Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az normális, ha elfog az...

Az normális, ha elfog az undor, a hányiner a nagyon kövér, kórosan elhízott emberek látványától?

Figyelt kérdés
Nem azokra gondolok, akiknek szülés után maradt fenn plusz 5 kiló,,hanem ezekre a 100+-os nőkre, meg férfiakra, akiknek már a térdüket veri a hasuk. Nem ritkán bűzlenek is, mert ugyebár az ilyenek rendesen tisztálkodni sem tudnak.
2014. szept. 7. 15:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
37%

Én elég túlsúlyos ember vagyok, valahogy nem tud meghatni az, ha valaki undorodik a látványomtól. Magyarázkodni sem fogok senkinek, én dolgom és kész. Ráadásul tisztálkodni is tudok, ez nem függ össze a túlsúllyal.

A 100+-os embernek még nem feltétlen a térdét veri a hasa. Az már inkább a 200+-os kategória. Azokat meg nem hiszem hogy minden utcasarkon találsz. De szerintem őket sem érdekli, hogy neked gyenge a gyomrod. :)

2014. szept. 7. 17:07
 12/18 anonim ***** válasza:
60%
A genetika nagyon sokat számít, amúgy a nagynéném esete: koraszülött volt, kiskorától kezdve nagyon sokszor kellett orvoshoz járnia, a méhe és a petefészke nem fejlődött ki rendesen, így már kiskamasz korától erős hormonokat kell szednie amitől egyszerűen képtelen fogyni, a mellett, hogy sosem lehet gyereke, még a hozzád hasonló tahók megjegyzéseit is el kell viselnie...
2014. szept. 7. 17:42
 13/18 anonim ***** válasza:
31%

Nekem kifejezetten szép alakom van, a rendszeres sporttól még némi izomzat is van rajtam. Hja, a genetikám amúgy pocsék, szüleim, nagyszüleim, tesóim mind kövérek. Nem azt mondom, hogy ha abbahagynám a sportot és a tiszta étkezést, nem látszana meg rajtam, hanem azt, hogy szerencsére a kitartás és az akaraterő győzhet a fránya genetika felett, a lustaság nem.

Egyébként a kérdésre válaszolva, szerintem valamilyen szinten normális, hiszen ösztönösen kelt bennünk visszatetszést a betegség. A kövérség meg ugye betegség, asszem '74 óta jegyzi a WHO. A szövődményeit sem kell gondolom bemutatnom. Most egyébként nem azokról beszélek, akik gyógyszeres kezelésektől, meg hormonzavartól híztak el, de valljuk be, ez tényleg igen ritka.

Az is igaz, hogy extrém túlsúllyal sokkal nehezebben kivitelezhető a fürdés és valóban sokkal hamarabb leizzadnak. Én a munkám során sok kövérrel találkozom, mire felérnek a lépcsőn, leizzadnak és alig kapnak levegőt. Ja, amúgy én speciel nem undorodom tőlük, csak szimplán nem tetszenek.

2014. szept. 8. 09:51
 14/18 anonim ***** válasza:
38%

Hormonbeteg voltam, ok nem 100+ kilo, mert mar az elejen elmentem vele orvoshoz. Ez egy ordogi kor: meghizol, beteg leszel, tovabb hizol, meg betegebb leszel. Elhagytam a cukrot 100%-ban es 1.5 honap alatt. 7 kilot fogytam a doki magas rossttartalmu shakje es dietaja mellett - ami egyaltalan nem volt ehezes. Max. a cukorhiany volt nehez eleinte - mert a cukor rendesen fuggoseget alakit ki!

Az allattenyesztonek irom, hogy az embereket nem tenyesztik, es allatoknal sincs "genetikailag dagadt" sertesmarha. Vagy lattal mar ugy random dagadt allatokat? Nem...

Ezek az emberek azert betegek, mert elhiztak. A genetika pedig nem hatarozza meg a sorsunkat, nem josol meg konkretan semmi. A genetika HAJLAMOT hataroz meg, es ezt a kornyezeti hatasok befolyasoljak. Erthetoen itt nem a hianyos szervekre gondolok, mert nyilvan serult petefeszekkel nem tud a szervezete megfelelo mennyisegu noi hormont termelni az emlitett holgynek - viszont ez egy nagyon ritka dolog, es kar is extremitasokat felhozni egy mara mar ilyen altalanos jelenseg mellett, mint az elhizas. Ketlem, hogy minden 100. elhizott embernek ilyen betegsge lenne...

Tisztalkodni nyilvan tudnak, de en pl. 64 kilosan (a BMIm az mondjuk atcsuszott mar igy is a tulsulyos tartomanyba) sokkal jobban izzadtam, nyaron utaltam mindent, ellenben most 51-54 kilosan nem izzad a seggem es a hatam, meg a mellem a honaljrol nem is beszelve delutanra... El se tudom kepzelni 80+ felett milyen lehet.

Azert azt ne mondja nekem senki h plusz 50 kilo felesleg nem izzaszt meg jobban. Ha egy egeszseges emberre raadnank egy 50 kilos turazsakot az is halalraizzadna magat egy nap alatt es budos lenne...

2014. szept. 11. 13:03
 15/18 anonim ***** válasza:
20%
Látom, mindenki genetikusnak hiszi magát itt. Én nem sokat értek a genetikához, de leírtam, hogy az egész családom kövér és igen, nekem is megvan rá a hajlamom, hogy elhízzak, DE én hosszú évek óta sportolok és nagyon odafigyelek az étrendemre, így szép alakom van, erre leszavaznak. Van egy sejtésem, hogy kik. ;)
2014. szept. 11. 14:58
 16/18 anonim ***** válasza:
52%

14-es vagyok, 15-os tok felesleges barmit is irnunk, foleg sajat tapasztalatot, vagy genetikarol beszelni, szerintem az ittlevok fele azt se tudna megmondani, hogy egy A- vercsoportu gyerek szuleinek milyen vercsoportja lehet, de persze qurvara vagjak a genetikat.

