Mi van olyankor amikor egy vezető pszichiáternek vannak nagyon durva gondjai?
Tényleg durva gondokról van szó (függőség, generalizált szorongás, erős suicid késztetés, stb), viszont egy vezető beosztású pszichiáter.
Na most nem paradox egy kicsit mondjuk az egyik beosztott orvosához fordulni "segítségért"?
Úgy értem, nyilván azonnal átlát mindent, minden próbálkozást vagy másképpen tehát azonnal tudja úgyis éppen mi mire irányul, miről szól, tehát egy pszichiáterrel nem olyan egyszerű pl. pszichoterápiát tartani, mintegy laikussal, hiszen ezt ő maga végzi más emberekkel, és furcsa egy helyzet állna elő.
Szerintetek mit tehet egy pszichiáter ilyenkor? Hova forduljon? Ráadásul úgy, hogy a karriere is megmaradjon?
16:15-- na igen, egyedül ezt látom kivitelezhetőnek, és köszi az emberi hangon való választ ...
"Hiába látok mögé a kérdéseknek, a kapcsolat (is) gyógyít.. "
Na ez az, tehát amikor írtam, hogy kezdeni akarja valaki egy addiktológus asszisztenssel való elbeszélgetéssel, akkor azért azt hiszem, nincs abban beképzeltség, hogy ha azt mondom, hogy ezen jót mosolyogtam, és persze aztán semmit nem tudott kezdeni velem, sőt a végén az ő problémáiról beszéltünk elég sokat (nagyobb részt).
Úgyhogy aki szakmabeliként volt hasonló helyzetben, az tudja mit jelent amit idéztem Tőled.
Én pszichoterapeutaként rendszeresen járok szupervízióba. Bizonyos problémákat a baráti kollégákkal beszélek meg. Ugyanakkor van terapeutám, akihez pácienshez járok néha, ha úgy hozza az élet. Rajtam ugyanúgy működik a terápia, mint a laikusokon.
Szerintem olyan kollégától ne kérj segítséget, akivel kozvetlenül együtt dolgozol. Viszont mindenképpen menj el "független" szakemberhez. Szakemberek sem védettek a lelki problémáktól, nehéz élethelyzetektől. A különbség, hogy átlátják a folyamatot, amellett, hogy benne vannak és át is szenvedik. És jó esetben van egy olyan életfilozófiájuk, ami átsegíti őket.
igen, köszi ezek legalább normális hsz-ek ...
Valóban az idegen, független kollega a megoldás itt, és örülök, h Te is úgy látod, h közvetlen kollegától nem ajánlott segítséget kérni, mert a visszájára fordulhat nagyon könnyen a dolog.
elég gázak lehetnek a munkatársaid, ha nem mersz hozzájuk fordulni.
valszeg másoknak se olyan hatékonyak...
nem arra gondoltam, hogy ők kezeljék. csak arra, hogy egyáltalán megossza velük a problémáját (hogy épp bajban van).
Az szerintem se lenne jó, ha kollégák/barátok kezelnék.
"(függőség, generalizált szorongás, erős suicid késztetés, stb"
Ezt hiába osztja meg. Ez nem a kibeszélhetőség kategóriája, hanem betegség, amit kezelni kell.
nézd...ezeket a problémákat az ember nem szívesen osztja meg a munkatársaival... ezt gondolom érted. Pláne vezető beosztásban. Ez egyszerűen abszurd.
Az én meglátásom inkább az, hogy ilyen komoly gondokkal vezető valaki, illetve ilyen állapotban foglalkozik mentális problémákkal. Én bizony táppénzre venném az illető orvost egészen addig, amíg nem lesz stabil az állapota. Én is a szakmában dolgozom, és úgy gondolom, hogy így nem lehet pszichiátriai munkát vinni, pláne pszichoterápiásat.
Afelől meg ne legyen kétséged kedves kommentelő, hogy a kollegái nem veszik észre az állapotát. Észreveszik, max nem mernek ezért szólni, mert ő a főnök. Nagyon cikis helyzet..!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!