Mi van olyankor amikor egy vezető pszichiáternek vannak nagyon durva gondjai?
Tényleg durva gondokról van szó (függőség, generalizált szorongás, erős suicid késztetés, stb), viszont egy vezető beosztású pszichiáter.
Na most nem paradox egy kicsit mondjuk az egyik beosztott orvosához fordulni "segítségért"?
Úgy értem, nyilván azonnal átlát mindent, minden próbálkozást vagy másképpen tehát azonnal tudja úgyis éppen mi mire irányul, miről szól, tehát egy pszichiáterrel nem olyan egyszerű pl. pszichoterápiát tartani, mintegy laikussal, hiszen ezt ő maga végzi más emberekkel, és furcsa egy helyzet állna elő.
Szerintetek mit tehet egy pszichiáter ilyenkor? Hova forduljon? Ráadásul úgy, hogy a karriere is megmaradjon?
Bocs, hogy ezt kérdezem, de hiszel a pszichiátria gyógyító hatásában önmagadra nézve ? Valahogy úgy tűnik, hogy nagyon szkeptikus vagy.
Nem lenne jobb egy kineziológus ?
Hát ne haragudj, bíztam abban h szakember is jelen van netán .....
Egyébként meg bármilyen furcsa, tudod itt legalább az anonymitás biztosított, na de kollegámtól mégse kérdezhetek ilyet.
Mindegy, köszi a válaszokat, ennyi volt, csak kíváncsi voltam.
ne haragudj, de én pl. nem szeretnék olyan pszichiáterhez menni, aki még önmagát se tudja rendbe tenni...
ezért is nem járok, inkább megölöm magam.
Szerintem meg egyáltalán nem szégyen, hogy egy pszichiáternek is van gondja. Sőt, nem akarok senkit se megbántani, de sztem ezen nem is lehet nagyon csodálkozni, hisz egy nap kb 10-15 ember rászúdítja a problémáit, és hát gondolom egy idő után maga is belebetegszik a gondokba. nem beszélve még a magánéletben is, hisz ő is ugyanolyan ember, ugyanolyan gondokkal küzdhet..
előttem szólónak. én nekem is néha jól esne beszélgteni vkivel, aki kívülálló személy, és akinek elmondhatnám a gondjaim, de én még simán elmennék egy olyan orvoshoz akinek vannak gondjai
szóval sztem nyugodtan keress fel egy ugyanolyan orvost, amilyen te vagy, és szabadulj meg a problémáidtól, akár barátoknak is beszélhetsz róla, hisz nics előírva h aki vmilyen orvos,annak, olyan betegsége nem lehet.
pl. fogorvos: nekik sem az összes foguk ép, mégis fogorvosok, attól sztem még nem fogják megkérdőjelezni a tudásod, hogy neked is problémáid vannak..
legalábbis én így látom 17/L
Nem értem a problémát.
A pszichiáter - a pszichológussal ellentétben - a gyógyszereket favorizálja ugyebár, pláne ilyen súlyos helyzetben. Tehát: kikérdezi magát, válaszol saját magának, majd fölírja magának a gyógyszert és szedi.:)
Alighanem egy fogorvos is ezt tenné, ha rossz lenne a foga és be tudná magának tömni.
21:16 - igen, valahogy így
de azért a pszichiáter - pszichológus párhuzamod nagyon felületes
Még egyszer köszi, akkor az elvi kérdésre kaptam elvi válaszokat, hát aztán még annyi megjegyzés aki ezt írta, hogy tudod sokszor a legjobb pszichiáternek / pszichológusnak van a legnagyobb romokban az élete. Ez is egy érdekes párhuzam ...
Szakmabeliként megértem a problémádat... Nekem is volt ilyen gondom.. én egy idegen kollegát választottam. Hiába látok mögé a kérdéseknek, a kapcsolat (is) gyógyít..
Kellett hozzá egy jó adag bevállalás és tenni akarás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!