Nagyon magam alatt vagyok, tanacsra van szuksegem?!
"nem ertettem mi a problema, elmondta, hogy tudja, hogy megcsaltam,"
És megcsaltad? Mert ha tényleg, akkor valamennyire érthető a viselkedése.
Ha így szakadt meg a kapcsolat köztetek: „Annyira osszevesztunk, hogy minden kapcsolatot megszakitott velem, nem valaszol az emailjeimre, es letiltott mindenhol.”, akkor hagyd ennyiben a dolgot, mert az a jobbik eset, ha a pszichopata un rá az áldozatára. Ha az áldozat próbálja lekoptatni a pszichopatát, akkor elég hosszú menetre és komoly bosszúra lehet számítani.
Nehogy megpróbáld megkeresni, kérlelni, vádolni, kérdőre vonni, mert akkor csak újabb megaláztatások jönnek. Ne hagyd, hogy lássa, mennyire szenvedsz, mert ezzel csak örömet okoznál neki, és talán új játszmába kezdene veled, hogy újra megkínozhasson.
Magadat semmiképp se hibáztasd semmiért. Ő mindenkivel így bánik, aki kapcsolatba kerül vele, tehát nem veled volt a probléma, nem te hoztad ki belőle a gonoszt, hisz neki senki sem felelne meg, csak most pont te akadtál az útjába.
A lényeg, hogy ne az ő szemén keresztül lást magad, hanem tudatosítsd magadban, hogy te attól nem lettél kevesebb, vagy értéktelen, mert ő így kezelt téged. Próbáld meg felidézni azt az énedet, aki akkor voltál, mielőtt őt megismerted. Vedd számba a jó tulajdonságaidat, írd is le őket, ha gondolod, és állítsd szembe az ő üres, hideg, érzelmek nélküli valójával. Látni fogod, hogy mennyivel többet érsz nála, és már csak ezért sem szabad, hogy tovább mérgezd magad az emlékével. A kezdeti időszakot ne sírd vissza, ne idézgesd fel magadban, hogy milyen kedves volt akkor meg hasonlók, mert az igazi énje nem ilyen. Csak a taszító mivolta lebegjen a szemed előtt, és tartsd szerencsének, hogy sikerült megszabadulnod tőle.
Tudom, hogy a vele kapcsolatos írások olvasgatását nehéz abbahagyni – és amíg tele vagy sérelemmel, addig ezt nem is fogod tudni abbahagyni –, hisz az ember keresi az igazolásokat és magyarázatokat, hogy hogyan sikerülhetett egy ilyen embernek behálóznia őt, és olvasva, hogy hányan jártak már így, talán kevésbé leszel dühös magadra, hogy te is egy ilyen ember hatása alá kerültél. Úgy kezeld az egészből való kilábalást, mintha egy betegségből kellene felépülnöd. Szenvedtél, de most új élet vár rád.
Talán felkereshetnél egy pszichológust is, hogy meggyorsítsd a gyógyulás folyamatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!