Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Internetfüggő vagyok. Nem...

Internetfüggő vagyok. Nem bírok nélküle lenni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Vagyis ellennék nélküle, de valahogy nem megy... Olvasni is szoktam, de azt is megunom s ülök ide. Úgy utálom már magam miatta, de nem megy. Kutyám is van, vele is sok időt töltök (naponta legalább 2 óra), iskolába is járok, de inkább netezek egész délután és utána este tanulhatok! Olyan eseménytelenné teszi a napom! Hogy szokhatnék le róla? Nagyon nagyon hamar le szeretnék szokni!!! Utálom!!! 16/L
2010. ápr. 6. 22:12
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem Vivienn vagyok.:D
2010. ápr. 7. 11:42
 12/20 anonim ***** válasza:
89%

Azt hittem ismerlek::)

Én is így vagyok egyébként a nettel, tegnap pl 14órát ültem itt, de csak mert nem tudom hogy mit csináljak, semmi dolgom nem akad, unatkozni meg nem akarok.

2010. ápr. 7. 12:20
 13/20 anonim ***** válasza:
70%
Mint minden függőség, az internetfüggőség is egyfajta pótszer.Olyan ez mint az alkoholistának az alkohol.A lényeg az, hogy nem arra kell figyelned, hogy te most gyorsan és azonnal megszüntesd ezt a függésedet, hanem arra, hogy kiderítsd ennek a pótcselekvésednek az igazi okát. Valószinüleg nem nagyon vannak barátaid, ha vannak akkor is csak felszínes a kapcsolatotok. Nyilván valami elől "menekülsz" a gép elé. Mi lehet az? Próbálj meg szocializálódni, barátokat szerezni, akár interneten keresztül is, de semmiképpen sem úgy, hogy csak chatelésre redukáljátok a kapcsolatotokat! Egy párkapcsolat is sokat segíthet, 16 éves vagy, bizonyára vannak erre vonatkozóan vágyaid...
2010. ápr. 7. 15:46
 14/20 A kérdező kommentje:
Csak épp lehetőségem nincs rá. Fogalmam sincs hogy szüntessem meg, mert előbb-utóbb itt kötök ki.
2010. ápr. 7. 16:22
 15/20 A kérdező kommentje:
És a szüleim sem örülnének egy párkapcsolatnak. Az meg elég szar, ha csak utcán tudunk találkozni, mert ugye hozzá nem engednének fel, szóval ennek is lőttek. És barátaim tényleg nem nagyon vannak.
2010. ápr. 7. 16:25
 16/20 anonim ***** válasza:
85%
15:46-os vagyok. Ne haragudj meg, de ezek csak kifogások. Valószínűleg szeretnél párkapcsolatot, csak félsz tőle. Mert az bizonytalan. Bezzeg a számítógép előtt ülni, az legalább egy biztos pont, van mibe kapaszkodni. Ha csak utcán tudnátok találkozni akkor találkozzatok utcán! Ez nem lehet gond. Hidd el, amint beleérzel, hogy van egy "másik" élet is a virtuálison kívül, eszedbe sem fog többet jutni hogy leülj számítógépezni, mert minden idődet a kedveseddel szeretnéd tölteni. Szóval ne a kifogásokat gyártsd, hanem változtass! Sok sikert hozzá!
2010. ápr. 7. 16:41
 17/20 A kérdező kommentje:
Ez nem kifogás volt. Volt már párkapcsolatom, és eléggé komoly volt. :) És elég szar érzés volt, amikor már 9. hónapja járunk és akkor is csak az utcán találkozhatunk. Két fiatalnak szerintem az nem elég. És itt nem a szexre gondolok - csupán az összebújásokra, figyelő, árgus szemek nélkül.
2010. ápr. 7. 17:14
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

"Mint minden függőség, az internetfüggőség is egyfajta pótszer.Olyan ez mint az alkoholistának az alkohol.A lényeg az, hogy nem arra kell figyelned, hogy te most gyorsan és azonnal megszüntesd ezt a függésedet, hanem arra, hogy kiderítsd ennek a pótcselekvésednek az igazi okát."

Na idáig nagyjábol egyetértek de szerintem a te esetedben arról van szó, hogy -hogyis mondjam- nincs semmi dolgod. Az internet pont erre jó. Ki lehet vele tölteni azt az időt amikor semmit nem kell tenned.

A mai világban sztem a legjobb alternatíva. Legalábbis jobb mint a tv. Régen az olvasás volt.

Szerintem azért tartod eseménytelennek, mert úgymond hagyod magad hogy az internet irányítson.

Ha ezt meg tudnád fordítani akkor szerintem nem tartanád ennyire feleslegesnek. Pl úgy hogy mielőtt bekapcsolod a gépet tervezel.

Mit miért akarsz majd megnézni. Mért lesz neked ez hasznos. És akkor lehet hogy rádöbbensz hogy céltalanul kapcsolod be legtöbbször.

Nagyon rossz dolog ha az embert irányítják - és szerintem ez zavar téged.

A linkeken keresztül terelődik a figyelmed ide-oda. És utána jön az érzés:

basszus ez a nap is feleslegesen telt el.

2010. ápr. 8. 01:22
 19/20 anonim ***** válasza:
Találj egy hobbyt.Menj el úszni, jobb lesz a közérzeted, a keringésed, jobb kedved lesz, formásabb leszel.Ha ez nem töltené ki a netezéssel töltött időt akkor vállalj még valamit, rajz szakkör, zenélés, amit szeretsz.
2010. ápr. 8. 01:27
 20/20 anonim ***** válasza:
71%
Egy időben én is aggódtam ezen a problémán. Aztán rájöttem hogy a netezésnek nem csak árnyoldala van. Ha van lehetőségem kimozdulok, de egyébként itt ülök. legalább ez szórakoztat.:)
2010. ápr. 10. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!