Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet mentőt hívni az öngyilko...

Lehet mentőt hívni az öngyilkosaggi fenyegetésre?

Figyelt kérdés
Nagyon aggodok a testverem miatt ,nagyon depis ,folyton fenyegetozik , csak nem tudom hogy fenegyetesre jo otlet e mentot hivni?

2016. aug. 28. 22:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
6: Persze én ezt tökre megértem, de szerintem nem a taxisnak a kötelessége a betegszállítás, mellesleg nem feltétlen pozitív dolog ha valaki a taxiban hal meg. Nem megoldás az egyéni kórházbaszállítás legfeljebb kényszer. Márpedig azért mert ha szállítás közben az illetőnek romlik az állapota akkor olyan segítségnyújtásra lehet szüksége amit csak az arra képzett személyek, a mentőautó felszereltsége mellett tudnak megoldani. Mellesleg egyéni beszállításnál ha bármi gond van, az OMSZ mossa kezeit. XY meg leadózta a TB-t...
2016. aug. 29. 18:05
 12/12 anonim ***** válasza:
Igen. Sajnos lehet. Az öngyilkossági szándék hangoztatásához kivétel nélkül a mentők kimennek és minden esetben beszállítják a pszcihére. Ha megtagadja a beszállítást, olyankor karhatalom, bilincs... még akkor is, ha valójában tényleg nem hangzott el. Tehát ha te kitalálod, hogy a szomszéd kiabálta, hogy megöli magát, és mentőt hívsz, az a pszcihiátrián fog kikötni, majd ott egy orvos elbeszélget vele.
2016. aug. 31. 12:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!