Meg lehet kuzdeni gyogyszer nelkul a depresszioval?
Figyelt kérdés
Kiderult, h par honapja depresszios vagyok. Azota 1-2 dolog valtozott, kileptem a boldogtalan kapcsolatombol, veget ert a szornyu vizsgaidoszakom es most a csaladomnal vagyok. Terapiara fogok jarni, meg mar magamtol is elkezdtem valtoztatni: b-vitamint eszek, h legyen etvagyam, minden nap mozgok, talalkozom a barataimmal, sokat napozok es elkezdtem festeni. Ki lehet jonni akaraterovel a depressziobol vagy szukseges az antidepresszans?
Turelmetlen vagyok, szorongo, rosszul alszom es felmegy a pulzusom a stressztol. A hangulatom alapvetoen nem negativ, de nagyon megviselnek a kisebb problemak is.
A terápia a szorongással való megküzdésben fog segíteni, ha korábban is jellemző volt rád, hogy minden erősen hat rád valószínűleg eleve neurotikus személyiség vagy. Ez nem baj, lehet ezt szupererőként is használni :) Ki lehet jönni a depresszióból gyógyszer nélkül is, amit három esetben szoktak javasolni: szervi eredetű, organikus okokra visszavezethető a depresszió, terápiarezisztens és olyan mértékű szenvedést okoz, ami miatt indokolt a gyógyszer szedése.
2016. aug. 9. 21:10
2/12 anonim válasza:
Attól függ, hogy mi okozza és milyen intenzitású.
2016. aug. 9. 21:21
3/12 anonim válasza:
Gyógynövények segítségével, sporttal, vitaminokkal igen ki lehet jönni belőle.
2016. aug. 9. 22:13
4/12 A kérdező kommentje:
Nekem nagyjabol a fogamzasgatlo szedesevel kezdodott, amit a heten tudok abbahagyni. Gond volt meg a stressz, meg hogy eletemben eloszor magamat kellett egyedul fenntartanom kulfoldon. Meg egy szar kapcsolat, ami traumaval vegzodott. Es igen, szorongo tipus vagyok, de azzal az elmult evekben megkuzdottem es tudtam annyira kordaban tartani, h ne akadalyozzon a mindennapokban.
2016. aug. 9. 23:46
5/12 A kérdező kommentje:
Az orvos szerint kozepesen sulyos depresszio
2016. aug. 9. 23:54
6/12 anonim válasza:
5: Hát, akkor azt nem igazán fogod tudni gyógyszer nélkül megoldani.
2016. aug. 10. 18:10
7/12 anonim válasza:
Egyszerűbb lenne elkezdeni gyógyszerrel, mellé terápia, és egy idő után orvosi segítséggel elhagyni a gyógyszert.
Lehet csak terápiával is, meg az életkörülmények változtatásával (pl. ugye a kilépés a rossz kapcsolatodból), de amíg ennyire érzékeny vagy, egy külső esemény megdobhat annyira, hogy visszaveti a terápiában elért sikereket is.
Te döntésed, viszont akkor konzultálj erről egy szakemberrel (lehetőleg olyannal, aki ért a depresszió kezeléséhez, kognitív terápiákban jártas).
2016. aug. 10. 21:20
8/12 anonim válasza:
Igen, a természethez való visszatéréssel, erős fizikai munkával, közösségben.
Favágás, kerti munka, állatok, emberek. Vannak tanya-közösségek, ahova hónapokra beköltöznek emberek, súlyos pénzekért, de szerintem működhet magán-családi összefogással is.
2016. aug. 15. 21:02
9/12 anonim válasza:
Kedves Utolsó, és aki a gyógynövényeket és vitamint ajánlja... Az ég szerelmére, ha nem is tudjátok, h mi a depresszió, akkor ilyen oltári sületlenségeket NE írjatok, mert sokat árt annak, aki tényleg depresszióban szenved. A depresszió igenis egy súlyos állapot, betegség, amit jól lehet kezelni, de kezelni Kell!! Az antidepresszáns, ha okosan használod, segít. Elmúlnak a fizikai tünetek, és jobban leszel. De!! Közben el kell kezdened dolgozni saját magadon egy pszichológussal, különben a gyógyszer abbahagyàsa után visszatérnek a tünetek. Az ilyen baromságokat meg elfelejteni, mint pl: szedj vitamint, sétálj sokat a virágzó pipacsmezőkön a természetben és vegyél mély levegőt, futás és sport, hallgass nyugtató zenét, járj emberek közé... Aki ilyeneket ír, az nemhogy nem volt még depressziós, de azt sem tudja mi az. Úgyhogy kérdező: irány az orvos, és utána egy jó pszichológus!
2016. aug. 21. 18:12
10/12 anonim válasza:
18.12.
Bocs, de az antidepresszánsok okozhatnak öngyilkossági gondolatokat is.
És a gyógyszerek kétséges, hogy hatnak-e, van akinél több különböző sem.
A depressziós embereket ugyanúgy orvosok utalják ezekre a farmokra, és ott is van orvosi felügyelet. Bár nem tudom, hogy Mo-on hogyan van, vagy van-e.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!