Antidepresszáns szedése okozhat deperszonalizációt vagy derealizációt?
2012 óta szedek antidepresszánsokat és még soha életemben nem tapasztaltam az általad felsorolt tüneteket. Tehát a válasz röviden: NEM
Szerintem az antidepresszánsok pont arra vannak hogy megszüntessék a panaszokat és ne okozzák. Viszont ha neked ilyen tüneteid vannak mondd el az orvosodnak mert lehet másfajta gyógyszerre lesz szükséged (pl: olanzapine, paliperidone)
Engem ezek a dogok kínoztak sokáig, azt sem tudtam mi az, mintha egész lényemet kívüről láttam volna, hirtelen megjelentek a tünetek, tartottak egy órát és eltűntek. Rengeteget aggódtam miattuk. Végül orvoshoz mentem aho SSRI antidepresszánst írtak fel, paroxetin-t.
3 éve és 3 hónapja szedem, azóta a tünetek etűntek, rendkívül jól érzem magam, szinte azt mondhatom, hogy tökéletes minden.
Egyszóval: a kérdésedre a válasz nem, a tapasztalataim szerint a gyógyszer nem okoz effélét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!