Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az agyam képtelen átállni a...

Az agyam képtelen átállni a kórosan elhízott "üzemmódból" a normális testsúlyú "üzemmódba. Emiatt sok a bajom. Mit javasoltok?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő:

Újabban sok konfliktusom van abból, hogy kövérnek titulálom magam, (mert annak is érzem magam), annak ellenére, hogy a BMI szerint már a normál kategóriába tartozom. Ezért nem veszek fel bizonyos ruhákat és gátlásos vagyok, ami bosszantja a környezetemet, mondván "mire fel?" A barátnőim és a családom álszerénységnek gondolja és sokat vitatkozunk ezen.

Képtelen vagyok máshogy gondolni magamra, mint egy elhízott lányra. Bőven nem vagyok már tinédzser, mégsem tudok megszabadulni a régi énemtől. Feszélyez, visszatart.

Nem hiszem, hogy annyira megbolondultam volna, hogy pszichológus segítségét kelljen kérnem, ezért kezdetben csak beszélgetni szeretnék róla.

Van valaki hasonló helyzetben, aki megért, mire gondolok?

2013. okt. 8. 18:44
 1/8 Mirk ***** válasza:
A BMI nem mérvadó. Tükörbe kell nézni, esetleg körméreteket mérni.
2013. okt. 8. 19:06
 2/8 anonim ***** válasza:

Aztán a tükörben mit lát egy eltorzult én képpel rendelkező egyén? És a körbemérésnél mi az ideális körméret?

Próbálj találni valakit akiben megbízol és reálisan tud értékelni. Pé a párod, vagy a legjobb barátnőd.

2013. okt. 8. 19:20
 3/8 anonim ***** válasza:

Általában akkor szokott testképzavaros lenni az ember, ha nem diétával és sporttal fogyott le, emiatt formátlan és hájas a teste.

Ilyen esetben a legjobb megoldás a sportolás, főleg súlyzós edzés.

2013. okt. 8. 20:13
 4/8 anonim válasza:

Nem csak akkor testképzavaros az ember, ha koplalással fogyott le. Én sporttal és normális étrenddel fogytam le, mégsem tartom magam megfelelőnek.

Kérdező, én megértelek. Igazából nekem lehet, hogy már pszichológus kellene, mert kezd kialakulni nálam egy bizonyos evészavar, de nem merek elmenni orvoshoz. :(

2013. okt. 8. 21:10
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! Én 22/25 kg-ot fogytam kb., tudom miről beszélsz. Sokszor az eladók szólnak rám, hogy az a ruha nagy lesz, kisebbet vigyek be próbálni... Illetve én saját magamat dagibbnak látom most, mint fogyás előtt, pedig kemény sporttal fogytam. :-)

Igazából hülyén hangzik, de akkor látom úgy magam, mint mások engem, ha ittam 1-2 dl bort. Ezt velem is úgy próbáltatták ki, hogy reálisabban lássam magam. :-):-) Lehet, hogy hülyén hangzik... :-)

2013. okt. 9. 07:01
 6/8 anonim ***** válasza:
0%

22/25=0,88.

0,88 kg-os fogyás nem sok, nem hiszem, hogy attól megváltozott volna a testalakod.

2013. okt. 9. 09:07
 7/8 anonim ***** válasza:
58%
Hú, de kedvesen kekeckedsz!!!!!!!!!! De ha azt írom, hogy 22-25 kg, az meg egyenlő -3 kg fogyással, tehát híztam volna. Szóval mindenbe bele lehet kötni!!!
2013. okt. 9. 21:41
 8/8 anonim ***** válasza:
0%
A 22-25 között kötőjel van, ahhoz tényleg kukacosnak (és h.ülyének) kell lenni, hogy valaki kivonásként értelmezze, de egy "/" jelet nem lehet másként értelmezni.
2013. okt. 10. 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!