A gyerekeknél kamaszoknál a félénkség lehet szociális fóbia, kényszerbetegség, és depresszió?
Van egy 15 éves gyerekem akinél ezek a tünetek jelentkeznek.Múlt héten meg is kért, hogy menjünk el pszichológushoz.
Szerintetek mit tegyek? Sok alkalmat vesz igénybe a kombinált terápia? Gondolok én itt gyógyszeres és pszichó terápiára.Költséges lessz?
Meg bír gyógyulni a fiam? Jobb lenne majd jövö nyárin neki kezdeni?
Aggódok érte mert mindjárt itt az új suli. Félek hogy valami baj történik vele! Kérlek segítsetek!
bocsi ha megharagszol, de szerintem egy 15 eves gyermeknel az ilyen tunetek nagyreszt a nevelesi vagy csaladi problemak miatt keletkeznek.Elobbszor logikusan elkene gondolkozzal hogy helyes nevelest adsz/adtal neki ?
En 23 eves vagyok, de mikor 15 eves voltam, vagy meg fiatalabb nagyon depreszios voltam, irtoztam a szuleimtol(anyamtol) nem volt szabad meg nyitottan beszeljek se otthon, nem volt szabad kimenjek a varosban, egesz nap kellet tanuljak, volt mikor almos voltam, de ejszaka 12-1-ig tanultam, csupan foloslegesen.
Nálunk is ez volt.. látszólag semmi durva, csak szimplán "szigorú" család.. egy kis beleszólás ebbe-abba.. különórák, szabályok tömkelege, ha 4-es valami az már rossz, szigorú nagyszűlőkkel, akik tiltanak mindent amit egy gyerek szeret... persze külső szemmel mindent megkaptam (játékok, kaja, szeretet) stb
Én is kényszerbeteg lettem.
Valszeg amit a filmekben látsz, h verik a gyereket és pszichopata lesz azt gondolod durva nevelésnek. Hát igen.. az ilyenekből lesznek a tömeggyilkosok.. a többi szigorúan nevelt gyerekből meg csak egy életre lelkibeteg lesz...
Sokan azt hiszik ha szeretik a gyereket akkor nevelhetik szigorúan mert majd érezni fogja.. hát ez lehet h így van de tudatalatt biztos nem..
Én voltam pszichológusnál olyan sokat nem segített de remélem a te srácodnak rendbehozza a dolgait!
Elvileg ki lehet gyógyulni belőle! Mnél hamarabb elkezdeni gondolom.
25/F
Az új suliban még rosszabb lesz majd a helyzet, mivel ott már többet kell tanulni, még nagyobb lesz a gyerekben a megfelelési kényszer. Egy újabb "shity mom", aki akkor kezd el aggódni a gyerekért, ha már baj van... Aggódtál volna akkor, amikor folyamatos megfelelési kényszer alatt tartottad (a 4-esért már büntetés jár) és rákényszerítetted az akaratodat (zene). Lehet,hogy egy kis érzelmi zsarolással beleültetted a fiúba a lelkiismeret furdalást is (anya, apa szomorú lesz, ha a dolgozat nem lesz ötös, stb.. ), így még ettől is frusztrált, hogy nem akar nektek csalódást okozni. Közben meg Ti okoztok neki folyamatos csalódást. Bocs, ha kemény voltam, de a fiadnak nem szociális, hanem "szülő"fóbiája van.
De hogy a kérdésre is válaszoljak:
"Sok alkalmat vesz igénybe a kombinált terápia? Gondolok én itt gyógyszeres és pszichó terápiára."-Sokat... Évekbe is telhet, mire jól lesz. Persze, csak ha a körülmények megváltoznak. Remélem, a gyógyszerig nem fajul a dolog...
"Költséges lesz?"-Mivel még fiatalkorú, így nem.
"Meg bír gyógyulni a fiam?"-Attól függ, te lejjebb tudsz-e adni az elvárásokból.
"Érdemes lenne majd jövö nyárin neki kezdeni?"-Még ezek után is csak halogatnád?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!