Önmagam ellensége vagyok?
Mondták már.
Most megpróbálom felvázolni a dolgot: önbizalomhiányom van, pedig állítólag nem vagyok csúnya. Ha dícsérnek, nem hiszem el. Könnyen elsírom magam és azt rettentően utálom. Nagy társaság előtt képtelen vagyok normálisan beszélni. Nem érzem, hogy bármiben is jó lennék. Ez most elég negatívnak hangzik.. de ez van jelen pillanatban.. lassan 4 éve. Nagyon hangulatember vagyok és stresszes, még ha nem is akarok az lenni.. Néha úgy érzem hogy az lenne a legjobb ha elvonulhatnék a világ elől és egyedül élnék.
18 éves lány vagyok és nem így akarom leélni az életem.
Hogyan tudnék változtatni? Menjek el egy önbizalomnövelő tréningre vagy mivel javíthatnék a helyzetemen?
Ha lehet mókás kommentek kíméljenek!:)
először is nézd meg "a titok" cimű dokumentum féle filmecskét :) ha nem, akkor ott a könyv :)
gondolj szépre, jóra és akkor az fog beteljesülni :)
hidd el másoknak, hogy igenis szép vagy, hordj oplyan ruhákat, amikben magabiztos leszel, barátkozz, járj el sétálni barátnőkkel, beszélgetni, stb :)
1. Keress egy helyet, ahol csakis egyedül lehetsz és úgy el tudsz vonulni, hogy senki se zavarjon. Meditálj. Jógázz. Csak legyél el, de ne facebookozzál, hanem normális tevékenységeket csinálj.
2. Csinálj valamit, amiért tisztelni tudod magadat. Pl. Jó szokásaid vannak. Nem beszélsz ki másokat a hátuk mögött, nem panaszkodsz, időben felkelsz.
3. Zenélj táncolj élvezd az életed.
4. Vedd magad körül normális emberekkel.
5. Értelmes munkát végezz.
Én is teljesen így érzem mint te kérdező, csak a rosszat látom magamban, jó tulajdonságom szerintem nincs, ha valaki azt mondja hogy jóképű vagyok akkor csak kinevetem és azt mondom hogy ne hazudjon:D
Szerintem pszichológus tud segíteni, mindenképp keress fel egyet.
20f
Pont mintha rólam írnál, vagyis egy részemről mert nekem egyéb ehhez hasonló gondjaim is vannak. Pedig nekem is mondják, hogy szép vagyok, csinos meg ilyenek de akkor is utálom magam, nem járok sehova, egész nap a szobámban ülök. Pszichológus talán segíthetne neked, bár nekem hiába beszél reménytelen vagyok ( már vagy 6 éve), de az önismereti csoportterápiák is hasznosak lehetnek. Remélem neked sikerül ebből kilábalnod.
L/20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!