Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon magam alatt vagyok,...

Nagyon magam alatt vagyok, tanacsra van szuksegem?!

Figyelt kérdés
Udv! Roviden el szeretnem mondani, hogy mi is tortent velem az elmult fel evben. Megismerkedtem, egy nalam 10 evvel idosebb novel. Kezdetben mind a ketten elleneztuk azt, hogy parkapcsolat legyen a dologbol, ez 2 honapig tartott. A dolgok mentek maguktol, eljott az, hogy "egymasba szerettunk" (nekem nagyon nehezen megy, hogy szerelmes legyek), tokeletes volt minden. Rengeteg idot toltottunk egyutt, bemutattam ot a barataimnak is. Mindenki mondta, hogy vegre mar, hogy egy normalis baratnom van, becsuljem meg, es szeressem. Vegre visszajott az eletkedvem, hogy ujra tudok szerelmes lenni, es vissza kaptam a hitem a nok fele, tudok tervezni, pozitivan latni a vilagra, a munkamban a sikerelmenyeim felfele ivelnek stb... A megismerkedesunk utan korulbelul 4 honap telt el, amikor elkezdodtek szamomra a problemak. A no viselkedese felem 180 fokos fordulatot vett, elkezdett csunyan beszelni velem, beleszolt a munkamba, kozolte, hogy O nem szeretne soha meghazasodni es csaladot alapitani (az elejen telejsen az ellenkezojet vallotta), azt is tudtomra adta, hogy nem akar az en baratimmal tobbet egyutt bulizni, nem szeretne gyermeket szulni, es ugy erzi, hogy orokre egyedul fog elni. Nem ertettem ezt a hirtelen fordulatot, probaltam megtudni tole, hogy mi a gond, velem van-e a baj, vagy tortent-e valami, amirol tudnom kellene... Termeszetesen valaszokat nem kaptam a kerdeseimre, mindig azzal jott, hogy majd maskor megbeszeljuk ezeket a dolgokat, ha eljon az ideje. Voltam mar olyan parkapcsolatban, ahol a parom narcisztikus szemelyisegzavarban szenvedett, ezert tudok egysmast errol a gyogyithatalan betegsegrol. Rakerdeztem tole, es mondtam neki, hogy nem ertem ezt a viselkedest, es, hogy tud-e arrol valamit, hogy van-e mentalis "deformaltsaga". En voltam a legnagyobb szemetlada, hogy ilyet merek rola feltetelezni stb. Tudtam, hogy valami nincs rendben nala, de en kivarom a dolgokat, es vartam, hogy majd elmondja, hogy mi is a problema, velem van-e a baja, vagy nem vagyok eleg jo neki. 1 honappal ezelott, hivatalosak voltunk egy barati osszejovetelre, ahol akkora botranyt kavart, az egyik legjobb baratom baratnojevel es velem, hogy inkabb nem reszletezem. Ossze is vesztunk, nem talalkoztunk es alig beszeltunk egy hetig. Ismet talalkoztunk es ugy tunt semmi problema, minden a regi. Egyik ejjel feltorte a szamitogepemet, elolvasta az emailjemet, a facebook beszelgeteseimet, majd kozolte, hogy a kettonk dolganak ezennel orokre vege. Ketsegbeesetten alltam a dolgokkal szemben, nem ertettem mi a problema, elmondta, hogy tudja, hogy megcsaltam, es hogy en mentalisan elmebeteg vagyok. Annyira osszevesztunk, hogy minden kapcsolatot megszakitott velem, nem valaszol az emailjeimre, es letiltott mindenhol. A legyeg, hogy engem annyira megviseltek a dolgok, amiket a fordulopont ota kaptam tole (munkamba beleszol, az onerteklesem a proba tiporta, megutott, el akart szigetelni mindenhonnan, a baratimrol alkotott velemenyet nem reszletezem), hogy a mai napon sem tudtam egy percet sem a munkammal foglalkozni, nincs kedvem kimozdulni etc etc.. Az osszeallt kep bennem, annyi, hogy szerintem ez a no egy pszichopata es vegig csak manipulalt, hasznot huzott belolem, mentalisan tonkretett, es az onertekelesem a nulla alatt van. Ha felkelek reggel, egybol azon gondolkozom, hogy velem lehet-e a baj, en vagyok mentalisan eltorzult jellem, mit kovettem el, hogy ezt kapom az elettol. Egesz allo nap az interneten olvasok pszichopata emberek viselkedeserol es nagyon megbizonyosodtam arrol, hogy pont egy ilyen manipulatort halojaban kotottem ki. Szeretnek tanacsot kerni, hogy, hogyan rakjam helyre a lelkemben a dolgokat, erot vegyek magamon, terjek vissza a regi enemhez, es felejtsem el ezt az embert orokre, kapjam vissza a hitemet az elet fele. Koszonom

#pszichopata #nárcizmus #elmezavar #mentalis szemelyisegvaltozas
2016. jún. 16. 14:41
 1/5 anonim ***** válasza:

"nem ertettem mi a problema, elmondta, hogy tudja, hogy megcsaltam,"

És megcsaltad? Mert ha tényleg, akkor valamennyire érthető a viselkedése.

