Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Fenyegeti-e Európát morális...

Fenyegeti-e Európát morális válság az eutanázia miatt?

Figyelt kérdés

Az USA lakosságának 69%-a elfogadhatónak tartja.

Szerintem ez borzalmas.

Az USA társadalmi beidegződései, akár média által vagy anélkül, de hatnak más társadalmakra.

Ha ők ezt a borzalmat elfogadják, akkor az átterjedhet.

Az eutanázia szerintem gyilkosság, morálisan elfogadhatatlan tett.

[link]

2016. jún. 26. 20:58
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Csak mert te máshogy gondolod mint 200 millió másik ember egy országban, az már egyből morális válság? Ha "mindenki" egy dologban egyetért és te nem, azért lehet arra következtetni hogy valószínűleg nem neked lesz igazad.

Ha valakinek fájdalommal és szenvedéssel teli az élete, és kihat az alapvető életvitelre is, akkor hadd legyen joga azt mondania hogy ő nem akar tovább szenvedni.

Pont az elfogadhatatlan morálisan, hogy valakit életben tartanak az akarata ellenére és abban az állapotában szenved, akár évekig is.

2016. jún. 26. 21:04
 2/28 anonim ***** válasza:
Európa hosszabb ideje mély és egyre mélyülő morális válságban van. Ennek csak egy kis szegmense függ össze az eutanáziával.
2016. jún. 26. 21:04
 3/28 anonim ***** válasza:

Szerintem most ennél nagyobb problémáink is vannak.

Egyébként mit tennél, ha lenne egy beteg gyereked, akit nem lehet meggyógyítani, ágyhoz van kötve, folyamatosan fájdalmai vannak? Milyen élet az övé?

Vagy ha te lennél ilyen?

Szerintem vannak olyan alkalmak, amikor az ember már leszarja a morált. Szerencsére nagyon ritkán.

2016. jún. 26. 21:23
 4/28 anonim ***** válasza:
1. egyetértek.
2016. jún. 26. 21:24
 5/28 A kérdező kommentje:

Akkor arra kell törekedni, hogy megtalálják azokat a fájdalom enyhítési módszereket, amelyek segítségével a szenvedő betegünk, betegeink méltóképpen élhessék le életók hátra lévő éveit, hónapjait, napjait.

Az eutanázia az szerintem gyilkosság. Az öngyilkosság is gyilkosság.

Ja, hogy egyeseknek vannak ennél is fontosabb dolgaik? Vagyis egyesek önös dolgai fontosabbak az életnél, mások életénél? De azok nem életbevágóan fontos dolgok. Hát ezen érdemes elgondolkodni. Ez aztán a morális válság.

2016. jún. 26. 21:50
 6/28 anonim ***** válasza:

"Akkor arra kell törekedni, hogy megtalálják azokat a fájdalom enyhítési módszereket, amelyek segítségével a szenvedő betegünk"

Szerinted nem dolgozik ezen sok ezer orvos, tudós?

2016. jún. 26. 21:55
 7/28 anonim ***** válasza:

Lol, szóval az bántja a te kis érzékeny morális iránytűdet, ha valaki dönt az élete végéről, miután megtudja, hogy menthetetlenül meg fog halni, esetleg fájdalmak közepette (telenyomhatják morfiummal, gondolom az nem zavar, hogy ez drognak mínősül és folyamatosan növelni kell az adagot, mert rászoknak az emberek) és nem akarja, hogy végignézze a családja.

Valóban, biztos rád kéne bízni ennek az eldöntését :D

2016. jún. 27. 00:24
 8/28 A kérdező kommentje:

Lol. Kérem, hogy ne essünk át a ló tulsó oldalára. Ki mondta, hogy én bármit is el akarok dönteni. Nem kell beleképzelni dolgokat a beszélgetésbe, hogy aztán azt tényként kezeljük. Tudni kell különbséget tenni a fantázia termékei és a valós dolgok között.

De egyébként ha már a morfium sem segít, hát akkor. Nem tudom.

Talán hipnózis vagy valami hasonló segíthetne. Bizonyos tudatszinteken nem érezhető a fájdalom, ha jól tudom.

2016. jún. 27. 07:13
 9/28 anonim ***** válasza:

"Tudni kell különbséget tenni a fantázia termékei és a valós dolgok között. "

Oda ne rohanjunk, meg vissza. Van morális válság, és nem az eutanázia a legkisebb része ennek

A fájdalom egy fontos dolog az életünkben. Az emberi élet, ha hipnotizáltan hever valaki?

Most nem a súlyos betegekre gondolok, hanem akik a tv előtt hipnotizáltan ülnek - és már azt sem tudják, hogy szellemüket ölik.

"Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!"

2016. jún. 27. 08:26
 10/28 A kérdező kommentje:

Bizonyos tudatállapotokban éberebbek lehetünk az ébrenléti szintnél is, úgy hogy ott nem érezzük a fájdalmat.

Sőt, van olyan, hogy egyes tudatszinteken az érzetek teljes ellentétjét lehet érezni, tapasztalni.

"Tudván, hogy a miképen társaink vagytok a szenvedésben, azonképen a vígasztalásban is."

2016. jún. 27. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!