Milyen egy átlagos nap egy borderline diagnózist kapott embernek? Nektek miben nyilvánul meg a betegség?
mint ahogy ezt a betegség egyik tünete (extrém hangulatingadozás) is mutatja - változó. nem lehet előre bejósolni, hogy mit fogok gondolni, érezni, hogyan fogok viselkedni. persze vannak előrejelzések, például ha valamiért szorongok vagy feszült vagyok, sokkal valószínűbb, hogy összeveszek a környezetemben valakivel, illetve az ingerültség miatt apróbb dolgok is feldühíthetnek. ha valamiért nagyon szomorú leszek, támadhatnak öngyilkossági gondolatok, ha pedig unatkozom, jön az ürességérzet, és ennek megszüntetésére a pótcselekvés, például evés, költekezés, ilyesmi. ha egyedül érzem magam, keresem a párom vagy a barátaim társaságát, de aztán végül mégiscsak annak a jelenlétében érzem jól magam, akihez a legjobban kötődöm.
21/L
Azzal a tudattal élni hogy csak az ért meg aki átélte ugyanezt elég siralmas..
Napról napra például barátnőm sem érti meg és ezáltal nem is érzi át a helyzetet, pedig a legapróbb dolgok (hazugságok, megígér valamit és nem tartja be, más srácokkal van ahelyett hogy velem időt töltene, stb.) előhozza a szuicid részét ennek az egésznek. Csak ő ezt úgy látja meg hogy milyen negatív vagyok..
Szóval elég tré. Főleg ha egyéb mentális zavarokkal van kombinálva...
20f
Mindkettőtöknek írtam,köszönöm,hogy válaszoltatok.
Írhat még más is.
Persze,tudom,hogy mindenkinél másképp jelentkezik ez a zavar, ezért is érdekelne minél több tapasztalat. Kinél hogyan,miben nyilvánul meg,mi válthatta ki,mi társul hozzá,stb. Azért elég sok közös pont is van azoknál az embereknél,akik megkapták ezt a diagnózist. Ez meg azért jó,mert így nem érzi magát annyira egyedül az ember,ha tudja,más is hasonlóan él meg dolgokat. Igaz más dolgokat.
Én még sajnos nem járok szakemberhez,egyenlőre senki nem kompetens a kérdésben. Sokat kellene utaznom a negfelelő segítségért.
Te hogyan vagy érintett a témában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!