Pszichiáternél mennyi idő után kaptatok diagnózist?
Figyelt kérdés
Személyiség zavar vagy skizofrénia esetén? De jöhet más is. Csak mert november óta járok és még mindig ez az akut polimorf valami van felirva. És nem akar még mindig diagnózist adni. Csak tudni akarom hogy működik ez igazából.2016. jún. 13. 22:33
1/11 anonim válasza:
Minden ember más. Nem létezik sablon.
2/11 A kérdező kommentje:
pont ezért irjanak többen is kinél hogyan ment
2016. jún. 13. 22:46
3/11 anonim válasza:
Beutalóval, pontos diagnózist kórházban, a pszichiátrián kapsz fekvőbetegként, megfigyelés alatt! Kb 1 hónap minimum 3 hét a bent töltött idő (nem törvényszerű, mert ez állapot függő) vagy az állapotod ha rosszabbodik, nem eldöntött, akkor tovább is tarthat a fekvő beteg, pszichiátriai kezelés. Utána kapsz egy zárójelentést, majd ambulánsan, járóbetegként ennek alapján már diagnózisodnak megfelelő gyógyszert kapsz. A diagnózisokat pszichiátriai intézetekben, részlegekben bentfekvéssel kapod meg. Az ambuláns kezelőorvosod valószínűleg azért nem ad pontos diagnózist, mert az állapotod lehet súlyosabb. Ha ambulánsan kapsz "diagnózist", a jelenlegi állapotodról az az anamnézisban megtalálható. De a tartós, fennálló betegségre ambulánsan a kezelőorvos nem adhat választ. Mivel az orvosod jelenleg " döntésképtelen", habozik, az azért lehet, mert bizonytalan, és nem akar félrekezelni. Szerintem az is lehet, hogy egyik alkalommal, ha mész, kapsz beutalót.
4/11 A kérdező kommentje:
még az elején el akart küldeni befeküdni de munkám lett ezért hanyagoltuk, azóta nem tértünk vissza rá. Hát nem tudom. De azért mondogatja a skizofréniát ami nem igazén igaz rám, meg a személyiség problémát ami már igazabb.
2016. jún. 13. 23:03
5/11 anonim válasza:
Én három hónapot jártam úgy pszichiáterhez, hogy nem volt diagnózisom, majd három évet pszichológushoz úgy, hogy szintén nem volt diagnózisom. A terápia során ugyanis NEM a diagnózist kezelik, hanem az embert.
Azok az ismerőseim, akik rendelkeznek diagnózissal, valami teljesen ellentmondásos izét kaptak, ami abszolút nem igaz rájuk. Személyiségzavarból nincs is olyan, ami "tiszta" lenne, úgyhogy tök felesleges ráhúzni bárkire egy címkét. A skizofrénia már más kérdés, HA tényleg fennáll (de ez ugye egyáltalán nem biztos az esetedben).
7/11 A kérdező kommentje:
utolsó, igen. Csak hogy ez nem igazán igaz rám.
2016. jún. 14. 09:28
9/11 A kérdező kommentje:
mi miért nem?
2016. jún. 16. 13:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!