Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aggódjak ezek miatt? Ez...

Aggódjak ezek miatt? Ez normális, vagy forduljak orvoshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nemrég gyógyultam fel a depresszióból és fura dolgokat vettem észre magamon. Rájött, hogy ezek régebb óta vannak.

Vannak dolgok, amikben én hiszek, mások pedig nem. Én tudom, hogy nem erről a bolygóról származom, egyszerűen annyira nem tartozom ide. Gyakran szorongok, és olyan dolgoktól félek, amiktől másnap már nem. Előfordult, hogy azt hittem kettő van belőlem, és a másik énem vadászik rám. Másnap persze én sem hittem, hogy ez lehetséges. De elötte pedig könnyes szemmel rettegtem. Van, hogy egy jelentéktelen szót sokszor megismétlek. Ami viszont a legjobban kiakaszt, hogy sokszor nem én irányítom a gondolataim, hanem a gondolataim magukat. Random képek peregnek a tekintetem előtt, én pedig mintha valami hipnózisban lennék dudorászni kezdek, utána dünnyögni, egyre hangosabban, végül sikítani. Ilyenkor ,,zökkenek" ki. Továbbá nem szeretek emberek közé menni, sokan antiszociálisnak neveznek. Gyakran vannak pánikrohamaim is. Ha valaki felidegesít nagyon veszélyes vagyok. A fejemben van valaki, vagy nem is tudom, akihez csak angolul beszélek. Még nem láttam soha, de tuti öltönyt visel. Gyakran félel egyedül lenni, nehogy rám törjön bármi is. A szüleimnek nem merem elmondani. Biztos, hogy arra fognák, hogy csak túl sok filmet nézek, és túl élénk a fantáziam. Mi lehet ez? Mit tehetnék, ha félek pszichológushoz menni, és elmondani a családomnak?

(A ,,te bolond vagy" és az ,,ez tuti kamu" válaszokra nem vagyok kiváncsi. Megértésüket köszönjük!)

2016. okt. 2. 01:55
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
De a többi tanárommal egyáltalán nincs olyan jó kapcsolatom. Az iskolámban nagy ívből tojnak a diákokra. Az osztályfőnökömnek pedig egyszer bizalmasan elmeséltem, hogy félek az egyik tanártól és szeretnék a másik nyelvi csoportba átmenni. Ő nem tett semmit, de megígérte, hogy titokban tartja. De kikotyogta, a másik tanár meg egész órán engem alázott és szapult. Egyébként sem bíztam az osztályfőnökömben, de mostmár beszélni sem beszélek vele a köszönésen kívül. 2 év múlva úgyis érettségizem és soha többé nem látom őt, meg az egész kétszínű, szánalmas, gonosz és kibeszélő iskolát. :)
2017. márc. 4. 19:21
 22/28 anonim ***** válasza:

Pff, pedig ki kell találni valamit, így nem maradhatsz. (pánikrohamok, állandó bizalmatlanság és félelem, brr)

Esetleg ha egy pszichológussal fel tudnád venni a kapcsolatot, akár e-mailen keresztül is, vele meg tudnál beszélni egy időpontot hogy nézzen rád, aztán megbeszélné a szüleiddel hogy ezt nem csak kitalálod hanem tényleg problémád van.

(őt köti az orvosi titoktartás, ahhoz tartja magát amit sikerül megbeszélned vele, plusz nem te vagy az egyetlen ilyen eset, nem fog semmi extrát gondolni rólad ami miatt aggódnod kéne :) )

2017. márc. 6. 18:51
 23/28 A kérdező kommentje:
A legjobban az otthoni beszélgetéstől félek. Le fognak ültetni, faggatni fognak, belenéznek a szemembe és el fogják várni, hogy azonnal megnyíljak és elmondjak mindent. Rettegek ettől...
2017. márc. 6. 22:29
 24/28 anonim ***** válasza:

Mint mondtam, a pszichológus az utolsó ember akitől tartanod kell.

Igen, kérdezgetni fog, de mindezt a gyógyulásod érdekében.

Nem akar tőled semmi különleges infót, csak amennyivel segíteni tud neked.

Igen, a te szemszögedből lehet hogy egy kicsit kellemetlen lesz (valószínűleg igyekezni fog hogy jófejnek gondold, adj neki esélyt) de gondolj bele, szerintem megéri az a kellemetlenség, ha cserébe elmúlik az állandó félelmed, nem?

2017. márc. 7. 17:26
 25/28 A kérdező kommentje:
Nem merem és képtelen vagyok.Amúgy sincs akkora baj szerintem, hogy pszichológusra lenne szükségem.
2017. márc. 7. 20:23
 26/28 anonim ***** válasza:
El kellene foglalnod magad valamilyen örömet és sikerélményt adó fizikai tevékenységgel, esetleg sporttal. A munkaterápia sok esetben beválik.
2017. ápr. 24. 21:36
 27/28 anonim ***** válasza:
Járj futni! Egészséges, elfoglalod magad, és kutatások kimutatták hogy a monoton ringó mozgás örömérzetet okoz :D
2017. ápr. 24. 21:48
 28/28 A kérdező kommentje:
Azóta sportolok. Jobb, de még mindig nem az igazi. A fejben lévő emberke már nincs ott, kevesebb a pánikroham, a random gondolatok megmaradtak és már nem én sem érzem magam annyira rosszul. Viszont új gond a szélsőséges hangulatingadozás, és a furcsa táplálkozási szokások. Néha napokig alig eszem, aztán egyszer csak telekapkodom magam egy csomó étellel. De majd erre is figyelni fogok (már amennyire lehet). Köszönöm a válaszokat! :)
2017. ápr. 25. 00:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!