Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Xanax szedése után gyermekváll...

Xanax szedése után gyermekvállalás mennyivel?

Figyelt kérdés
Napi 3x0,5 mg xanaxot szedtem. 22 évesen szültem az első gyermekem, előtte is szedtem xanaxot, de nem rendszeresen, terhességem szerencsére problémamentes volt, nem volt szükségem a gyógyszerre, szülésem is természetesen zajlott, gond nélkül, 6 hónapos koráig szoptattam a kisfiam, akkor kezdődtek újra a szorongásaim, a fulladások és szédülés. Akkor kezdtem újra szedni, 4 éve szedek napi 3x0,5 mg-ot. Próbáltam csökkenteni orvosi segítséggel a dózist, szépen is haladok, fél éve már csak reggel 0,5, délben 0,25 mg. Írtam a Pfizernek ebben a kérdésben, nem adtak egyértelmű választ, orvosom is megkérdeztem, szerinte ha abbahagytam a gyógyszer szedését, már nyugodtan próbálkozhatunk. Még nőgyógyász véleményét akarom kikérni, nem tudom volt-e valaki hasonló helyzetben, mint én, ilyen hosszú idő után én úgy gondolom míg a szervezet méregteleníti magát, azért nem árt várni fél évet, esetleg egyet, és testileg-lelkileg is felkészülni a gyermekvállalásra. Vélemények?
2016. márc. 21. 21:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Legalább 1 év kell, mire kitisztul a szervezeted.

Miért nem mész el inkább pszichoterápiára? A gyógyszer nem fogja megoldani a problémád, de a szervezeted szépen kicsinálod vele...

2016. márc. 21. 21:09
 2/7 anonim ***** válasza:
Én a helyedben először magamat tenném rendbe, mielőtt egy másik életet hoznék a világra. Nem tudom hány éves vagy, de egy félévet legalább várj, hogy kiderüljön tényleg rendbe jöttél-e.
2016. márc. 21. 21:09
 3/7 A kérdező kommentje:
Jártam pszichoterápiára, gyakorlom az autogén tréninget, sportolok, egészségesen étkezek, ezek segítségével csökkentem a dózist is, az orvos javaslatára. Teljesen egyetértek azzal, hogy előbb az ember saját magát tegye rendbe kívül-belül, mielőtt egy másik életért felelősséget vállal. Plusz a szervezet megtisztuljon a felhalmozódott mérgektől, amik káros hatással lehetnének a magzatra. Azon is gondolkodtam, ha 4 éve szedtem, nem lenne helyesebb még egy évnél is többet várni. Türelmes vagyok. Azért is most foglalkozom a kérdéssel, mert jó előre szeretnék ezen részével tisztában lenni, még nem szeretnék gyermeket szülni, én is azt gondolom az 1 év a minimum, de még kevesellem is.
2016. márc. 21. 21:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Beszéld meg a nőgyógyászoddal. Ők értenek ehhez. Nekem veszélyeztetett terhességem volt, és végig kellett szednem egy nyugtatót, Seduxen a neve. Ez nem káros a magzatra az biztos.
2016. márc. 21. 21:27
 5/7 anonim ***** válasza:
A nyugtató az pár nap alatt kiürül, az biztos, milyen 1 év ?
2016. márc. 22. 18:51
 6/7 A kérdező kommentje:
4 év folyamatos szedés esetén nem hinném, hogy pár nap alatt teljesen kiürül a szervezetemből, mikor végleg felhagyok a szedésével. Ha az ember hébe-hóba bevesz egy szemet, az más eset, de én azt gondolom a xanax ennél erősebb szer, a benzodiazepámok tartós szedésének ráadásul lehetnek hosszú távú következményei is. Nem értek a biológiához, de a xanax mégis egy pszichoaktív szer, gyorsan ürül, de garancia nincs rá, hogy nem halmozódik fel a szervezetben. Kockáztatni felelőtlenül semmiképpen nem szeretném egy magzat/kisbaba életét. Tudom, hogy vannak, aki terhesen is szednek antidepresszánst, nyugtatót, nem tartom jó ötletnek, az első terhességem is végigtudtam csinálni gyógyszer nélkül, életem legjobb időszaka volt, csak a baba számított, volt, hogy rosszabbul éreztem magam, de annyira a babára koncentráltam, hogy ezek nagyon gyorsan elmúltak, terhességem előrehaladtával teljesen megszűntek. Második babát csak és kizárólag gyógyszermentesen vállalnék. Annyi ellentétes véleményt hall az ember, káros, nem káros a magzatra, a legoptimálisabb az, ha az anya lelkileg kiegyensúlyozott, aki ilyen gyógyszert szed, az ezt nem mondhatja el magáról, ebben vagyok biztos.
2016. márc. 22. 23:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a Pfizertől is azt a választ kaptam, hogy nincsenek erre vonatkozó kutatások, beszéljem meg a pszichiáteremmel. Tudom, ez egy standard szöveg, nem mondhatják, hogy nem okoz semmi problémát, mert perelhetőek lennének, ha bármi történne. De azért az már sokat mondó számomra, hogy amikor annyi nő szedi a nyugtatókat, mégsem végeznek ez irányú kutatást. A válasz pedig nem az, hogy gyorsan kiürül és nem halmozódik fel...szóval azért elgondolkoztató számomra.
2016. márc. 22. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!