Ahhoz hogy bármilyen szervet odaadjak valakinek kell szülői beleegyezés ha még nem vagyok 18 éves?
Nem igazán értem most a kérdést. Csak akkor tudod oda adni a szívedet, ha már meghaltál ÚGY, hogy nem amiatt. Tehát az nem káros. De olyankor ha jól tudom a hozzá tartozók döntenek afelől, hogy bármelyik egészséges szervedet oda adják-e másnak. Persze kérheted, hogy ha netán meghalnál akkor majd adják oda másnak. Ha meg pl az egyik vesédet akarod oda adni másnak akkor kell a szülői beleegyezés még most.
16/l
Nem kell beleegyezés. A szerveidet (ha lehet) automatikusan felhasználják, kivéve, ha még életedben tiltakozol ellene.
Az élődonoros transzplantációkhoz pedig 18 éves kor alatt szülői beleegyezés kell.
Én megmondtam anyuéknak és a férjemnek is- igen idősebb vagyok, hogy ha meghalok, de jók a szerveim, ajánlják fel másnak, nekem már úgy sem kell..
Egyébként én sem értem teljesen a kérdésedet.. a szív nem volt talán jó példa.. anélkül ugye nem lehet élni, és ahhoz a te felajánlásod nem elég.. szüleidnek is kell engedniük.
Megértelek.
Én beleírtam a Végrendeletembe és Búcsúlevelembe, hogy kifejezetten szeretném, ha felhasználnák a szerveimet, sajnos a májam és a vesém használhatatlan lesz, de a szívemet remélem sikerül időben kikapniuk.
No és ezt hogy gondoltad, letisztázod a dokikkal, hogy kinek lenne jó a szíved, és majd akkor szépen élve betolnak a műtőbe, és átteszik a másik emberbe, téged meg otthagynak szív nélkül? Ooh, anyám..
Tényleg inkább keress egy lányt gyorsan, és neki add oda a szíved! többre mentek vele mind a ketten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!