Az normális, ha elfog az undor, a hányiner a nagyon kövér, kórosan elhízott emberek látványától?
"A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad"
Maximálisan egyetértek a válaszolóval. (ment a zöld kéz) Nem minden kövér embernek a saját hibája, hogy elhízott.
Belejátszhat betegség, genetika is. A higiéniának végképp semmi köze, hozzá.
Sajnálatos, hogy így kezeled a dolgot, az empátia legcsekélyebb mértéke nélkül.
Ha ennyire zavar a dolog, fordítsd el a fejed, vagy hányjál...
"Genetikának köze nincs ahhoz, hogy hány kiló vagy"
Állattenyésztést (is) tanulok egyetemen, ha igaz lenne, amit írtál, az egész nemesítési folyamatnak nem lenne értelme. (Pl. még a sertésnél is, egy "apa típusú" pietrain izmosodni fog akkor is, ha vacak kaján él kis helyen, de egy "anya típusú" mondjuk nagyfehér a legkiválóbb étel fogyasztása mellett és nagy helyen tartva is hízni fog. A "legselejtebb" sertések meg semmitől nem híznak, nem is izmosodnak, de ezek nem is vemhesülnek, és semmi másra sem jók, ezért ilyen sertésfajra értelem szerűen nincs. Lovaknál is, pl. egy belga hidegvérű soha nem lesz olyan alkatú, mint egy szikár/szálkás izomzattal rendelkező telivér, de megfigyelhető, hogy a félig "vad" lovak, pl. criollo vagy fjord póni a legsilányabb takarmányon is, még megterhelő munka mellett is lehetnek ducik - nekem is volt ilyen lovam, tehát tudom, miről beszélek - de egy angol telivérnek például akkor is kell külön abrak, ha csak iskolaló, és nem versenyez.)
A "genetikai tényezők" meggyőződésem szerint legalább olyan mértékben befolyásolják a testsúlyt, mint az illető életmódja, ill. egészségi állapota.
Felszólalsz a kampányok ellen, miközben te magad is kampányolsz, csak épp az ellenkező oldalon. A kutyát se érdekli, hogy Julika meg Jancsika kövér. Engem is taszít, de nem állok neki szónoklatokat írni, mert a saját életem eseményei sokkal jobban lekötik a figyelmem-energiám, mint valaki testsúlya. Én vékony vagyok, arányos, ez nekem megfelel, slussz. Más alkata nem érdekel.
Ezt a "jaj, kihal az emberiség, kihal a szegény magyar nép" dumát meg nagyon egyszerű előrántani a zsebből, csak éppen nevetséges és gyerekes. Mi vagy te, valami világméretű alapítvány fejese? Az aluljárókban látni ilyen szerencsétleneket, akik szorongatják a kis szentírásukat a kezükben és üvöltöznek, hogy mindjárt itt a világvége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!