Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aggódjak ezek miatt? Ez...

Aggódjak ezek miatt? Ez normális, vagy forduljak orvoshoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nemrég gyógyultam fel a depresszióból és fura dolgokat vettem észre magamon. Rájött, hogy ezek régebb óta vannak.

Vannak dolgok, amikben én hiszek, mások pedig nem. Én tudom, hogy nem erről a bolygóról származom, egyszerűen annyira nem tartozom ide. Gyakran szorongok, és olyan dolgoktól félek, amiktől másnap már nem. Előfordult, hogy azt hittem kettő van belőlem, és a másik énem vadászik rám. Másnap persze én sem hittem, hogy ez lehetséges. De elötte pedig könnyes szemmel rettegtem. Van, hogy egy jelentéktelen szót sokszor megismétlek. Ami viszont a legjobban kiakaszt, hogy sokszor nem én irányítom a gondolataim, hanem a gondolataim magukat. Random képek peregnek a tekintetem előtt, én pedig mintha valami hipnózisban lennék dudorászni kezdek, utána dünnyögni, egyre hangosabban, végül sikítani. Ilyenkor ,,zökkenek" ki. Továbbá nem szeretek emberek közé menni, sokan antiszociálisnak neveznek. Gyakran vannak pánikrohamaim is. Ha valaki felidegesít nagyon veszélyes vagyok. A fejemben van valaki, vagy nem is tudom, akihez csak angolul beszélek. Még nem láttam soha, de tuti öltönyt visel. Gyakran félel egyedül lenni, nehogy rám törjön bármi is. A szüleimnek nem merem elmondani. Biztos, hogy arra fognák, hogy csak túl sok filmet nézek, és túl élénk a fantáziam. Mi lehet ez? Mit tehetnék, ha félek pszichológushoz menni, és elmondani a családomnak?

(A ,,te bolond vagy" és az ,,ez tuti kamu" válaszokra nem vagyok kiváncsi. Megértésüket köszönjük!)

2016. okt. 2. 01:55
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
De én nem hiszem, hogy skizofrén lennék.
2017. jan. 7. 19:55
 12/28 anonim ***** válasza:
pedig a tüneteid úgy jöttek le.pszichológus.ő megállapítja.
2017. jan. 7. 23:46
 13/28 A kérdező kommentje:
De én nem akarok skizofrén lenni (szerintem nem vagyok az) Velem nincs semmi baj😭
2017. jan. 8. 19:34
 14/28 anonim ***** válasza:
nem döntés kérdése.én sem akartam az lenni☺
2017. jan. 9. 21:05
 15/28 A kérdező kommentje:
de én nem😿
2017. jan. 9. 21:08
 16/28 anonim ***** válasza:

A skizofrénia legalapabb jellemzője, hogy a beteg NEM érzi magát annak, hanem teljesen biztos benne hogy egészséges.

Kérlek hidd el nekünk, hogy az vagy!

Az orvostól pedig ne félj, nem vagy őrült - csak van egy problémád, és elég bátor vagy ahhoz hogy kérj egy kicsi segítséget. Mert ezt otthon, egyedül NEM tudod meggyógyítani. (most biztosan azt gondolod: "Micsodaaa? Dehogynem" - pedig sajnos nem)

Ne feledd, az orvos nem gyógyít, pusztán "fegyvert" ad a kezedbe, amivel te magad képes vagy megbirkózni a félelemmel, a "másik éneddel", a szörnyekkel a fejedben.

Kitartást!

2017. márc. 2. 21:50
 17/28 A kérdező kommentje:
De hogyan tudnék orvoshoz menni? A szüleim elé nem állhatok oda, hogy ,,Anya, apa, vigyetek orvoshoz." Nem értenék meg. Titokban sem tudok menni, mert minden percem beolsztják. Félek elmondani nekik. Ők azt hiszik, hogy teljesen normális vagyok.
2017. márc. 3. 15:41
 18/28 anonim ***** válasza:

Gondolom még 18 alatt vagy, és suliba jársz.

Osztályfőnök, egy kedvelt, jófej tanár vagy az iskolapszichológus tud segíteni, és keresni neked egy jó szakembert :)

Kérd meg hogy hívja be a szüleidet, és beszéljen velük hogy gondjaid vannak, és egy kis támogatásra van szükséged.

2017. márc. 3. 15:45
 19/28 A kérdező kommentje:
Nem bízom meg bennük annyira, hogy el mernem mondani.
2017. márc. 3. 18:29
 20/28 anonim ***** válasza:

A paranoia is a betegség része - ebből is láthatod, hogy gond van.

A tanárnak meg hidd el, nyugodtan elmondhatod - neki nem a tanítás az egyetlen feladata, a diákjai lelki gondjairól is ugyanúgy KÖTELESSÉGE gondoskodni. (főleg az ofőnek)

Hidd el, nincs okod rá, hogy félj elmondani.

2017. márc. 3. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!