Hogyan tudnám leküzdeni a fóbiámat?
16 éves lány vagyok, és már egészen kicsi korom óta félek a temetőben. Mikor ott vagyok, egy hatalmas félelem lesz úrrá rajtam, és szinte sokkos állapotba kerülök. De ennél is rosszabb az utána következő időszak. Megjegyzem a sírok formáját, és ha valami hasonlít rá, az félelmet kelt. Emellett gyakran megmaradnak bennem a halottak nevei, és kényszeres gondolatokként előjönnek, ami miatt folyton rettegésben vagyok. Különösen akkor jelentkeznek ezek a félelmek, mikor egyedül vagyok, pl. itthon. Ilyenkor félek egyedül itthon maradni, és az is előfordul, hogy úgy is félek, ha a szüleim itthon vannak, és át kell kísérniük egyik helyiségből a másikba, és aludni sem merek egyedül.
Emellett nemcsak a temető ijeszt meg, hanem minden halállal kapcsolatos dolog. Ha meghal valaki, akkor is előjön a félelmem. Még abban az esetben is, ha idegenről van szó. Nemrég például elütött egy lányt a hév, és belehalt. Nem voltam ott mikor történt, és nem is ismertem, mégis félni kezdtem.
Most különösen nehéz helyzetben vagyok, mert pár napja elvesztettem a nagymamámat. Ennyire hozzám közel álló ember még sosem halt meg, és jobban félek mint valaha. Még ha a nevére gondolok, az is félelmet kelt, és gyakran félek attól is, hogy hallucinálni fogok, és megjelenik előttem. Emiatt most folyton kísérgetni kell megint egyik helyiségből a másikba, és anyukámnak velem egy szobában kell aludnia.
Egy temető látogatást vagy halálhírt hónapokig tart kihevernem, és most, hogy ráadásul egy hozzám közel álló ember halt meg, szerintem még tovább fog tartani a félelmem. Temetőbe már hosszú ideje nem járok, ami sokat segített az utóbbi időben, viszont halálhírek hallatán, különösen most a nagymamám halála miatt teljesen visszaestem a fóbiámba.
Járok pszichológushoz emiatt, de nem sokat segít. Járt valaki hasonló cipőben? Mit tudnék tenni, hogy ne féljek ennyire?
Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm!
Necrophobiával nehéz mit kezdeni, elvégre hogyan bizonyítod be valakinek, hogy nincs halál? A lélek halhatatlanságában hívők már régóta vívják a harcot ezen a téren a materialista tudománnyal...
Esetleg regressziós hipnózist tudok javasolni, fogantatás körüli élményekhez vagy előző életbe.
Nameg olvasd el Szepes Máriától a Vörös Oroszlánt (át tudom dobni privátban). Nagyon sok embert meggyőzött.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kedves 2. válaszoló, köszönöm a tanácsot, beszerzem Szepes Máríától a Vörös oroszlánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!