Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha egy pszichológus pár...

Ha egy pszichológus pár alkalom után ne ér el markáns változást akkor ott kell hagyni? Ezt egy Mérei-díjas pszichológus nyilatkozta.

Figyelt kérdés

Hallottam egy nyilatkozatot Mérei díjas klinikai szakpszichológus nyilatkozott. Azt mondta ha egy problémával/problémakörrel felkeresünk egy pszichológust és pár ülés után nem érzünk markáns változást (pár = max 10) akkor ott kell hagyni mert akkor oda ítéletnapig is járhatunk akkor se lesz semmi.

Na most én évek alatt 4 pszichológushoz jártam. Nem számolom össze hány ülésen voltam de ha heti 1-el számolunk évek alatt bőven százon felül. És mint írom nem egy orvos volt ez hanem 4.

Nulla zéró semmiféle változást nem ért el egyik se. De olyan szinten nem hogy nem is értettem egyiknél se hogy voltaképp mi a szarnak ülök én ott. Minek. Pofázunk pofázunk és a világon semmi se történik. De mi is történne. Hiszen csak pofázunk. Pofázásból meg soha se lett még semmi.

Most felmerül a kérdés hogy mégis mit vártam. Nem tudom.

De nem ezt. Ezt a nullát ezt a semmit. Azt hittem a pszichológus egy szakember, de én úgy vettem észre évek és 4 „szakember „ után hogy kb bárkivel leülhetnék pofázni, kiválasztok egy akárkit az utcáról és ennyi. Az se fog semmit érni, de ez se…

Minek az egész?

Most persze jön a duma hogy „ha én nem akarok tenni akkor”. Hát tessék mondani mit kell tennem és megteszem. A pszichológusok is ezt pofázták hogy „ha én nem”. És nekik is feltettem hogy oké én.. de MIT? MI A SZART? Amíg erre nincs válasz addig én csak a kezem tárom szét. Mondják meg mit kell csinálni és csinálom. De hogy én találjam ki azt is… akkor mi a szarnak a „szakember”. Én nem tudom kitalálni, úgyhogy ezt ne is feszegessük. Lapozzunk. És itt vége is a dolognak.

2016. ápr. 20. 08:50
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
Te gya.gyás! Nem pofázni kell, hanem NEKED változtatni, főleg ha tudod azt hogy kéne is. Menj el bakk.er a Csernushoz, ő 1 ülés után helyre rakna, főleg a deb.il gondolkozásodat! Ő nem szarozna veled az biztos.
2016. ápr. 21. 16:12
 42/51 A kérdező kommentje:
Csernus? Ne röhögtess. Ha beszólna keményebben szedhetné a fogait a földről. Erről ennyit.
2016. ápr. 21. 19:39
 43/51 A kérdező kommentje:

"karnak járni kezelésre, amikor még azt sem tudják, hogy mi a bajuk."

Ja igen. ha nem tévedek nem az én dolgom kideríteni mi bajom. Betolom a kocsit a szervizbe-nem indul! Hogy mi baja:? Hát tudom én? Hát az én dologk tudni? Hát a szerelő miért van ott? Ezért!

Helyette tán ne csináljam meg?

2016. ápr. 21. 19:40
 44/51 anonim ***** válasza:
Akkor azt mondom szenvedély tovább, morgolódjál és várd az égi mannaát. Te nem tárgy vagy hanem élőlény, te tudsz érezni beszélni, hogy tudod ezt egy sutó szervízes dologhoz hasonlítani. Te tö.k hü.lye vagy. Akkor marad az, kinlódjál és ne változtass, jah és fizess sok pénzt szakembereknek, hogy aztán megint szidhassál mindenkit. Szá.nalom.
2016. ápr. 22. 08:42
 45/51 anonim ***** válasza:

A szüleidet kaptad olyanok amilyenek, ezt biztos tudod, hogy milyenek… 6 évesen már valami problémát láttak ők benned, vagy egyszerűen nem tudtak kezelni, elvittek hát pszichológushoz, te meg ott ültél, és azt sem tudtad, hogy ilyenkor mi van, minek hoztak engem ide, mit kell itt csinálni. Fogalmad sem volt, de beszéltél arról, amit kérdez a pszichológus, de mint írtad arra jó volt, hogy lógjál az órákról… és így teltek az évek, egyik pszichológus a másik után, mert apu vagy anyu azt mondta, hogy menni Kell kisfiam!

Felnőtt lettél és valószínű, hogy már te érezted, hogy valami baj van, valamiért nem érzed jól magad, és kerestél egy újabb pszichiátert, és azzal tovább beszélted a semmit, mert nem azért mentél, mert akartál, hanem, hogy ne vádoljanak, ugye?

Azért hozol fel ilyen képtelen példákat, mert azt gondolod, az ember úgy működik, mint egy gép, de nem az emberek nem gépek, és nem hibátlanok, nincs használati utasítás. Ilyen gondolkodás, akkor van, mint a tied, ha valakit nagyon szigorúan nevelnek, és mindig parancsokat kell végrehajtania… a pszichológusra azért vagy mérges, mert nem parancsol, nem utasít… És itt megrekedtél!Igen neked kellene kitalálnod az életed, de mivel soha nem engedték meg neked, hogy azt csináld, amit szeretnél, vagy ha megengedték, akkor állandóan hibáztattak. Így elég félelmetes lépni, vagy önállóan csinálni valamit, mert tudod, ha neked kell, azért lógni fogsz … remélem az elmúlt két nap segített valamelyest tisztábban látni, hogy mit csinálsz magaddal! A pszichológus abban segít, hogy ember legyél, és ne egy robot! És mindenki hibázik, te is én is a szomszéd is, de ez még nem a világvége, és ettől vagyunk emberek! Bízom benne, hogy sikerül jobbá, szebbé tenned az életedet, mert akkor értelmet nyer a sok pofázás :)

2016. ápr. 22. 09:33
 46/51 A kérdező kommentje:

"remélem az elmúlt két nap segített valamelyest tisztábban látni"

Semmi se látok másként ahogy eddig. Semmit.

Továbbra se értek semmit.

És nem is fogok soha.

2016. ápr. 23. 09:49
 47/51 anonim ***** válasza:
Nos, kaptál egy lehetőséget, hogy lépjél, hogy a te akaratod szerint élj! Kitalálhatod magad, ez szerintem szuper, és majd később, lehet te is annak fogod látni... az lehetsz, aki akarsz, nem amit rád kényszerítenek. Keresd meg azt, aki mindig vádol, és hibáztat... Csak azt adhatjuk, amit kaptunk a szüleinktől! Szerintem te ezt tudod, csak nehéz látni, hogy akit Istennek hittünk az nem az!
2016. ápr. 23. 14:55
 48/51 A kérdező kommentje:

"az lehetsz, aki akarsz"

Ez mind nagyon szép (maszlag) de van egy bibi: ha 20 lennék még igaz is lenne.

De nem annyi vagyok.

Lassan olyna vagyok mint egy máig harcoló német alakulat a pincében: nem tűnt fel hogy vége a háborúnak rég.

És persze ha fel is tűnne: és akkor mi van? Nem értek semmihez csak ehhez.

2016. ápr. 23. 20:25
 49/51 anonim ***** válasza:
Soha nem késő új dolgokat tanulni, ez csak rajtunk múlik.
2016. ápr. 23. 20:34
 50/51 A kérdező kommentje:

Na ez iskolapéldája a semmi maszlag nulla dumáknak amiktől hányok.

Ez "sose késő".-

Dehogynem késő.

Rég késő.

2016. ápr. 24. 09:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!