Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichoterápia tapasztalatok?

Pszichoterápia tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szorongásos problémák miatt szeretnék szakemberhez fordulni, ismerősök a pszichoterápiát javasolták. Mi is ez pontosan? Hogyan is zajlik? Olvastam róla néhány helyen, csoportos terápiákat említettek. Csak ilyen lehetőség létezik? Szívesebben mennék egyénileg.Nektek segített? És meddig jártatok terápiára? Vagy inkább válasszam a pszichiátert? Köszönöm a válaszokat!

2016. aug. 15. 14:31
 1/2 anonim ***** válasza:

Én a SOTE-n voltam csoportos pszichoterápián. Nekem rengeteget segített, nagyon ajánlom. Ez csak egy hónap, de lehet több is.

Most egyéni pszichoterápiára járok egy pszichiáterhez és a szorongásom rengeteget csökkent (ez mind a kettőnek köszönhető volt). Elvileg, ha ilyen jó tempóban haladok, akkor még kb 2 év.

Ha van kérdésed, akkor írj nyugodtan privátba.

20L

2016. aug. 15. 17:49
 2/2 anonim ***** válasza:

Pszichoterápia sokféle van:

-pszichológusi beszélgetés (nem valódi terápia)

-pszichoanalízis (nagyon hosszadalmas, bizonytalan eredmény)

-kognitív terápia (a megértéssel próbál a tudattalanra hatni)

-relaxáció (a stressz rezisztenciát javítja)

-transzperszonális terápia (a tudattalannal foglalkozik)

-hipnoterápia

-integratív terápia (nagyon sokoldalú)

Ezeken kívül még sokféle kiegészítő terápia létezik: művészet, munka, stb.

2016. aug. 15. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!