Ha egy pszichológus pár alkalom után ne ér el markáns változást akkor ott kell hagyni? Ezt egy Mérei-díjas pszichológus nyilatkozta.
Hallottam egy nyilatkozatot Mérei díjas klinikai szakpszichológus nyilatkozott. Azt mondta ha egy problémával/problémakörrel felkeresünk egy pszichológust és pár ülés után nem érzünk markáns változást (pár = max 10) akkor ott kell hagyni mert akkor oda ítéletnapig is járhatunk akkor se lesz semmi.
Na most én évek alatt 4 pszichológushoz jártam. Nem számolom össze hány ülésen voltam de ha heti 1-el számolunk évek alatt bőven százon felül. És mint írom nem egy orvos volt ez hanem 4.
Nulla zéró semmiféle változást nem ért el egyik se. De olyan szinten nem hogy nem is értettem egyiknél se hogy voltaképp mi a szarnak ülök én ott. Minek. Pofázunk pofázunk és a világon semmi se történik. De mi is történne. Hiszen csak pofázunk. Pofázásból meg soha se lett még semmi.
Most felmerül a kérdés hogy mégis mit vártam. Nem tudom.
De nem ezt. Ezt a nullát ezt a semmit. Azt hittem a pszichológus egy szakember, de én úgy vettem észre évek és 4 „szakember „ után hogy kb bárkivel leülhetnék pofázni, kiválasztok egy akárkit az utcáról és ennyi. Az se fog semmit érni, de ez se…
Minek az egész?
Most persze jön a duma hogy „ha én nem akarok tenni akkor”. Hát tessék mondani mit kell tennem és megteszem. A pszichológusok is ezt pofázták hogy „ha én nem”. És nekik is feltettem hogy oké én.. de MIT? MI A SZART? Amíg erre nincs válasz addig én csak a kezem tárom szét. Mondják meg mit kell csinálni és csinálom. De hogy én találjam ki azt is… akkor mi a szarnak a „szakember”. Én nem tudom kitalálni, úgyhogy ezt ne is feszegessük. Lapozzunk. És itt vége is a dolognak.
"ha nem bírtak megnitni mert nem hagytad magad"
Na ez az amiről ítéletnapig se lehetne engem meggyőzni.
De igen az ő hibájuk, de igen, ha én hívok egy lakatost hogy nyissa már ki a beragadt zárat és nem tudja hát akkor az bizony az ő bizonyítványa. Kukába vele!!!
És örüljön hogy agyon nem verem!
"4 pszichológus "
Ja hát nem írtam mert rég volt: 4 pszichológus 20 éves kor felett.
És pluszban az a ki tudja mennyi amennyivel ált isk alatt volt dolgom. Ugyanis ált isk első osztálytól gyakorlatilag végig folyamatosan pszichológushoz jártam/járattak.
Azt se tudom hánynál voltam akkor.
!!!
És érdekes: 6 éves gyerekként ott ültem a pszichológus előtt és azon elmélkedtem: ez itt mi a szar? Most ez mi???? Ez a nulla ez a semmi ez a szar kamu?
És láss csodát: 20 év felett ott ülök (ültem) a pszichológusnál, ez itt mi a szar? Most ez mi???? Ez a nulla ez a semmi ez a szar kamu?
!!!
És ezen senii az atyaúristen se tud változtatni. Mert egy szar nulla egy semmi egy kamu az egész.
Egyet nem értek, ha te 6 évesen rájöttél, hogy a pszichológia állításod szerint egy szar kamu, akkor miért mentél még 4-hez? Hisz, ha nekem nem segít valami, azt én hagyom a pcsába, és nem áldozok rá se idő, se pénzt...
"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen." Albert Einstein
", akkor miért mentél még 4-hez? "
Állj. 6 évesen nem mentem. Vittek.
Meg tizenévesen se mentem. Vittek.
Még örültem is hiszen lehetett legálisan lógni a tanórákról.
Másik dolog: gondoltam MIND csak nem lehet kókler.
Vagy lehet egyik se "kókler" hanem maga a tudomány, a pszichólógia egy nagy rakás nulla?
És a szakemberek híven képviselik a nagy semmit?
harmadik dolog: nem érhet az a vád, hogy nem próbáltam (és próbálok) változtatni állapotomon.
Életem 3/4-e így telt. Eredmény: a nagy semmi. A nagy nulla. És ezt én már 6 évesen is tudtam, ha hiszi valaki ha nem.
Mert újra és újra de minek... megkérdem: ha pofázunk és pofázunk abból mi lesz? Ez. a nagy semmi.
Mi más is lenne?
"harmadik dolog: nem érhet az a vád, hogy nem próbáltam (és próbálok) változtatni állapotomon."
Csak azért mentél vissza, hogy ne érjen vád, hogy te nem akarsz változtatni... pontosan, mint ahogy sok alkoholistát elzavarnak orvoshoz, és az el is megy, hogy mondhassa, hogy látod asszony én mindent megtettem, az pszichológus a hülye... én változnék, de ő egy kókler! Az őszínte véleményem, hogy bszol te változni, hárításra épűl az egész életed, és a mások hibáztatására! Fenőttként senki nem tartott pisztolyt a fejedhez, hogy pszichológushoz járj, te ennek ellenére mentél, most meg mind hülye, nem Kedves Katona görbe a tükröd.
Tegyük fel bebizonyítod, hogy az összes pszichológus hülye, na akkor mi van? Attól neked még nem lesz jobb az életed!
" A kérdező kommentj
ő ezt tudja is de nem mondja meg hiszen fizető ügyfél vagyok.
Hát hadd járjak csak hónapokig a semmire."
Ezt kéne olvasniuk, akik pszichológushoz akarnak járni kezelésre, amikor még azt sem tudják, hogy mi a bajuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!