Ha egy pszichológus pár alkalom után ne ér el markáns
változást akkor ott kell hagyni? Ezt egy Mérei-díjas
pszichológus nyilatkozta.
Figyelt kérdés
Hallottam egy nyilatkozatot Mérei díjas klinikai szakpszichológus nyilatkozott. Azt mondta ha egy problémával/problémakörrel felkeresünk egy pszichológust és pár ülés után nem érzünk markáns változást (pár = max 10) akkor ott kell hagyni mert akkor oda ítéletnapig is járhatunk akkor se lesz semmi.
Na most én évek alatt 4 pszichológushoz jártam. Nem számolom össze hány ülésen voltam de ha heti 1-el számolunk évek alatt bőven százon felül. És mint írom nem egy orvos volt ez hanem 4.
Nulla zéró semmiféle változást nem ért el egyik se. De olyan szinten nem hogy nem is értettem egyiknél se hogy voltaképp mi a szarnak ülök én ott. Minek. Pofázunk pofázunk és a világon semmi se történik. De mi is történne. Hiszen csak pofázunk. Pofázásból meg soha se lett még semmi.
Most felmerül a kérdés hogy mégis mit vártam. Nem tudom.
De nem ezt. Ezt a nullát ezt a semmit. Azt hittem a pszichológus egy szakember, de én úgy vettem észre évek és 4 „szakember „ után hogy kb bárkivel leülhetnék pofázni, kiválasztok egy akárkit az utcáról és ennyi. Az se fog semmit érni, de ez se…
Minek az egész?
Most persze jön a duma hogy „ha én nem akarok tenni akkor”. Hát tessék mondani mit kell tennem és megteszem. A pszichológusok is ezt pofázták hogy „ha én nem”. És nekik is feltettem hogy oké én.. de MIT? MI A SZART? Amíg erre nincs válasz addig én csak a kezem tárom szét. Mondják meg mit kell csinálni és csinálom. De hogy én találjam ki azt is… akkor mi a szarnak a „szakember”. Én nem tudom kitalálni, úgyhogy ezt ne is feszegessük. Lapozzunk. És itt vége is a dolognak.
Azt írtad, hogy neked mondják meg, hogy mit kell tenned. Ilyen nincs. Ahhoz menj el katonának.
2016. ápr. 20. 11:48
12/51 A kérdező kommentje:
"diétát(maradjunk a példánál) és nem fogy,"
Akkor a diétát a kukába a kidolgozó "szakembert" meg lámpavasra de minimum vissza a pénzem az utolsó fillérig és örüljön hogy csak ennyi.
Erre meg ezt tudom mondani!
Hát olyan nincs hogy "ha ezt csinálod akkor ez lesz" és én csinálom azt azt "ezt" és nem lesz semmi!!
Hát akkor ott nem bennem van a hiba. Hanem a másik fél csaló kókler stb
2016. ápr. 20. 11:49
13/51 anonim válasza:
Talán ha a személyes problémádat megosztanád velünk átláthatóbb lenne, hogy miben segítettek vagy miben nem...
2016. ápr. 20. 12:09
14/51 A kérdező kommentje:
"személyes problémádat megosztanád"
Hidd el nincs kedved háború és békét olvasni. Ezt nem lehet így leírni max ezer oldalban.
2016. ápr. 20. 12:11
15/51 anonim válasza:
Azt te honnan tudod, hogy én nekem mihez van kedvem? Amúgy meg szeretem Tolsztoj írásait :) Az más, ha nincs kedved leírni, de az meg a te kedvedtúl függ nem az enyémtől. Megnyugtatlak szinte minden ember élete erről szól, ez egy folyamatos küzdelem, néha kicsit jó, de elég sokszor szar...
2016. ápr. 20. 12:16
16/51 A kérdező kommentje:
Meg aztán gondolod hogy te így írás alapján távgyógyászatban többre mennél mint face to face egy szakember?
