Milyen tapasztalataitok vannak az antidepresszáns (SSRI) gyógyszerekről? Ha elkezdem szedni zombi leszek tőle, vagy lesznek azért érzelmeim?
Lehet, van, akinek "nem vészes", de van, akinek pár szem antidepresszáns is maradandó agykárosodást okoz:
Értsd: Érzelmek, motivációk, örömök, lelkesedés, érdeklődés, szenvedélyek, romantikus érzések átélésének TELJES elvesztése, sírás képtelenség, szexualitás teljes eltörlése, nemi szervek érzéketlenné válása, impotencia, apátia, demotiváltság, krónikus memória és koncentrációs problémák, zavartság, hajhullás, hónapokig-évekig tartó elvonási tünetek, krónikus fáradtság, inszomnia, egyéb idegrendszeri károsodás...
Ja, és ezek a mellékhatások sok embernél MARADANDÓAK, hiába hagyják abba a szedését!!!! Csak akkor kezdd el, ha ezeket a kockázatokat vállalod, esetleg nem zavar ha nem tudsz majd többé nemi életet élni és emberi érzelmeket érezni valamint dolgozni se akarsz jó ideig.
Velem ez történt, ismerek mást is akivel ugyanez.
Kérdező, a neten fogsz találni pozitív és negatív véleményt is. Nyilván miután felírták, én is elolvastam mindent, azokat is, amiket az előttem író belinkelt.
Neked kell tudnod hogy milyen állapotban vagy, nálam pl a 3/4 tünet amiket az előttem író írt, már azelőtt megvolt, hogy a gyógyszert bevettem volna, tehát én azt mondtam hogy ezek után már mit veszíthetek? Így nekiálltam.
Ha ennyire nem durva a helyzeted, próbálj meg természetes anyagokat, macskagyökér, citromfű, orbáncfű, stb.
Nagyon fontosnak tartom azonban a pszichoterápiát gyógyszer mellett!
4-es: te nyilván nem élsz akaratod és beleegyezésed nélkül maradandó PSSD-vel (Post SSRI Sexual Dysfunction), akkor nem mondanád ezt. Érzelmek és szexualitás nélkül vegetálni - potenciálisan életed végéig, ugyanis jelenleg nincs rá gyógymód - a leglélekölőbb, legszörnyűbb dolog a világon, az "élve eltemetve" nagyon találó, ami címet a lenti PSSD esetnek adtak.
Vedd el az embertől az élet legfőbb örömeit, úgymint érzelmek, szerelem, lelkesedés, célok, motiváció, örömérzés, szexualitás átélésének, érzésének képességét, aztán ki nem lenne ilyen maradandó állapottól sújtva öngyilkos?
Egyébiránt pedig minden antidepresszánsra rá van írva, hogy növeli az önkárosító gondolatokat/cselekedeteket. Akkor most mire is jók ezek tulajdonképpen?? Mert arra pont nem, amit érvként felhoztál.
#2-es pszichiáter vagyok, addiktológus. :)
Magánpraxisban, míg itthon voltam, Magyarországon, sok depresszív zavart kezeltem gyógyszeresen is. És tudod, azt úgy játszottuk, hogy ha a beteg egy adott gyógyszerre nemet mondott, mert panaszai voltak tőle, kerestünk mást. Természetesen más kérdés a kényszerkezelés. Ki szoktak rajta akadni, de sok esetben igenis szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!