Ez szerintetek probléma, vagy csak anya túlreagálja?
Azt előre bocsájtanám,hogy depresszióval kezelnek,és gyógyszereket szedek.
Tehát már nagyon rég óta csinálok olyan dolgokat,amiért anya nagyon erősen be szokott szólni,és megijedek,hogy valamit helytelenül csinálok.A szobámban egész nap le van húzva a redőny (nem szeretem a napfényt),és úgy járkálok,miközben beszélek magamhoz (ez már évek óta így megy).Pontosabban nem magamhoz beszélek,hanem kitalált személyekhez.Elképzelek szituációkat,és beszélgetek velük.Közben nevetek,sírok,vagy csalódottá válok,mindig attól függ,hogy milyen fordulatot vesz a beszélgetés.Mindig magától jön a dolog,és egyszer csak azon kapom magamat,hogy már megint csinálom.Néha az utcán is,sőt,régebben rendszeresen csináltam az utcán is.Akkor is előjön,ha társaságban vagyok,és olyankor is elvonulok beszélgetni magammal,mert az jobban érdekel.Tehát élő emberekkel is tudok beszélgetni,de ez nem helyettesíti az én kitalációimat,úgymond nem elégít ki.Én személy szerint ezt nem találom rossznak,mert fejleszti a szociális készségeimet,és nem érzem,hogy rossz hatással van rám,vagy másokra,bár ha napokig csinálom 0-24-ben,kissé befordulok.Viszont ahogyan anya kiabál velem,hogy hagyjam már abba,bűntudatot kelt bennem a dolog.Ugye ezzel nincsen semmi baj? Szeretném az őszinte véleményeteket kérni.Előre is köszönöm!
Ez valóban probléma.
Szinte mindenki szokott álmodozni, elképzelni dolgokat, helyzeteket.
De amit te csinálsz, az más. Társaságban, utcán beszélgetni hangosan a nem létező akármikkel, ahelyett, hogy a társasággal beszélgetnél, nem igazán normális.
Gondolom, nem véletlenül jársz orvoshoz és szedsz gyógyszereket.
Az, hogy anyukád kiabál veled emiatt, az egyáltalán NEM normális.
Ha beszélsz magadban, de tudod, hogy az nem a valóság, akkor az még normális.
Ha túl sokszor csinálod ezt, és már a "valós életed is rámegy", az már baj!
De nem pszichiátriai szerintem, hanem pszichológus tudna segíteni. Persze csak ha te is akarod. Ha nem, akkor meg ez van, ha neked EZ esik jól, akkor csináld EZT, nem szólhat bele senki!
Bár én a helyedben arra nyomatékosan odafigyelnék, hogy csak olyankor csináljam, amikor mások nem látják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!