A depresszió kamaszkorban a hormonok változásábL tudható le?
15 éves vagyok és eggyik nap jó a kedély állapotom, másik nap qurva szar.
Manapság minden zavar ha , valaki rám néz ,ha valaki kérdez,ha valaki csak egy kicsit poénkodik velem.A mostani depresszióm mellé kialakult egy olyan paranoia vagy hibakeresési betegség.Példának egyet a testvéreim elé oda teszik a teát közvetlen a tányér elé míg az enyém még ottvan anyám és én közöttem.Nem is húznám az időtöket rizsával, mert az qurvára nem érdekel senkit .Inkább a kérdésemre keresek választ,és ha valaki ad tanácsot azt is köszönöm! De ha valaki spamelni akarja a fäsz beszolásait akkor inkább válaszoljon az előző hölgy kávés kérdéseire! 15/F
Szia
Biztos vagyok benne hogy a hormonok és a sok kamaszkori változás miatt van. Nekem sem jó sokszor a közérzetem és depresszióra jellemző a gondolkodásom. De ez szerintem a kamaszkor miatt lehet. 13L
Szia!
Nekem is volt ilyen korszakom amikor minden zavart, meg az élő fába is belekötöttem volna :/
Nos, gondolom nyilván lehet a kamaszkor számlájára is írni ezt, de én másra gyanakszok.
Pl így családon belül mennyire felhőtlen a viszonyod a szüleiddel, testvéreiddel?
Lehet ez is akár egy "tünete" hogy eléggé mérgező a viszony mondjuk velük, vagy sokat kiabálnak, ilyesmi, esetleg veled voltak kisebb-nagyobb balhék amik aztán megszokottá váltak, ilyesmi.
Mióta van ez nálad?
Meg lehet az is, hogy az évek alatt eltűrt vagy elszenvedett lelki dolgok meg így jönnek vissza, ha gondolod írj vissza privátban.
Szia!
A leírás alapján inkább bipoláris depressziónak tűnik, mint "sima" depressziónak, de szerintem tényleg csak a tinédzserkor és a hormonok miatt alakult ki. Nálam is volt ilyen (csak én akkor folyamatosan szomorú voltam és sírtam) de szerencsére max. 1 hónapig tartott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!