Aggódjak ezek miatt? Ez normális, vagy forduljak orvoshoz?
Sziasztok! Nemrég gyógyultam fel a depresszióból és fura dolgokat vettem észre magamon. Rájött, hogy ezek régebb óta vannak.
Vannak dolgok, amikben én hiszek, mások pedig nem. Én tudom, hogy nem erről a bolygóról származom, egyszerűen annyira nem tartozom ide. Gyakran szorongok, és olyan dolgoktól félek, amiktől másnap már nem. Előfordult, hogy azt hittem kettő van belőlem, és a másik énem vadászik rám. Másnap persze én sem hittem, hogy ez lehetséges. De elötte pedig könnyes szemmel rettegtem. Van, hogy egy jelentéktelen szót sokszor megismétlek. Ami viszont a legjobban kiakaszt, hogy sokszor nem én irányítom a gondolataim, hanem a gondolataim magukat. Random képek peregnek a tekintetem előtt, én pedig mintha valami hipnózisban lennék dudorászni kezdek, utána dünnyögni, egyre hangosabban, végül sikítani. Ilyenkor ,,zökkenek" ki. Továbbá nem szeretek emberek közé menni, sokan antiszociálisnak neveznek. Gyakran vannak pánikrohamaim is. Ha valaki felidegesít nagyon veszélyes vagyok. A fejemben van valaki, vagy nem is tudom, akihez csak angolul beszélek. Még nem láttam soha, de tuti öltönyt visel. Gyakran félel egyedül lenni, nehogy rám törjön bármi is. A szüleimnek nem merem elmondani. Biztos, hogy arra fognák, hogy csak túl sok filmet nézek, és túl élénk a fantáziam. Mi lehet ez? Mit tehetnék, ha félek pszichológushoz menni, és elmondani a családomnak?
(A ,,te bolond vagy" és az ,,ez tuti kamu" válaszokra nem vagyok kiváncsi. Megértésüket köszönjük!)
Köszönöm a válaszod. Nagyon félek beavarni őket, úgysem hinnének nekem. És tudod, könnyebb itt leírni, úgy, hogy senki sem tudja ki vagyok, mint a szüleimnek elmondani. Pár barátomnak már meséltem erről, azt mondták, hogy csak simán h#lye vagyok, ezen ne aggódjak.
Tudod, a szüleim szerint még a depresszió se létezik, csak az embereknek figyelemhiányuk van. Nem hiszem, hogy ezeket most olyan jól fogadnák. :(
Valamiféle szakemberhez fordulnék mindenképp.
Nem tudom, mennyire a szüleimhez a helyedben, ha "mellettük" ide jutottál. Családsegítő szolgálathoz lehet fordulni tanácsadásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!