Mindenki legyen olyan amilyen lenni akar. 99.99%-ban Sajat dontes! A kedvenceim a sokat szidott Update altal elert fogyasok. Amikor 100 kilokat adnak le az emberek! Egy felnott ember sulyat! Pedig nem

talaltak fel a spanyol viaszt, csak siman szenhidratmentes dolgokat csinalnak, es jol csinaljak!

Ami most a boltok polcain van, na attol leszel beteg, most nem figyeltem annyira arra hogy mit eszem 4-5 kiloval tobb is lettem hirtelen! Hihetetlen! Nekem ez a legjobb bizonyitek arra, sajat magam, hogy semmi xart nem szabad enni! Nincs chipsecske, csokika, uditocske, fankocska, gyorskajak: sultkrumpli hamburger amiben kb. hus sincsen. El kell olvasni, hogy mi mibol van, mert van 95% hustartalmu virsli, es olyan is aminek a fele hus, a masik fele meg E12838282992.

A polcok televannal ehetetlen szemettel, alig van valami evesre alkalmas dolog a boltokban.

2014. szept. 11. 20:06
 17/18 anonim ***** válasza:
25%
Nyugodj meg én is unodorodom a kövér emberektől...
2014. szept. 21. 15:42
 18/18 anonim válasza:

Igazából szerintem nem mindegy, hogy egy 150 centis ember 100 kg, vagy egy 190 centis ember. Én a kettő közt vagyok a magam 175-jével, és igen, én is voltam 100 felett, de most sem vagyok 90 alatt. De annyi látszott csupán, hogy az arcom kicsit kerekebb volt, és igen, a pocim kicsit nagyobb. Pluszban, ha valaki súlyfelesleggel nem akar két számmal kisebb ruhákat hordani, az is "lefarag" látványra még a súlyából.

Soha életemben nem voltam "normál" testsúlyú, sportolhattam, étkezhettem rendesen és egészségesen (heti 3*2-2,5 óra a sport, visszafogott, szinte cukor nélküli étrend), de egyszerűen nem ment le. A vicc az, hogy meg nem mondta rólam senki, hogy 100 felett voltam, oké, hozzáteszem, hogy azért a 110-t nem értem el, de akkor sem mondta meg senki sem.

Genetikán az múlik, hogy milyen "alapokat" örökölsz, amibe bizony beletartozik az alkat, a csontozat, az anyagcseréd milyensége, és a különböző, veleszületett betegségek is. És ha az anyagcseréd pocsék, csinálhatsz te akármit, kb. a levegőtől is hízni fogsz. Akkor is, ha teszel azért, hogy felgyorsuljon, mint pl. rengeteg folyadékot (vizet) iszol, ezt serkentő gyümölcsöket, zöldségeket eszel, stb. Tudom, mert én is ezt tapasztalom. Egy olyan magas, és súlyban is hasonló ember, mint én, kb. másfél, kétszer annyi kalóriát éget el naponta, mint én, ugyanazon életmóddal, ugyanazon ételekkel. Szóval de! Ebből a szempontból igenis számít, hogy ki, milyen génekkel születik. Manapság pedig egyre többen vannak, akiknek valami, étkezéssel kapcsolatos difijük van.

Az, hogy hányingered van ezektől az emberektől, lehet pszichés is, amivel nem tudsz mit kezdeni, de nem mindegy, miért érzed ezt. Azért, mert a tudatalattidban elgondolkodsz, hogy mégis mennyit evett ez az ember, ami a képzeletünkben általában szalonna, és minden egészségtelen kaja, és te nem bírnád, vagy szimplán érzel így iránta, mondván: hogy a fenébe bír élni így egy ember, te nem bírnád.

Ha az első eset áll fent, akkor, ha nagyon nehezen, és én magam nem ítélem el őket, még rá is bólintok, hogy így érzel, ha viszont a második, minden belegondolás nélkül, akkor már nem.

Engem inkább attól fog el undor, ha meglátok az utcán egy láthatólag mosdatlan, ápolatlan embert, akinek a keze sötétebb, mint a feje, a haja ragacsokban áll, bűzlik, mint a borz, a ruhája szakadt, és még ocsmányul is beszél. És most nem a hajléktalanokra gondolok, akik itt-ott megfordulnak a városokban.

A tisztálkodás pedig tökre nem függ össze a súllyal, létezik a fürdőkádon kívül zuhanyzó is, ami hozzáteszem, még egészségesebb is. Hidd el, nagyon sokan (a túlsúlyosok kb. 85-90%-a) ügyel a higiéniára. Saját maga miatt is. Rendszeresen fürdik, mos hajat, megy fodrászhoz, vagy vágja le a haját, a körmeit, tiszta, rá illő ruhában, cipőben jár, szóval ad magára.

Én mondjuk, ahogy írtam fentebb is, sosem ítéltem el ezeket az embereket, inkább empátiát, és együttérzést éreztem, és rögtön az jutott eszembe, hogy hogy jutott el idáig. Most én sem a +10 kg-osokról beszélek, hanem akiken már láthatóan sok a felesleg.

Magad is írod, hogy nem tudhatod, kinek eü-s probléma, kinek pedig rossz életmód a túlsúlyának oka. És ezt honnan állapítod meg kinézetről? Mert az viszont undorító (a fentebb írtjaimmal ellentétben), hogy valaki beteg, de azt hiszik róla, hogy zabál egész nap. Na ezért viszont elítélem az embert.

2014. szept. 25. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!