakinek 13 évesen...hidd el hogy mások is megmondták hogy menjek el mert amik történnek velem az már nekik is fàj...nem tudom miért kellett egyből nekem ugrani...jó neked hogy jobb életed volt (gondolom nem vagy 13 éves) 13 évesen mint neked mert biztos nem neked kellett bújdosni egy iskolàban csak azért mert megfenyegettek vagy kővel dobàltak meg stb...jah meg nem neked kellett görcsölni hogy ha egy doga nem sikerül akkor otthon el leszel hordva mindennek...kár hogy szerinted csak annyi a bajom hogy a nem létező plüssmacimnak a keze elszakadt! És mielőtt kezdenéd a kiosztást hogy 13 évesen így meg úgy kell tanulni kéne tudod tanulok is de nem mindig sikerül...nyilván ha te is éreznéd amit én nem így vélekednél...az a baj ha leírtam volna az össues okot akkor még mostanra se végeztem volna az írással...és nem ez 2016 hogy depis egy 13 éves lány hanem az, hogy ilyen gonosz emberek vannak akik ilyeneket tesznek egy 13 évessel...lehet sokkal jobban járok ha le sem írom a korom mert így megint csak megaláznak azért mert nem vagyok egy 20 éves k****...
2016. nov. 11. 07:24
 5/12 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló köszi a normális kommentet anya tudja a dolgokat meg minden de van egy kifejezetten más problémám önmagammal és ezt is jó lenne megoldani ezt ő is tudja csak nem teljesen és most az mindegy hogy mi de az a lényeg hogy előtte szégyellem és mivel nem jó a kapcsink így nem akarok neki róla beszélni de valakinek segítenie kell mert ha az a probléma így marad akkor meg minek mentem hiszem segítségért megyek tehát ez is meg pár családi dolog azt csak priviben írnám le ha érdekel írj mert itt szégyellem de nagyon hogy miket mondanak meg tesznek velem...
2016. nov. 11. 07:31
 6/12 anonim ***** válasza:

Piszkálnak a suliban? szólj a tanárnak...

szólj a szüleinek aki piszkál vagy csesszél jól ki vele :D

2016. nov. 11. 09:10
 7/12 A kérdező kommentje:
Utolsó köszi már hála a jó égnek leálltak és nagyon kedvesek de sajnos ennek maradandó sebei is lettek mert mindig gyomorgörccsel járok suliba szóval...ezért is kéne segítség hogy egy kicsit enyhüljön a dolog mert itt nem csak sima piszkàlásról volt szó sajnos...de azért köszi a normális választ :)
2016. nov. 11. 09:14
 8/12 anonim ***** válasza:
Mivel még gyermekkorú vagy, pszichológiai szempontból csak akkor lehet érdemi változást elérni a helyzetedben, ha a családod is partner ebben. A gyermek problémái mindig a családi rendszer tünetei. Az, hogy a pszichológus komplexen tekintsen a családodra, és próbáljon a szüleidre is hatni, a te érdeked is.
2016. nov. 11. 09:57
 9/12 anonim ***** válasza:
44%

Ne izgulj, ha 20 éves K**** leszel, akkor is fognak benned valami kivetnivalót találni. Az embereknek sosem lehet megfelelni, engedd el azt az álmot, hogy majd egyszer nem fognak b**zogatni.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: nem, ha nem vagy bűncselekmény áldozata, és nem sérted magad fizikailag, akkor nem fogja elmondani az anyukádnak. Viszont arra fog biztatni, hogy te magad mondd el, illetve lehet, hogy akar majd olyan alkalmat, ahol az anyukáddal együtt vagy nála. Ez még felnőtt embereknél is előfordul (hogy a szülő, férj-feleség is része a problémának, és bevonják a terápiába), ettől nem kell megijedni.

Ha már elmész egy szakemberhez, fontos lenne, hogy maximálisan megbízz benne. Ezt a szituációt nem te fogod irányítani, ő vezet rá téged a dolgokra. Ne aggódj, nagyon sokáig tanulta ezt, biztos ért hozzá (reméljük, jót fogsz ki), és nem lesz semmi baj.

2016. nov. 11. 12:25
 10/12 anonim ***** válasza:
Van nálatok iskolapszichológus? Elvileg kell, hogy legyen. Mindenképpen jó ötlet segítséget kérni, nem kell magadban szenvedni. És nem igaz, hogy semmit nem ér, ha nem az egész családot kezelik: ha egy rendszerbe egy ponton belepiszkálnak, az egész rendszer fog megváltozni. Megtanulod te a magad részéről kezelni a helyzetet. A családdal való viszonyodhoz is segítséget kapsz.
2016. nov. 11. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!