2016. jún. 16. 14:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem csaltam meg, egy buliban voltunk, es o kitalalta, hogy en a mellekhelyisegben "megcsaltam" a lany baratommal, pedig szo sem volt ilyenrol. Ez csak egy kifogas volt szerintem, hogy belhezzon... Nevetseges
2016. jún. 16. 15:54
 3/5 A kérdező kommentje:
Azer sem csaltam volna meg, mert nagyon jo az agyban, de mint koztudott, a narcisztikus emberek nagyon jok az agyban. Fel sem merult bennem a megcsalas, viszont nala annal inkabb, mert nem mutatta meg soha kivel beszelget, es mirol. Csak engem vadolt mindig , hogy megcsalom, plusz meg is kert ra, "nyugodtan megcsalhatsz". Akkor kinek is van vaj a fule mogott?!
2016. jún. 16. 15:56
 4/5 anonim ***** válasza:
Adj időt magadnak, hogy kigyógyulj ebből. A barátaid tudnak segíteni helyreállítani az önértékelésed. Legyen valaki, akivel mindent meg tudsz beszélni.
2016. jún. 16. 16:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha így szakadt meg a kapcsolat köztetek: „Annyira osszevesztunk, hogy minden kapcsolatot megszakitott velem, nem valaszol az emailjeimre, es letiltott mindenhol.”, akkor hagyd ennyiben a dolgot, mert az a jobbik eset, ha a pszichopata un rá az áldozatára. Ha az áldozat próbálja lekoptatni a pszichopatát, akkor elég hosszú menetre és komoly bosszúra lehet számítani.

Nehogy megpróbáld megkeresni, kérlelni, vádolni, kérdőre vonni, mert akkor csak újabb megaláztatások jönnek. Ne hagyd, hogy lássa, mennyire szenvedsz, mert ezzel csak örömet okoznál neki, és talán új játszmába kezdene veled, hogy újra megkínozhasson.

Magadat semmiképp se hibáztasd semmiért. Ő mindenkivel így bánik, aki kapcsolatba kerül vele, tehát nem veled volt a probléma, nem te hoztad ki belőle a gonoszt, hisz neki senki sem felelne meg, csak most pont te akadtál az útjába.

A lényeg, hogy ne az ő szemén keresztül lást magad, hanem tudatosítsd magadban, hogy te attól nem lettél kevesebb, vagy értéktelen, mert ő így kezelt téged. Próbáld meg felidézni azt az énedet, aki akkor voltál, mielőtt őt megismerted. Vedd számba a jó tulajdonságaidat, írd is le őket, ha gondolod, és állítsd szembe az ő üres, hideg, érzelmek nélküli valójával. Látni fogod, hogy mennyivel többet érsz nála, és már csak ezért sem szabad, hogy tovább mérgezd magad az emlékével. A kezdeti időszakot ne sírd vissza, ne idézgesd fel magadban, hogy milyen kedves volt akkor meg hasonlók, mert az igazi énje nem ilyen. Csak a taszító mivolta lebegjen a szemed előtt, és tartsd szerencsének, hogy sikerült megszabadulnod tőle.

Tudom, hogy a vele kapcsolatos írások olvasgatását nehéz abbahagyni – és amíg tele vagy sérelemmel, addig ezt nem is fogod tudni abbahagyni –, hisz az ember keresi az igazolásokat és magyarázatokat, hogy hogyan sikerülhetett egy ilyen embernek behálóznia őt, és olvasva, hogy hányan jártak már így, talán kevésbé leszel dühös magadra, hogy te is egy ilyen ember hatása alá kerültél. Úgy kezeld az egészből való kilábalást, mintha egy betegségből kellene felépülnöd. Szenvedtél, de most új élet vár rád.

Talán felkereshetnél egy pszichológust is, hogy meggyorsítsd a gyógyulás folyamatát.

2016. jún. 18. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!