Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az normális, ha elfog az...

Az normális, ha elfog az undor, a hányiner a nagyon kövér, kórosan elhízott emberek látványától?

Figyelt kérdés
Nem azokra gondolok, akiknek szülés után maradt fenn plusz 5 kiló,,hanem ezekre a 100+-os nőkre, meg férfiakra, akiknek már a térdüket veri a hasuk. Nem ritkán bűzlenek is, mert ugyebár az ilyenek rendesen tisztálkodni sem tudnak.
2014. szept. 7. 15:22
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
2014. szept. 7. 15:23
 2/18 A kérdező kommentje:
Igen, ő az!
2014. szept. 7. 15:27
 3/18 anonim ***** válasza:
38%
Normális! :)
2014. szept. 7. 15:47
 4/18 anonim ***** válasza:
47%
Nem nem normális. A személyes higénia meg nem testsúly kérdése. Átestél egy agymosáson ami ömlik a médiából sajtóból állandóan. Tolerancia az embertársaink iránt, hisz nem tudjuk a túlsúly okát. Egyébként a linkelt nő 99 % ban betegség miatt néz ki így.
2014. szept. 7. 15:51
 5/18 anonim ***** válasza:
35%

"A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad"

Maximálisan egyetértek a válaszolóval. (ment a zöld kéz) Nem minden kövér embernek a saját hibája, hogy elhízott.

Belejátszhat betegség, genetika is. A higiéniának végképp semmi köze, hozzá.

Sajnálatos, hogy így kezeled a dolgot, az empátia legcsekélyebb mértéke nélkül.

Ha ennyire zavar a dolog, fordítsd el a fejed, vagy hányjál...

2014. szept. 7. 15:59
 6/18 A kérdező kommentje:
Genetikának köze nincs ahhoz, hogy hány kiló vagy, ezt néhány hülye kitalálta, a többi meg elhiszi (mint te is). Hormon problémák miatt pedig rendkívül elenyésző az elhízott emberek száma, talán minden 100., de lehet ezzel is még sokat mondtam. Az, hogy az elhízás miatt lesz vki hormonzavaros pedig más kérdés. Magyarországon minden 3. Kisiskolás gyerek túlsúlyos. Az átlag hülye logikáján elindulva tehát a magyarnak olyan sz@r a genetikája (mely érdekes módon csak az elmúlt 20-30 év óta jelent problémát), hogy hamarosan kihalunk! Mert a dagadtság további problémákat okoz. És az sem vita tárgya, hogy a kövér emberek jobban izzadnak, ezáltal büdösebbek is.
2014. szept. 7. 16:25
 7/18 A kérdező kommentje:
Ugyanakkor az a döntő többség, aki nem a kikerülhetetlen hormonális problémák miatt lesz kövér, hanem az egészségtelen életmódtól és zabálástól, azokról szerintem joggal feltételezhető, hogy ha a saját testsúlyukkal szemben ilyen igénytelenek, akkor más dolgokban is (pl személyes higiénia). Divatos dolog manapság a toleranciát puffogtatni és az empátia zászlaja alatt vitába vonulni, de a világszinten túlsúlyosságot és az ebből fakadó betegségeket taglaló listákon picinyke országunk nagyon előkelő helyet foglal el. S milyen érdekes, hogy pl a skandinávoknál az elhízás nem okoz általános problémát, mint nálunk.
2014. szept. 7. 16:33
 8/18 anonim válasza:
67%

"Genetikának köze nincs ahhoz, hogy hány kiló vagy"

Állattenyésztést (is) tanulok egyetemen, ha igaz lenne, amit írtál, az egész nemesítési folyamatnak nem lenne értelme. (Pl. még a sertésnél is, egy "apa típusú" pietrain izmosodni fog akkor is, ha vacak kaján él kis helyen, de egy "anya típusú" mondjuk nagyfehér a legkiválóbb étel fogyasztása mellett és nagy helyen tartva is hízni fog. A "legselejtebb" sertések meg semmitől nem híznak, nem is izmosodnak, de ezek nem is vemhesülnek, és semmi másra sem jók, ezért ilyen sertésfajra értelem szerűen nincs. Lovaknál is, pl. egy belga hidegvérű soha nem lesz olyan alkatú, mint egy szikár/szálkás izomzattal rendelkező telivér, de megfigyelhető, hogy a félig "vad" lovak, pl. criollo vagy fjord póni a legsilányabb takarmányon is, még megterhelő munka mellett is lehetnek ducik - nekem is volt ilyen lovam, tehát tudom, miről beszélek - de egy angol telivérnek például akkor is kell külön abrak, ha csak iskolaló, és nem versenyez.)

A "genetikai tényezők" meggyőződésem szerint legalább olyan mértékben befolyásolják a testsúlyt, mint az illető életmódja, ill. egészségi állapota.

2014. szept. 7. 16:43
 9/18 anonim ***** válasza:
67%

Felszólalsz a kampányok ellen, miközben te magad is kampányolsz, csak épp az ellenkező oldalon. A kutyát se érdekli, hogy Julika meg Jancsika kövér. Engem is taszít, de nem állok neki szónoklatokat írni, mert a saját életem eseményei sokkal jobban lekötik a figyelmem-energiám, mint valaki testsúlya. Én vékony vagyok, arányos, ez nekem megfelel, slussz. Más alkata nem érdekel.

Ezt a "jaj, kihal az emberiség, kihal a szegény magyar nép" dumát meg nagyon egyszerű előrántani a zsebből, csak éppen nevetséges és gyerekes. Mi vagy te, valami világméretű alapítvány fejese? Az aluljárókban látni ilyen szerencsétleneket, akik szorongatják a kis szentírásukat a kezükben és üvöltöznek, hogy mindjárt itt a világvége.

2014. szept. 7. 16:48
 10/18 anonim válasza:
87%
Különben, a kérdésre válaszolva, tulajdonképpen nem mondanám "nemnormális" dolognak, hiszen az extrém túlsúly "a természetben" utalhat egészségügyi problémákra, ahogyan az extrém soványság még inkább (férgesség, különböző kórokozók, esetleg fertőző betegségek), az ember pedig ösztönösen kerülheti a számára "fertőzésforrásnak" tűnő egyedeket. Az persze nem normális dolog, ha ember létedre ezeken az "ösztönökön" (bár az "ösztön" szót ma nem nagyon használja már, aki etológiában kicsit is jártas) nem tudsz uralkodni. Érdekes eset különben az emuk esete, akik nem csupán kerülik a betegnek tűnő társaikat, de gyakran rájuk is támadnak, és megölik őket. Ennek az oka valószínűleg az, hogy az ő élőhelyükön nem él ragadozó, aki szelektálná a beteg egyedeket. De hát, mi ugye nem vagyunk csekély szellemi képességgel rendelkező emuk. :)
2014. szept. 7. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!