Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek sem tanácsos túl...

Szerintetek sem tanácsos túl sokat foglalkozni gyerekkori lelki traumákkal, mert benne maradhatok az adott lelki állapotba?

Figyelt kérdés

Gyereknek nagyon félénk voltam,és erőszakos ,agresszív iskolai környezet vett körül,akik zaklatással,meg szóbeli erőszakkal rátudtak kényszeríteni ,hogy ne tudjam magam megvédeni.Verbális agresszió áldozata voltam,és semmi segítséget nem kaptam,és azt tanultam meg ,hogy mindent meg lehet velem csinálni,kiszedni.Ahányszor kiálltam magamért,annyiszor zaklattak.

Felnőttként azért bátorodtam,és úgy érzem javulok,de időközönként visszaesek.Túl sokat foglalkozok azzal,hogy gyáva vagyok vagy bátor.Emberek egy fele határozottnak tart,másik fele nyúlnak.A volt munkahelyemen azt mondták csendes vagyok,de határozott.Most kinti közmunkán vagyok,és itt gyávának tartanak.Egyébként munkahelyen inkább alkalmazkodó vagyok,és főleg most,mert félek,hogy egy nagyobb veszekedés után rosszabb helyre tesznek.Itt gyávának tartják,ha valaki nem szól vissza minden hülyeségért.

2016. aug. 23. 16:09
 1/4 A kérdező kommentje:
Egyébként minden esetben tehet valaki arról,ha nyúl???
2016. aug. 23. 16:18
 2/4 anonim ***** válasza:
pont hogy ezekkel foglalkozni kell mert ha elnyomod nagy kárt tesznek odabent. egyébként meg a gyáva ember szerintem nem létezik, csak az aki még nem áll készen egy helyzet kezelésére.
2016. aug. 23. 21:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha leragadsz a múltban, azzal tényleg nem fejlődsz. Feldolgozni kell a téged ért sérelmeket, és az előnyödre fordítani. Ez nem könnyű, főként nem egyedül, szakértő segítség hiányában.
2016. aug. 24. 01:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes átrágni a múltbéli traumákat addig, amíg nem sikerült feldolgozni, érdemes erre pár hónapot rászánni az életből és addig emészteni, mert utána sokkal felszabadultabb és boldogabb tud lenni az ember. Bennemaradni és évtizedekig keseregni valóban teljesen felesleges és nem érdemes! Viszont ha mindig csak lefojtod, elnyomod, akkor mindig ott lesz a háttérben tudattalanul az agyadban, hogy hú az zavar, azzal még nem néztem szembe és ez a motoszkálás lényegesen ronthat az életminőségeden. Én épp az átrágás szakaszában vagyok.
2021. okt. 9. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!