Hogyan diagnosztizálják a bipoláris zavart?
Pszichiáter vagy pszichológus? Milyen módszerrel? Tesztkérdések, beszélgetés vagy ilyen tintapacás izé?
Hogy derül ki valakiről? Szakember előtt el tudja titkolni?
Igen, rólam van szó. Pontosan ez van: valamikor fel vagyok pörögve és úgy érzem magam, mint egy rocksztár vagy szuperhős, a kiválasztott, aki híres és gazdag lesz, aztán egyszercsak beüt a krach és legszívesebben meghalnék és semmi sem tud feldobni, úgy érzem semmire nem jutok és katasztrófa az életem.
Még nincs kimondva a diagnózis, de nem is zárták ki. Viszont már nemcsak a körzeti orvos, hanem az asszisztens is észrevette hogy valami nincs rendben és pedzegette hogy el kéne mennem a pszichiátriára. Van egy ismerősöm aki számára nem ismeretlen a pszichiátria, ő kapásból azt mondta hogy egyértelműen bipoláris vagyok és egy pszichológus ismerősöm sem tartja kizártnak.
Egyrészt megnyugtatna ha kiderülne hogy ez a bajom, másrészt viszont aggasztana, mert biztos hogy gyógyszert kéne szednem, de akkor félő hogy nem menne úgy a festés meg az írás, és elromlana a hatodik érzékem is. Ezt pedig nem szeretném, mert veszélybe kerülne a küldetésem.
Milyen küldetésed?
Nézd, a művészet lehet hogy ebben a pillanatban pont azért fontos számodra, mert bipoláris vagy. Ez hülyén hangzik, de simán lehet, hogy ez az érzelmi hullámvasút ami most az életed csak úgy elviselhető, és csak úgy lehet vele megküzdeni, ha alkotásban fejezed ki magad.
Ha eltűnne ez az alkotó szellem, az nem azért tűnne el, mert a gyógyszerek lenyomnák a kreativitásod vagy szellemileg kicsinálnának, hanem, mert nem szenvednél többet.
Szerintem, minden az elmén múlik. Ezt nem tudja egy doki és egy gyógyszer sem megoldani. Egyedül csak te tudod leküzdeni.
Egyébként az 1. számú vagyok. Amit először írtam, az a szakirodalom nézete, ez a személyes véleményem.
Köszönöm a válaszokat!
A küldetésem: a könyvem megírása, ami már majdnem kész. Úgy érzem vannak olyan dolgok, amiket meg kell tudnia az embereknek, és remélem hogy jobbá teszem vele az életüket. Ez a feladatom a könyvvel.
A művészettel jól ki lehet fejezni önmagunkat, nekem is javasolták, hogy így könnyebb feldolgozni a nehézségeket.
A családban volt festő, fafaragó, rockzenész, nekem az írás megy a legjobban, de festeni is szeretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!