KovácsJohanna1111 kérdése:
Szorongás, pánikbetegség, rohamok?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy kedves régi barátnőm miatt vagyok teljesen kétségbe esve, kifordult magából, a régen mindig vidám, mosolygós, csinos nő! Mindig érzékeny lelkű, mindent magára vevő volt, de az utóbbi időben teljesen bezárkozott! Azt mondja, rosszul van! Néhány hónapja volt alapos kivizsgáláson, semmiféle szervi probléma nem áll fenn, de ahelyett, hogy meg nyugodott volna, sajnos jött a baj csőstől! A szeretett nagymamája, aki felnevelte, sajnos távozott közülünk, a férje 12 év házasság után elhagyta egy fiatal lány miatt és végül a munkája is megszünt! Teljesen tönkre van, amit meg is értek, de nem szeretném, ha elhagyná magát. - szerintem pánikbetegségre utaló jeleket vélek felfedezni, csak sír és sír közben, retteg emberek közé menni, pedig nem olyan közegben van, ahol ismerik és esetleg szánakozva néznék, az ismert tragédiái miatt, de állítja, hogy megfullad, elájul, szédül. Orvoshoz nem akar menni, mert "nem bolond", hiába mondom neki, hogy ez nem is arról szólna! Félek, hogy amikor egyedül van, hülyeséget csinálna! De én sem lehetek mindig mellette! Mennie kellett volna a postára és rá stresszelt, annyira, hogy ténylegesen teljesen rosszul lett, hányt is! Tudnátok ajánlani valamit, ami eltereli a gondolatait, esetleg hobby vagy ilyesmi? Nem szegény család sarja, így az, hogy keressen munkát, az mellékes dolog, inkább unaloműző volt neki, és úgy gondolom, hogy nincs eszébe ilyen, pedig szerintem jót tenne, egyelőre valami elfoglaltság, hogy nehogy őrültséget csináljon!!! Nem akarok erőszakos lenni vele, szóval vállalható ötleteket szeretnék, gondolatelterelés céljából, hogy a rutin dolgokat megoldja, akár a nagy melegben elmenni egyet fagyizni, sütizni! Amit nem tesz, mert mi lesz, ha rosszul lesz?!2016. júl. 11. 13:11
1/4 A kérdező kommentje:
Az elején nem fejeztem be, mostanában abszolút nem ad magára, bármi ruhát magára húz, nem foglalkozik a külső megjelenésével, ez viszont nem most kezdődött, már tart lassan egy éve. Minden miatt ideges, ami nem az ő dolga kellene, hogy legyen, azon is és ez tarthatatlan!
2016. júl. 11. 13:16
2/4 anonim válasza:
Szerintem depressziós, el kellene mennie szakorvoshoz. Sok rossz dolog érte, valahol érthető hogy ki van borulva. Próbáld rábeszélni az orvosra. Sokan járnak attól még nem bolond. Sajnos egyedül se szabadna hagyni :(
3/4 anonim válasza:
Kedves Johanna!
Ajánld neki kezdetnek az internet használatát. Hiába akarnád most rábeszélni egy kis jóféle fagyizásra, amikor odakint 35 fok körül van a hőség. Akár ide is írhat. Biztos, hogy sokan válaszolnak neki....
4/4 A kérdező kommentje:
Amíg nem látja be, hogy baj van, nem fog orvoshoz elmenni! Idősebb a volt férje jóval, így gyermekük sem született, akiről gondoskodni tudna. Azt hiszem teljesen összecsaptak a feje fölött a hullámok! Amikor csak tehetem felmegyek hozzá a lakására és próbálok a kedvére tenni, nem akar enni, nem akar kimozdulni, félek, hogy baj lesz belőle!
2016. júl. 11. 19:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!