Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van olyan gyógykezelés, ami...

Van olyan gyógykezelés, ami megszünteti a szexuális vágyat? Urológus vagy pszichiáter engedélyezhet ilyet, ha megkérem rá?

Figyelt kérdés

Huszonéves férfi vagyok, aki teljesen elégedett az életével, kivéve egy dolgot, borzasztóan vágyom rá, hogy lefeküdjek egy nővel.

Tudom, hogy ez egy hamis vágy, tehát nem kitűzött cél, hogy pl. megszerezzem a mérnöki diplomát, hanem biológiai ösztönökből ered, és a szaporodásra, fajfenntartásra vezethető vissza.

Namármost, látom, hogy a bolygón túlnépesedés van, tudatosan végiggondolva pedig nem akarok családot, se szexuális kalandokat és párkapcsolatot, csak egy nagyon ösztönös vágy, mint az éhség, hajt engem arra, hogy szexeljek.

Kizárólag prostituáltat tudok elképzelni szexpartnernek, ami jócskán leszívna a pénzemből. Attól is félek, hogyha megtudom milyen a szex, akkor még jobban vágyni fogok rá, és az fogja felélni az időmet, hogy nők után kajtassak, mint egy drog (szűz vagyok).

Nem vagyok társasági ember, de mindkét nemből vannak közeli barátaim, de ennél többet nem szeretnék.

Üresség, szomorúság és vágyakozás érzése fog el időnként a szexhiány miatt, hiába tudatosítom magamban, hogy ez irracionális és arra az időre vezethető vissza, amikor az egész bolygón mégcsak néhány törzs létezett és 10 gyerekből csak 1-2 érte meg a felnőttkort és valahogy fent kellett tartani az emberi fajt, csakúgy, mint az egerek, madarak és a többi állat.

Van olyan kúra vagy kezelés, ami megszüntetné bennem a szexuális vágyódást, hogy ne kínozzon, szomorítson el ez a vágyakozás az életemben, és élhessek kizárólag a tudománynak, ahogy egy középkori szerzetes csak a vallásnak élt?

Ha elmondom egy pszichiáternek, amit most elmondtam nektek, akkor fel tud írni nekem valami orvosi procedúrát, ami ezt véghez viszi?

2016. ápr. 19. 22:16
1 2
 11/17 Garpe ***** válasza:

Tetszik az érvelésed. De van egy-két közbe vetésem:

* A szex egy szükséglet is egyben. Ugyan úgy mint az evés, ivás, alvás. A szervezeted termel hormonokat és egészséges működéséhez szükség van a szexre. Ha kiírtod a vágyat a hormonok megmaradnak. Hogy egy párhuzamot hozzak, attól, hogy nem érzel éhséget, mondjuk valamilyen biológiai rendellenesség folytán (létezik ilyen) a szervezetnek még szüksége van táplálékra.

* MOST úgy látod nincs rá szükséged. Az érvelésed logikus felépítése alapján szerintem te vagy annyira intelligens, hogy elkövetkezendő életed során legalább kétszer újraalkotod magad. Ha filozófiai szinten a válasz úgy hangzik: Hogy a jelen alapján következtethetünk a jövőre, de mivel van szabadság ezért a jövő még kiszámíthatatlan.

Én az javaslom fontold meg alaposan ezt a döntést.

A legjobb minden estben, ha elmész egy pszichológushoz vagy egy szexuálpszichológushoz/SZEXOLÓGUShoz. Ők pontosan tudják mit jelent s mivel jár ez.

2016. ápr. 19. 23:43
 12/17 KJUsul ***** válasza:
100%
Vannak ilyen szerek. Szexuális bűnözőknek szokták felírni kötelezően, utána teljesen lelohad a testi funkciójuk, de a pszichés, lelki motivációt ez nem tünteti el. Ezzel azért számolj, lehet, hogy nem is olyan testi ez a vágy, több titok van az emberi lélekben, mint azt az összes tudós el tudná képzelni.
2016. ápr. 20. 17:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a brómot.
2016. ápr. 20. 22:25
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez valószínűleg azért van, mert még szűz vagy.

Próbáld ki végre egy nővel. Ilyen erővel nem tiszteled önmagad, simán megvonhatnád magadtól a kaját is (ja, nyilván belehalsz). Ha a szexet is megvonod magadtól, abba is belehalsz, hormonzavarok keletkeznek, csak hosszadalmas, és rengeteg pszichés rendellenesség jöhet létre.

2016. ápr. 21. 14:20
 15/17 anonim ***** válasza:

Arra gondolok, hogy valamiféle szexuális abúzus érhetett korábban, akár gyermekkorban, ami miatt így vélekedsz a szexualitásról. Na, de nem szeretek totózni.

Más különben miért akarnád megfosztani magad egy ilyen természetesen és élvezetes lehetőségtől, mint a szex?

2016. ápr. 22. 11:49
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

11 és 14

Senkinek nem életszükséglete a szex, és ha nem kapja meg, olyan nincs, hogy abba "belehal". A történelemben és mindmáig rengetegen éltek még szerzetesnént cölibátusban is.

A lehetséges megoldás valóban az lenne, ha a tudat elég erősen összpontosít az élet más területeire, és nem vonzza be a szexszel kapcsolatos hátsó gondolatokat sem.

Talán jóga és/vagy meditáció segítene ebben...

A szerzetesek is csinálják valahogy.

2016. ápr. 22. 12:57
 17/17 anonim ***** válasza:

Valóban nem létszükséglet.

Még azt is próbálhatnád, ha szeretkezel fél napot, lehetséges, hogy utána hetekig se jut eszedbe a szex és "lehet végre mással foglalkozni". Van egy ilyen ismerősöm, aki ezt vallja, neki 3hetente 1 együttlét a ritmusa.

2016. ápr. 22. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!