Milyen tapasztalataitok vannak az antidepresszáns (SSRI) gyógyszerekről? Ha elkezdem szedni zombi leszek tőle, vagy lesznek azért érzelmeim?
19-es vagyok. Én startból 20mg paroxetint kaptam, nagyon lehúzott, azt hittem rosszabb nem lehet, hát lett. De erős voltam, túl lettem a nehezén. Beállt a jó hatása, azóta megszűntek a szociális gondjaim és a derealizmusom. Borzasztó volt az érzés amikor mintha kivülről láttam volna a saját életemet, halálra aggódtam magam, hogy valami ritka betegségem van. Azt sem tudtam hogyan mondjam el az orvosnak ezt. Elérkezett a nap: nem bírtam tovább. Megadtam volna bármit, hogy jobb legyen. Fizikailag semmi bajom nem volt. Semmi.
Vérkép tökéletes.
Sokat szenvedtem, teltek a fiatal éveim céltalanul, más bulizott, csajozott, élt. Én dolgoztam, aggódtam, lefogytam. A legrosszabb, hogy nem tudtam mitől van.
Az antidepresszáns megoldotta a dolgot, 3 éve már, hogy teljes életem van. Ha ennek egy szem gyógyszer a napi ára, legyen.
Aki benne volt az tudja mit jelent.
Eltörött a lábad? Tudod mi bajod. De amikor nem tudod... na az a baj. És az az eszméletlen fáradság 24-ből 24-et...
Jellemzően az ide irogató pszichiáter, aki olyan jól betanulta az antidepresszánsok csoportosítását eltűnt, nem reagálva semmit sem a felvetett problémákra (PSSD) és az azokat alátámasztó kutatásokra.
Nyilván mert nem tud, fogalma sincs (megjegyzem az összes többi pszichiáter is csak "ennyit" tud mondani). Lévén ismeretlen hatásmechanizmusú (és láthatóan beszámíthatatlan hatású) szerekről van szó, a hozzáértés, mint fogalom nem is értelmezhető.
Ha valakinek még vannak kétségei, ez elég sokat mondó a pszichiátriáról és a benne dolgozó "szakemberekről".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!