Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ilyeneket mondhatok pszichiáte...

Ilyeneket mondhatok pszichiáternek?

Figyelt kérdés

Arra jutottam hogy nagyon rossz irányba halad az életem és eldöntöttem hogy elmegyek egy pszichiáterhez (vagy lógus még nem tudom)

Szeretném neki elmesélni hogy nagyon sokat gondolkozok az öngyilkosságon és volt is már 1 "kísérletem" amiről nem igazán tud senki

Csak az a gond hogy félek hogy ennyi miatt beutalna pszichiátriára és oda nem szeretnék menni :S

Szóval a kérdés : tényleg lehet belőle problémám ha ezt elmondom neki?

Meg attól is félek még hogy azt fogja hinni csak sajnáltatni akarom magam és elküld a fenébe

2011. febr. 2. 22:46
 1/4 anonim ***** válasza:
32%

Namost...

1. NE PSZICHIÁTERHEZ(!!!) menj, mert az csak felír pár bogyót és az utadra enged. A bogyók majd jól letompítanak, azt se tudod hogy fiú vagy-e vagy lány, de persze a gondjaid nem fognak megoldódni, csak nem tudsz majd magadról. És amiről nem tudsz az nem fáj...

2.Pszichológushoz menj, és annak nyugodtan elmondhatod ezeket a dolgokat. Hallottak ők ennél már jóval cifrábbakat is, nem nagyon küldenek be senkit a pszichiátriára, csak ha akkor és ott nagyon rossz állapotban van.

2011. febr. 2. 23:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Normális pszichiáter nem küld se a fenébe, se a rácsoskórházba, hanem megbeszélitek a gondjaidat, ha lehetséges akkor ajánl gyógyszer nélküli megoldást, ha nem akkor kapsz hangulatjavítót/nyugtatót.

Az -iáter és a -lógus között az az eltérés, hogy az előbbi orvos. De akármelyikhez mennél, az igazi és leghatásosabb megoldás a gondjaid megoldása. Nem tűnhet el azonnal minden gondod, de ha egy részét el tudod kezdeni megoldani önerőből, már attól is jobban lehetsz.

2011. febr. 2. 23:20
 3/4 anonim ***** válasza:
64%
Bármit elmondhatsz, és nem zárhat be érte.
2011. febr. 2. 23:28
 4/4 anonim válasza:
40%

PszichIÁTERhez menj, ha van rá lehetőséged, magánrendelésre. Drága, de legalább nem intéz el azzal, hogy felírja a gyógyszereket és elküld. Rendesen meghallgat és sokat segít. Személyes tapasztalat!

Bármit elmondhatsz neki, sehova nem küldhet a te beleegyezésed nélkül!

2011. febr. 3. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!