Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Brintellix Tapasztalatok?...

Brintellix Tapasztalatok? Hatás-Mellékhatás?

Figyelt kérdés

#depresszió #Brintellix .
2016. júl. 19. 11:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Huszonöt éves fiú vagyok és december óta szedem minden reggel 10 mg-t.Rengeteget tudnék róla mesélni. Kevert szorongásos-depresszív zavarra szedem és nagyon jól ódja a szorongásomat, nem idegeskedek szinte semmin nyugodt vagyok és kiegyensúlyozott. Ezen kívül magabiztos és laza nem izgatnak fel a dolgok és a hobbimnak tudok élni ami könyvolvasást jelenti. A vérnyomásom teljesen beállt tőle a pulzusom jó. Megszűntek a gyomorgörcseim és a szelességem is a gyógyszernek hála. Tényleg egy csodaszer nem akarom reklámozni meg ilyenek de nekem szó szerint megmentette az életemet. Naponta tudok tíz-tizenkét órát aludni igaz olyannyira álmosít ez a gyógyszer hogy minden délután lefekszek. A barátaimmal újra tudok együtt nevetni, mosolygós vagyok és a ruhatáram feketéből színesre változott :)

Jó vannak mellékhatásai de ki lehetett bírni. Például megnött az étvágyam sokat eszek mostanság mindenfélét eddig hat kilót híztam de nem bánom. Aztán néha csorog a nyálam nem tudom miért, meg túl sok nyál van a számban. Ezen felül reggelente hányinger de ha kajával veszem be akkor elmúlik vagy meg se jelenik. De mostanság ami egy kicsit rossz hogy a nyelvem néha kiugrik a számból vagy az ajkaimat nyalogatom úgy hogy nem akarom. Ezt nem is értem miért de majd megkérdezem pszichiáteremet! :)

Szóval csak ajánlani tudom :)

2016. júl. 19. 20:23
 2/9 anonim ***** válasza:

Én 45 éves fiú vagyok :)

Sajnos én azért ennyi pozitívumot nem tudok elmondani erről a gyógyszerről mint te.

Pedig már a 20mg-sat szedtem.

De valóban a legjobb antidepi azok közül amit én próbáltam.

Amint említettem,összességében rajtam azért olyan sokat nem lendített.

Hónapokig jobb volt a hangulatom és lazább voltam.

De egy idő után úgy éreztem mintha nem hatna.

Akkor abba is hagytam.

A hányinger az nálam is jelentkezett mellékhatásként.

De a megfelelő alkalmazással többnyire rendeződött.

Én nem híztam tőle.Sőt a hányinger miatt eleinte inkább még talán fogytam is.

Szexuális problémákat sem okoz mint a többi tabletta.

Összességében tényleg jó antidepresszáns.

De ha hozzászokik a szervezet,már nem úgy hat.

Legalábbis én így tapasztaltam :)

2016. aug. 4. 20:09
 3/9 anonim ***** válasza:
16%

" 45 éves FIÚ vagyok"

Hát ezen besz@rtam... talán 45 éves férfi...

2017. ápr. 13. 15:17
 4/9 anonim ***** válasza:

Jó a humorérzéked!

A smile utána nem mond semmit?

2017. ápr. 19. 03:55
 5/9 kikicsoda válasza:

45 éves FIÚNAK:)) : Este vedd be, és nem okoz éhséget.

Általában azokat a gyógyszereket, amiknek mellékhatásuk van, este kell bevenni.:))))

2018. márc. 22. 09:36
 6/9 Steve66 válasza:

Kedves 25 éves fiú!

Nagy örömmel olvastam a véleményedet a Brintellixről. Nekem ma írta fel a doki, eddig Scippa-t szedtem 20 mg-ot, de valahogy nem éreztem annyira jól magam. Bár olvastam, hogy vannak mellékhatásai, remélem beválik nálam, mert már nagyon unom a kedvetlen, szorongásos, félelemmel teli napokat. Szeretnék már lazulni, újra nevetni és jókedvű lenni.

2018. dec. 3. 17:01
 7/9 anonim válasza:

Helló Mindenki, Húszasok, Negyvenesek!🙂

Magamról: 30 éves fiatal nő vagyok. Egészségügyben kezdtem el dolgozni a főiskola után.

Brintellix: március másodikán kezdtem el szedni a 10 mg-os Brintellix-et. Napra pontosan egy hete.

Mellékhatások: ébredés után közvetlen kisebbnek érzem a gombócot a torkomban - azt gondolom, értitek, mire gondolok. Maga a szorongás, mint olyan nem múlt el teljesen, ellenben valamelyest kellemesebb a közérzetem, kiegyensúlyozottabbnak érzem magam. Mind tudjuk, 3 hét biztosan kell, mire beépül a gyógyszer, így most baba-lépésekben, aprólékosan haladok előre.

Mosolyogva olvastam a pozitív soraitokat! 🙂 Csak így tovább, szorítok Mindannyiótoknak! 👏

2019. márc. 9. 11:27
 8/9 Gergely8922 válasza:

2 éve szedek antidepresszánsokat ez kiemelkedően a legjobb kevés mellékhatással.

Az elején nagyon erős azon legyél túl beáll és jó lesz nagyon

2019. okt. 8. 12:00
 9/9 anonim válasza:
Sziasztok! Én eleinte 10 mg-ot szedtem, nem igazan hatott. Aztán emeltünk 15-re. Olyan éhes vagyok tőle állandóan, hogy bármit meg tudnék enni. És éppen diétázom. Nagyon zavar. Van hogy szédülök az éhségtől. 1500 kalorias diéta nem tartható mellette. Ez a második gyógyszer amit szedek. Előtte Escitalopram. Annak annyi mellékhatása volt, hogy abba kellett hagynom. Ennek csak ez az egy, de elég rossz állandóan éhesnek lenni. 😔
2020. máj. 10. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!