Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aki anorexiából felépült...

Aki anorexiából felépült normális súlyú maradt vagy elhízott?

Figyelt kérdés
A gyógyulás során egészséges ételek mellett lehetséges hogy anorexia után elhízzon valaki?

2016. ápr. 2. 19:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia, ne aggódj még mindig a testsúlyod miatt... Az hogy később hány kg leszel, az a génektől és az életviteledtől/sporttól függ.
2016. ápr. 2. 19:39
 2/3 anonim ***** válasza:
En gyogyuloban vagyok es en is aggodom emiatt. En abban hiszek, hogy orvosi segitseggel meg lehet talalni az arany közeputat, hogy ne legyen se zabalas, se koplalas. A hangsuly tenyleg az egeszseges eteleken legyen es nagyon fontos a rendszeres, de nem tulzasba vitt testmozgas! ;)
2016. szept. 16. 08:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Aki meggyógyul!! (és nem lesz BED-es vagy Bulímiás ami a 2 leggyakoribb, mint az anorexia szövődménye) az általában a fogyókúrázás előtti testsúlyát kapja vissza, ha pedig odafigyel arra, hogy egészségesen egyen és tornázzon, akkor nagyon szép lesz az alakja. :)

Én nem vagyok gyógyult, a pszichiátrián 2éve felhízlaltak (40kg-ról 50-re /162cm)most 44-48között változik a súlyom, de ez azért van, mert nem étkezem egészségesen és tornázni sem szoktam (tudom, ez szörnyű és szeretnék rajta változtatni)

Leírom mit eszek, hátha ez jó viszonyítási alap.

reggeli: általában tejeskávé vagy kapucsínó, diétás szóda, ezt mostanában lecseréltem vízre. (94kcal)

ebéd: teljes kiőrlésű keksz (3-4db), zabpehely vagy gabonapárna (1pohár vizezett tejjel, édesítővel), gyümölcsök (főként papaya, vörösáfonya, néha alma, még ritkábban banán) néha 1 sima csokis 7days, tejeskávé vagy kapucsínó, 3dl gyümölcslé vagy smoothie és néha tea. (225+230=>455/288+kb.80+94+150+kb.2)

vacsora: pulykakorong (ha kisebb, mint a tenyerem 2, ha nagyobb, akkor 1) vagy rántott sajt olaj nélkül sütve (adagolás ugyanaz, mint a pulykakorongnál) nyers zöldségek (150g), dolmio paradicsomszósz 1 kanállal, vagy párolt zöldségek (200g) ilyenkor nem használok paradicsomszószt vagy 100g főttkrumpli + 50g nyers zöldség +1 kanál dolmio paradicsomszósz

250+25+10=> 285/ 250+86=> 336/ 250+77+10+10=> 347)

nassolás: mostanában gyümölcszselé (72kcal), régebben 70g chips (tudom, undorító vagyok, vagy +500kcal min.)

A legmagasabb értékeket a chipssel együtt összeadva kb. 1750kcalt eszek/nap (-500a chips, mert azt nem minden nap eszem és mostanában már egyáltalán nem, úgy meg kb. 1300-1400 a gyümölcszselével együtt)

Szóval elég sok, de nem mindenki jár így, hogy meghízik az anorexia után. Van, aki teljesen jól tudja kontrollálni, hogy mit és mennyit eszik. És az is sokat számít, hogy a maga akar-e meggyógyulni vagy pedig felhízlalják.

2016. nov. 29. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!