Vagdosom magam! Hogyan hagyjam abba ezt?
Evek ota problemaim vannak, leginkabb az onkepemmel, onbizalomhiannyal kuzdok. A problemam gyokere az hogy volt egy parkapcsolatom amiben allandoan bantott az illeto, fizikailag es lelkileg foleg, folyamatosan azt sulykolta belem hogy egy senki vagyok, soha nem fogok kelleni senkinek es hogy oruljek hogy o egyaltalan belem rug.
Ennek mar jo nehany eve de azota is ilyen gondolkokkal kuzdok.
Hetekig nem eszek, aztan osszevissza zabalok, igy a sulyom akar 5-10kg-at valtozik hetek alatt. A testem minden reszen hegek vannak, es folyamatosna vagdosom magam, ugy erzem a fizikai fajdalmat jobban eltudom viselni mint a lelkit. Ha bantanak, vagy beszolnak, lehajtott fejjel kullogok es sirok. Soha nem tudom magam megvedeni, vagy csak elmondani a velemenyem. Csondben ucsorgok mindenhol, hiaba vannak barataim, akik probalnak segiteni, szeretek egyedul lenni. Az egyedulleteknek viszont mindig az a vege hogy csak jobban belelovalom magam abba hogy mennyire szar vagyok, es hogy mi ertelme van elnem.
Jartam mar szamos pszichologusnal, pszichiaternel, NEM SEGIT. Csak gyogyszert adnak, de nem akarnak rendesen kezelni, ennek pedig nem sok ertelmet latom, hogy gyogyszerfuggo legyek ilyen fiatalon.
A szuleim elvaltak, anyukammal nem tul jo a kapcsolatom, nem foglalkozik ezzel annyira, szerinte csak tul dramatizalom hiaba vannak orvosi papirjaim ezekrol
16/L
Nehéz ügy, de lehet rajta segíteni, elsősorban Neked kell akarni változtatni, és tenni érte.
Fejleszteni kell az önbecsülésedet, önbizalmadat, olvass ilyen témájú könyveket pl Kerner Tibor: Sziklaszilárd Önbecsülés, vagy Andrew Matthews könyvek: Élj Vidáman, Legyél boldog most, vagy Barátkozni jó...stb.
Nem igaz amit éreztettek veled. Igenis egy nagyszerű, és különleges ember vagy!! Ahogy mindenki az, csak az évek óta tartó mindennapos gyakorlat miatt nem ezt szoktad meg. Fontos a pozitív hozzáállás. Örömteli jó dolgokra gondolj, lehet ez egy apróság is, pl:milyen szép egy virág, vagy egy fa stb. lényeg, hogy vedd észre a jó dolgokat, örülni kell valaminek.
Csinálj valamit, amit szeretsz, mindegy ,hogy mit csak örülj neki, de ne tegyél kárt magadban!!
Ha lelkileg rosszul érzed magad, akkor ne tetézd a bajt, fizikai rosszal... fájdalommal, önrombolással is!
Tudom, hogy ezt könnyű mondani...megtenni már nehezebb, de elkezdeni a legnehezebb utána gyakorlással egyre könnyebb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!