Mi a különbség a paranoia/üldözési mánia, paranoid személyiségzavar és a paranoid skizofrénia közt? Melyiknek mik a tünetei?
Ne sértődj meg, de ez olyan, mintha pl egy építésztől megkérdezed, hogy mi a különbség a Parlament és a Notre Dame között, hiszen hasonlóan nagy épületek...
Amit kérdeztél, annak sok ezer oldalas szakirodalma van, és ehhez még sok év gyakorlati tapasztalat kell (egyetem után persze), hogy valaki valóban meg tudja különböztetni ezeket.
Jó, nyilván azért kérdeztem, mert nem értek hozzá.
Állítólag üldözési mániám (és téveszméim) van, ezért gondoltam rá, hogy lehet, hogy személyiségzavaros is. De nem hinném.
Csak pszichiáter tud diagnosztizálni, ha nagyon durva a helyzet, keress fel egyet. Ha pedig szem.zavar (is) van, akkor továbbirányít pszichológushoz, hacsak nem ő is terepauta.
Amúgy a tüntetek nagyon hasonlóak lehetnek, így tényleg nem lehet többet mondani ilyen formában.
Értem, hamarosan megyek pszichiáterhez.
Am néha pszichózis szerű állapotba kerülök, sztem ez olyasmi, mint ami a skizofréniánál van, csak én emlékszem rájuk, és mielőtt tennék valami rosszat, meg tudom akadályozni. És tudok mindent, amit tisztán.
Nem tudom, lehet a kettőnek köze egymáshoz.
Az messze nem biztos, hogy pszichózis... Meg pszichotikus állapot is rendeteg féle betegség velejárója lehet. Szóval nem egyszerű dolog ez. :-)
Tényleg menj szakemberhez, és jobbulást!!
Rendben, köszönöm a segítséget.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!