Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan működik egy borderline...

Hogyan működik egy borderline emlékezete?

Figyelt kérdés

Valahol azt olvastam hogy egy borderline mindig úgy emlékezik az előző szerelmére ahogyan elváltak.

Ha békében válnak el akkor hiába bántotta őt a partnere előtte, rajongva fog vissza tekinteni rá, ha a tenyerén hordozta a partnere akár évekig, de keserű a szakítás akkor alávaló lényként marad meg az emlékezetében.

Változhat az ex megítélése az idők során? Képes egy borderline az idő múlásával objektívebben látni, esetleg egy új partner mellett másként tekinteni e az előzőre?

Köszi a válaszokat.

2016. szept. 12. 14:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem nincs azért így. Legalábbis nálam. De én már nem vagyok tini,az is igaz.

Esetemben inkább az jellemző,hogy én valamilyennek egyszer látom a személyt,ami szimpátiát kelt,utána akkor is idealizálom,mikor utána esetleg soha többé nem viselkedik azon a módon,ami egyszer annyira megfogott. Lehet akármennyire gazember is,én elvakult maradok.

Ha viszont valaki egyszer is számomra nagyon nem szimpatikus módon nyilvánul meg,amiből számomra az jön le,hogy valójában nem őszinte,csak megjátsza magát,utána fejre is állhat,mindig bennem lesz egyfajta gyanakvás,tartás attól az embertől.

A lényeg mindig az,hogy pozitív vagy negatív az első ERŐS benyomás,utána azon nehéz már változtatni.

Ha a partnerem x évig rosszul bánt velem (hosszú kapcsolat nem lenne),de a szakításkor "jófej", utálni fogom. Ha jól megvoltunk,de csúnyán dob ki,akkor magamat okolom,és válaszokat akarok,mi történt,miért változott meg a viselkedése. Az ilyen szakítás nagyon fájna,nehezen engedném el a szenélyt.

De én nem vagyok az a klasszikus borderline,pl sose vagdostam magam,ami pedig elvileg jellegzetes borderline tünet.

2016. szept. 12. 18:06
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ.
2016. szept. 13. 12:37
 3/3 anonim válasza:

én is borderline vagyok.....

29n

de en nem tudok meggyógyulni sehogy

2016. szept. 13. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!