2016. ápr. 20. 12:23
17/51 anonim válasza:
Hogy hogyan kell nyitottabbnak lenni? Úgy, hogy egy adott problémát több aspektusból kell megvizsgálni, több lehetséges megoldást ki kell próbálni. Attól, hogy 10-ből 9 nálad nem működik, attól még az a másik 9 nem hülyeség, csak egszerűen mindannyian mások vagyunk, ami nekem használ, neked nem biztos, hogy fog és fordítva. Én írtam a ditás példát. Ok, tegyük fel, hogy nálad nem működik az én diétám, nem azért mert nem tartod be, hanem azért mert mondjuk egy olyan spec. problémád van, amihez ez az adott diéta kevés. Akkor egy másik fajtát kell alkalmazni. De ez nem azt jelenti, hogy az előző diétám nem jó én meg pocsék szakember vagyok, mert előfordulhatott az, hogy te elfelejtesz megemlíteni mondjuk egy IR-t vagy egy pajzsmirigy alul működést. Na nem akarok nagyon elvont lenni, szóval gondolkodj el azon, hogy maximálisan őszinte voltál-e a pszichológussal, majd saját magaddal. Inkább az utóbbi fontos. De az írásodból sajnos nekem az jön le, hogy tele vagy dühvel, támadsz mindenkire, aki nem veled megegyező állásponton van. Ezen kellene inkább elgondolkozni. Sőt még valamin, amíg valakire egy ujjal mutogatsz, saját magadra hárommal!
2016. ápr. 20. 12:28
18/51 anonim válasza:
Nézd, páran válaszoltak neked, az eddigi tapasztalataim szerint okos dolgokat, de benned egyenlőre egyet látok a válaszaid alapján. Ellenállást, egy fantasztikusan kidolgozott harcállásban vagy és mindenre van válaszod, de még sem érted. Tudod az nem rossz, ha kérdezünk, és kétségbe vonunk néha dolgokat, én is ilyen vagyok. Ha egy ember mond valamit elengedem a fülem mellett, ha kettő vagy három, akkor kezdek fülelni, de ha 5-10 ember ugyanazt mondja, akkor szerinted kiben van a hiba? Óriási tévedésben vagy ha azt hiszed, hogy a pszichológus Isten vagy varázsló, nincsenek egyértelmű megoldások, és magadnak kell megtalálni őket...nem a pszichológusod éli a te életedet. Ha tanácsolna ilyesmit, hogy hogyan és mit csinálj, az lenne a hiba!!!
2016. ápr. 20. 12:36
19/51 anonim válasza:
Beléd gondoltam, hogy én mikor viselkednék így mint most te. Ha valakinek mindig megmondják mit kell csinálni, mondjuk a szülei, és nem mer nemet mondani, azért mert gyerek, vagy mert fél... Ha így működsz, akkor nem tudod elképzelni, hogy mi van akkor, ha senki nem utasít, akkor magamnak kell döntenem, és ha döntöttem, abban az is benne van, hogy rosszul döntök, és akkor aztán nem hibáztathatok senkit, csak magamat. A te esetedben a pszichológus, ha megmondja mit tegyél, és az még sem úgy alakul, ahogy azt te látni szeretnéd, akkor mehet a lámpavasra, mert ugye ő mondta. Tessék dönteni, csinálni, és ha kudarc is a vége, akkor felelősséget vállalni, és nem mutogatni másra, hogy ő volt a hülye!
2016. ápr. 20. 13:00
20/51 A kérdező kommentje:
"Tessék dönteni, csinálni, és ha kudarc is a vége, akkor felelősséget vállalni, és nem mutogatni másra, hogy ő volt a hülye!"
Bocsi de ha én veszek egy gázpalackot és benne a használati utasítás hogy kell kezelni hogy ne robbanjon én úgy is kezelem és mégis robban akkor... akkor bizony az volt a hülye aki az utasítást adta!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!