Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » 20. éves fiú vagyok, pánikbete...

NBG kérdése:

20. éves fiú vagyok, pánikbeteg. Pár hónapja kezdődött és azóta meg se tudnám számolni egy kezemen mennyiszer volt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gyógyszert semmiképp se szeretnék szedni, pszichológusra gondoltam de egyre inkább eltántorít hogy tudom: sokba fog ez még fájni. Egyre többször gondolok arra netán egy könyvet rendelek, de abból is melyiket.. melyik opció hatásosabb, melyik éri meg jobban?

2016. nov. 6. 07:22
 1/10 anonim ***** válasza:

Tekintve, hogy egy cipőben járunk, azt mondom, hogy

1) Jól mondod, gyógyszer az csak rontana a helyzeten

2) Vannak (azaz kellenek lenniük) ingyenes pszichológusok. Én is keresek egyet, de nem találok. Sokak szerint a legjobb egy klinikai szakpszichológus meg csoportterápia. De olyanról nem tudok, ami a hozzánk hasonlóakat befogadná

3) Csernus Imre könyvei, meg az Andrew Matthews könyvek sokszor jókat mondanak

4) Elméletem szerint egy kiadós környezetváltozás lenne a megoldás, mert ami pánikot okoz az a jelenlegi környezet által adott olyan ingerek amik pánikot eredményeznek

2016. nov. 6. 08:07
 2/10 anonim ***** válasza:

Az egyik ismerősöm 1-3 alkalommal volt pszichológusnál, szerintem megpróbálhatnál te is pár alkalmat. Gyógyszert nem szed, neki idővel múlt el, és mar csak félévente van. Bár kerüli azokat a helyzeteket, amelyek elhozzák.

Egyébként megkérdezhetem, hogyan kezdodott neked? Mit ereztel?

2016. nov. 6. 08:08
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Nekem érdekes módon egy "lement a cukrom" dologgal kezdődött. Előbb elkezdtem hosszan írni de inkább a rizsát kihagyva a lényeg az volt hogy egy nyári estén barátnőmmel annyira jól éreztük magunkat az ágyban hogy lemehetett a cukrom. Hirtelen megterheltem a szervezetem nem ittam nem ettem előtte jóval. Fürdés után jót elő egy kis szédülés aztán erősödött. Hányingerem lett, a tenyerem izzadt, a szívemből mintha kettő lett volna, a szám kiszáradt. Olyan rosszul voltam hogy halálfélelmem volt. Menekülni akartam ki az ablakba aztán ki az utcára aztán el az sztk-ba ahol kaptam egy nyugtatót és aznap ennyi volt. Rá egy hétre már úgy voltam ilyen rosszul , hogy ettem ittam eleget, otthon voltam, este, és gépeztem vagyis már aludni készültem. Elmentem dokihoz, vérvétel, vizeletminta de minden olyan jó volt hogy remélem így is marad életem során. Aztán hetente elő jött mindig csak úgy magától,persze az okát egyértelműen tudom, csak azt nem, egy pszichológus mit tud vele kezdeni?! Meghallgat gondolom de ennyi vagy nem?!

2016. nov. 6. 08:43
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Egy frászt ront a gyógyszer a helyzeten.

Én évek óta szedek antidepresszáns és soha nincs pánikrohamom, meg semmiféle helyzeteket sem kell kerülgetnem. Ám, aki szenvedni akar, felőlem tegye.

2016. nov. 6. 19:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

#4 - Dehogynem ront a helyzeten. Nekem felírtak gyógyszert és csak romlott a helyzetem, amikor használni kellett. Nem múltak el a rossz gondolatok, ugyanúgy feszült voltam, csak mivel lórúgásszerűen leszedáltak, így elgyengültem és az IQ-m is sokat esett. Plusz a mellékhatások.

Emellett a gyógyszerek azt táplálják bele az emberbe, hogy csak a gyógyszer oldhat meg minden létező problémát, pedig ez nem így van. A törődés, odafigyelés, szeretet, kiváló környezet és a stabil életvitel azok, amik igazán gyógyítanak. Egy tabletta nem fog munkahelyet adni, nem fog odabújni átölelni, nem fog szeretni.

2016. nov. 6. 19:28
 6/10 anonim ***** válasza:

Utolsónak igaza van.

Nekem már csak néha jön elő, GYÓGYSZEREK NÉLKÜL lettem jobban.

Ami sokat segít:

Család, barátok és a párod.

Menj el egy EKG-ra, hogy ki legyen zárva a szervi baj!

2016. nov. 10. 13:57
 7/10 anonim ***** válasza:

5-ös

Gondolom te is csak a nyugtatókig jutottál el, de nem azokról van szó, hanem az antidepresszánsról.

És nem, nem lehet mindent azzal megoldani, hogy "törődés, odafigyelés, szeretet, kiváló környezet" meg ugye Fanta. buli, nők. Ez nem így működik, ne reklámozd a tudatlanságod.

2016. nov. 10. 18:11
 8/10 anonim ***** válasza:

Utolsó - Antidepresszánsnak mondta a kórház aki belém tukmálta, hogy ez majd jót tesz, satöbbi, függővé akartak tenni. Ehhez képest eszük ágában se volt. És te ne reklámozd a gyógyszereket, mert az csak tönkreteszi a szeretethiányos, kudarcokkal teli, meg nem értett embereket. Fantáról nem beszéltem, bulizni nem bulizok, nők azok nem érnek semmit, mert a szerelem az csak egyetlen nő és az az egy nő mindent meg kell tudjon adni érzelmileg, cserébe, hogy én is megadnék mindent ami tőlem telik, csak hogy mellettem maradjon és legyen miért velem lennie és szeressen.

Nem voltál és nem vagy a helyzetemben és igen, a belém tukmált gyógyszerek amiket nem is kértem, rossz hatással voltak rám

2016. nov. 10. 21:17
 9/10 anonim ***** válasza:
7-es, bocsánatot kérek a hangnemért, nagyon rossz napom volt és pánikba estem attól amit mondtál. Ettől függetlenül nem értek veled egyet, ellenben a viselkedésemért bocsánatot kérek.
2016. nov. 10. 22:07
 10/10 anonim ***** válasza:
A helyzet az, hogy én is pánikbeteg voltam, 2 évig kínlódtam gyogyó nélkül. Az antidepresszáns viszont megoldotta. Úgyhogy nem a partvonalon kívülről beszélek.
2016. nov. 10. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!