Ezek súlyos betegségek? Most voltam pszichiáternél és ezt diagnosztizálta (lent)
Huszonkilenc éves vagyok és már több darab pszichológusnál is megfordultam de valahogy egyik se tudta óldani a folyamatos szorongásaimat és azt a nagy szintű idegességet, feszültséget ami bennem volt. Ezen felül rengeteg veszekedés, idegesség és sajnos sok bántás ért az elmúlt években. Valahogy mindig hálátlanságot kaptam vissza másoktól amikor én teljesen segítőkész voltam velük. Úgy érzem ez teljesen ráment az idegeimre olyannyira hogy az utóbbi egy hónapban már nehezebben aludtam is el és folyamatosan remegtem, izomgörcsök gyötörtek és undorral jártam be a munkahelyemre dolgozni a kollégák közé akik helyett még én dolgoztam meg ők kihasználnak teljesen.
Szóval a sok idegfeszültség után felkerestem egy magánpszichiátert aki beszélt velem kb harminc percet (hatezer forintot gombolt le rólam) és felírt két kódot amit nem tudok mi: F41.2 , F48.9
Ezek után felírt nekem egy nyugtatót (frontin) és egy kedélyjavítót (asentra) na most ma kiváltottam őket reggel és beszedtem de semmi javulást nem érzek. A nyugtató olyan mint a lepkefing már bocsánat a szóhasználatért nem nyugodtam meg tőle. A kedélyjavítóra azt mondta doktor úr idő kell míg használ hát nem tudom türelmetlen vagyok de majd meglátom remélem elmúlik tőle minden rossz érzésem, feszültségem és idegességem!!
Szóval a kérdéseim hogy akkor én most súlyosan mentális beteg vagyok? A diagnózisaim: F 41.2 és F 48.9
Válaszokat nagyon szépen köszönöm előre is,
F41.2 Kevert szorongásos és depressziós zavar
F48.9 Nem meghatározott neurotikus zavar
Valószínűleg valamilyen nem meghatározott személyiségzavarod van, de a diagnózissal amúgy se mennél semmire. Attól nem leszel jobban, hogy van egy kódod...
A gyógyszer tüneti kezelés, és vagy használ (idővel), vagy nem.
A terápia az, ami érdemben segítene, de az sem 5 perc alatt...
F41.2 kevert szorongásos és depressziós zavart jelent, az F48.9 pedig nem meghatározott neurotikus zavart.
Egyik sem tekinthető a klasszikus értelemben vett "súlyos" betegségnek, mindkettő kiválóan kezelhető, de nem CSAK gyógyszerekkel, szükséged lesz pszichoterápiára is. Kognitív viselkedésterápia és a mindfulness nagyon hatásos ezekre, próbálj ilyen terápiát keresni, ha teheted.
És ne hagyd kezeletlenül, ne vedd félvállról, mert súlyosbodhat a helyzet.
A sport, a helyes táplálkozás és a meditáció is sokat segíthet, illetve a táplálékkiegészítők (B vitamin komplex, D vitamin, cink és magnézium) rendszeres szedése is hasznos.
Kitartást és gyors jobbulást! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!