Pánikbetegség vagy szívbetegség?
Körülbelül egy hónapja volt egy pánikrohamom. Azóta érzek néha mellkas tájéki szúrásokat meg néha hátfájásokat. Ezek ugyan enyhék, de Ilyenkor elhatalmasodik rajtam a félelem és bepánikolok. Ilyenkor ezek csak sűrűsödnek. Voltam az ügyeleten ahol sima ekg-t és vérnyomást néztek ami nem mutatott semmit. Pánikbetegséget állapítottak meg. Voltam háziorvosnál is. Mindenhol azt mondták nem lehet szívbaj mert az én koromban (21/F) az nagyon ritka. Nincs magas vagy alacsony vérnyomásom. Nem dohányzok. Az életmódom sem mozgásszegény. Régebben nem volt probléma a szívemmel sosem.
Lehet mégis szívbetegségem?
Az ekg kimutatta volna,ha szív,azaz szervi eredetű lenne.
Inkább egy jó pszichiáterrel,pszichológussal való beszélgetés,okfeltárás a jó megoldás.
Orvoshoz már nem merek elmenni mert felírt nyugtatót, de azt nem akarom szedni.. nem akarok nyugtató függő lenni.
Az ügyeleten sem akartak ekg-t nézni azt is nekem kellett kérnem.
Szerintük nem lehet szívproblémám ennyi idősen. A háziorvos szerint 1:1000000 az esély de azt meg az ekg ki szűrte volna. Az a baj hogy interneten olvastam utána mit szoktak ilyenkor tenni. Vérvétel. Szív ultrahang. Terhelési EKG.
Magán úton menj el kardiológushoz, ha telik rá.
Én is így csináltam. :)
A nyugtatókat pedig nem vagy köteles beszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!