Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire utalnak ezek a jelek?

Mire utalnak ezek a jelek?

Figyelt kérdés

Mostanában kisebb "rohamok" jönnek rám. Utoljára 6-7 éve éreztem hasonlót, de nem ilyen gyakran mint most. Az utóbbi hetekben előfordult, hogy napi 5 alkalommal is. Elég ijesztő. Szóval...

Teljesen váratlanul, a semmiből tör rám ez az érzés. Először Dejavu-nek hittem, mert kicsit tényleg olyan érzés hogy "hú, ez már megtörtént". Viszont nem szimplán ennyi, mert ilyenkor elkezdek zsibbadni, a fények valahogy eltompulnak, néha kicsit szédülök is. A mellkasomhoz kell hogy kapjak ilyenkor. Sokszor jön rám ez a fürdőszobánkban. Nehéz leírni ezt az érzést. De a legfurább, hogy mostmár elalvás előtt is és reggel az ébredést megelőzően is előjön. Csak fordulok egyet az ágyban és bumm.. Összesen kb 20 másodpercig tart amíg "átfut" rajtam a dolog. Utána nagyon éber leszek, gyorsan ver a szívem.

Először nagyon rossz, de utána már minden rendben van mikor elmúlik. Most persze attól szorongok egyfolytában hogy előjön e újra..

Mi lehet ez? Pánikbetegség? Klausztrofóbia? Van erre valami magyarázat?

2016. máj. 18. 17:41
 1/5 anonim válasza:

Lehet oka panikzavar, panik betegseg vagy sziv es errendszeri megbetegedes esetleg pajzsmirigy-tulmukodes.

Mindenkepp fordulj orvoshoz es vizsgaltasd ki magadat mert az altalam felsoroltakon kivul meg ezernyi oka lehet es van koztuk eleg veszelyes is mint pl a pajzsmirigy problemak.

2016. máj. 19. 07:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is pánikbetegségre gondolnék. Egy ismerősömnek volt és hasonlóan írta le.

Szerintem mindenképpen menj el a háziorvoshoz, mondd el neki, és ő majd elküld a megfelelő vizsgálatokra, hogy kiderüljön, mi is a baj pontosan.

2016. máj. 19. 09:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Eloszor is vervetel, neurologia, agyi ct,eeg, mr. Utana ha nincs semmi gond, akkor lehet psziches gond fele tapogatozni, mint pl. a panik.
2016. máj. 19. 16:49
 4/5 anonim válasza:
A leírt tünetek pánikbetegségre utalnak elsősorban, amit stressz és szorongás vált ki. Van rá magyarázat: pl. halál eset, szakítás, családban betegség, félelem, (lelki okok), stb. 1-2 év is eltelhet, amíg kialakul valamilyen traumatikus jellegű eset után. Nagyon jó gyógyszeres kezelés van rá, de az "öngyógyítás" is kiváló lehetőség.
2016. máj. 20. 08:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Kevesebb,mint egy hónappal a kérdésem után epilepsziás rohamom volt.Ennek már több, mint egy éve.Azóta gyógyszert szedek és minden rendben.Fontos, ha valaki hasonló tüneteket észlel magán,NE vegye félvállról!!
2017. jún. 30. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!