Mi az, ami minden egyes diszkalkuliás emberben közös?
Figyelt kérdés
Kezdem azt hinni, hogy nekem ilyenem van, bár a tünetek aligha érvényesek rám. De csak ez magyarázna meg pár dolgot...2016. ápr. 13. 17:04
1/5 anonim válasza:
Az hogy nem megy nekik a matek :D
2/5 anonim válasza:
Nehézségeik vannak a számolásban.
Ez egy ilyen betegség annyi a lényege, hogy az ettől szenvedő embernek valamilyen mértékben nehezére esik a matematika.
Miért gondolod, hogy diszkalkuliás vagy?
3/5 A kérdező kommentje:
Mindig is 4-es voltam, de nem azért, mert annyira értem a dolgot. Magamtól nem bírok rájönni, hogy egyes feladatokat hogyan kéne megoldani, csak ha mostanában megmutatták, hogy kell. Ezen felül például a < és a > jeleket egyáltalán nem bírom ösztönösen használni, ha mondja a tanár, hogy ez kisebb, mint az, akkor legalább 5 mp-ig kell gondolkoznom, hogy hogyan is kell kitenni azt a jelet. A szorzás a héttel és a nyolccal nagyobb számok(4,6,7,8) mellett csak számológéppel megy, nem bírom megjegyezni. A fejben számolásnál is eltart pár másodpercig, hogy ezeket a számokat összeadjam. Ösztönösen nem tudom, nem esik le egyből, hogy 5+8=13, és csak azért tudom, mert gyakran előfordul és megjegyeztem, de az, hogy 1112+630=1742, megvan 3 mp alatt. Meg ha ott van, hogy 4-5=-1, akkor nekem nem egyértelmű, hogy miért nem -2 például. Ha elgondolkozom rajta úgy, hogy nézek egy számegyenest, akkor érthető lesz, de egy hónap múlvára már el is felejtettem, és megpróbálhatom megérteni újra... És így vagyok a legtöbb matekos dologgal, miután megírtam belőle a 4/5-ös tz-t, örülök a fejemnek, de ha félév múlva elém teszik, csak lesek, hogy most mit kéne csinálni.
2016. ápr. 13. 17:29
4/5 anonim válasza:
A diszkalkuliának vannak más tünetei is.
5/5 anonim válasza:
Ha négyes vagy matekból garantálom neked hogy nem vagy az. És egy diszkalkuliasnak ha tizedjere magyarázzák el általában akkor se érti. Egy diszkalkulias
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!